وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه رعایت نکردن برخی اصول بدیهی در آشپزخانه می‌تواند جان شما را بگیرد

  • کد خبر: ۱۰۲۴۰۳
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
چگونه رعایت نکردن برخی اصول بدیهی در آشپزخانه می‌تواند جان شما را بگیرد
آشپزی ممکن است راهی به قلب کسی باشد یا مسیری به سوی بیمارستان! تعداد حوادث مربوط به چاقو و آب جوش و روغن داغ واقعاً بسیار زیاد است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آشپزخانه‌های مدرن بسیار ایمن‌تر از روش‌های قدیمی پخت و پز هستند؛ اما همه خطر‌ها از بین نرفته است. آشپزی ممکن است راهی به قلب کسی باشد یا مسیری به سوی بیمارستان! تعداد حوادث مربوط به چاقو و آب جوش و روغن داغ واقعاً بسیار زیاد است. فقط در بریتانیا، سالانه بیش از ۶۷ هزار کودک در آشپزخانه مجروح می‌شوند و این آمار شامل بزرگ سالانی نمی‌شود که با روغن داغ می‌سوزند یا با چاقوی آشپزخانه دستشان را می‌بُرند.

گاهی اوقات خطر موجود در آشپزخانه ناشی از وسایلی است که قرار است ایمن‌تر از قبلی‌ها باشند. برای مثال، کتری‌های برقی را در نظر بگیرید. حتی از دهه ۱۹۲۰، آن‌ها برای اینکه بدون آب کار نکنند، کلید‌های قطع خودکاری داشتند و برخی حتی دوشاخه‌هایی داشتند که با رسیدن به دمای مناسب، خود به خود بیرون می‌آمدند. هرچند اگر کتری کنار ظرف شویی قرار داشت، دوشاخه به راحتی می‌توانست در سینک پر از آب بیفتد، همچنین اگر سازوکار ایمنی قرار دادن دوباره دوشاخه بیرون آمده را دشوار می‌کرد، مردم چاقو و دیگر اشیای فلزی را درون آن فرو می‌بردند.

در سال ۱۹۵۶، فرانسیس ادوارد کمپسِ، آسیب شناس، درباره زنی سال خورده نوشت: «او با این تصور که چیزی درون پریز گیر کرده است؛ درحالی که دوشاخه را در دست نگه داشته بود و از این طریق خودش را به واسطه میله فلزی ارت دوشاخه به زمین وصل کرده بود، با دست دیگر پیچ گوشتی فلزی متصل به پریز برق ۲۵ آمپری را درون قطب مثبت فرو برده بود. بدین ترتیب، او دچار برق گرفتگی شد و جانش را از دست داد.» در دهه ۱۹۶۰، یک نشریه علمی گزارش کرد که مورد مذکور همچنان بلایی برای خانم‌های مسن است. خوشبختانه کتری‌های برقی امروزی از نوع دیگری از کلید ایمنی استفاده می‌کنند که با بخار فعال می‌شود و خطر مرگ براثر برق گرفتگی را ندارد.

بااین همه، خطر حیرت آوری هنوز در آشپزخانه هایمان وجود دارد که بسیاری از ما هرگز به آن فکر نکرده ایم؛ زیرا تأثیرات آن بارز نیست. تعداد فزاینده‌ای از شواهد نشان می‌دهد که از اجاق‌های گاز، حتی زمانی که خاموش هستند، متان نشت می‌کند و وقتی روشن هستند گاز کربن دی اکسید و اکسید‌های نیتروژن تولید می‌کنند. درواقع، مطالعه‌ای از دانشگاه استنفورد نشان داد؛ اگرچه متانی که از اجاق‌ها نشت می‌کند در مقایسه با مقدار متانی که از صنعت و کشاورزی منتشر می‌شود، ناچیز است، به اندازه‌ای است که سهم زیادی در گاز‌های گلخانه‌ای اتمسفر داشته باشد. همچنین، اکسید‌های نیتروژن که هنگام سوختن گاز تولید می‌شوند، با مشکلات تنفسی و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط بوده اند.

طبق مطالعه استنفورد که ژانویه ۲۰۲۲ منتشر شد، طی چند دقیقه پخت و پز روی اجاق گاز بدون روشن بودن هود، سطح این گاز‌ها در آشپزخانه از استاندارد‌های ملی ایالات متحده بیشتر می‌شد. همین موضوع باعث شده کاربران تأثیرگذار رسانه‌های اجتماعی علیه پخت و پز با گاز حرف بزنند و از باقی شهروندان و شهرداری‌ها بخواهند به زیرساخت‌های پاک‌تر روی آورند.

منبع:دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->