دستگیری دزد سپیدموی در قلب منطقه سرقت ممنوع مشهد! جزئیات تازه از قتل هولناک زن مشهدی | قاتل: برای رسیدن به هوس‌های شیطانی او را کشتم و بعد ... جان باختن یک کوهنورد بر اثر صاعقه در ارتفاعات مازندران (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) خسارت جدی سیل به مناطقی از مهدیشهر استان سمنان (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) انتقال هوایی ۲۸ مصدوم حوادث ترافیکی اربعین حسینی از ایلام به تهران (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) فرار قاتل سروش ستوده به مرز ترکیه + جزئیات قتل و بازداشت همدست قاتل از زبان مادر سروش دستگیری ۱۷ تبعه غیرمجاز افغانستانی و هلاکت یک شرور در کاشمر خراسان رضوی کلاس درس با یک دانش‌آموز در روستای مرزی دردوی خواف خراسان رضوی پیش‌بینی قیمت دلار و درهم برای روز یکشنبه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) روایت عملکرد یک‌ساله قرارگاه اجتماعی مشهد | از ساماندهی ۱۲۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل تا رسیدگی به سالمندان بی‌سرپرست ثبت بیش از ۶.۷ میلیون تردد زائر اربعین در کشور | کاهش ۱۶ درصدی فوتی تصادفات (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) شنا در دریای خزر ممنوع شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) تاکید وزیر میراث فرهنگی بر بازتولید فرهنگ مقاومت برای نسل جدید سفر بیش از ۴۰ هزار و ۵۰۰ زائر از طریق فرودگاه‌های کشور در ایام اربعین ۱۴۰۴ درخشش تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران در رقابت های جهانی | فاطمه هدایت کاخکی از خراسان رضوی برنز گرفت + عکس ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در طرح ملی هوش مصنوعی ثبت نام کرده‌اند شرکت بیش از ۲۵۰ معلم در طرح شبکه ملی یادگیری فرهنگیان اهواز داغ‌ترین نقطه جهان شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان تا آخر هفته (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) علیرضا کاظمی: بیش از ۶۰۰ کلاس درس تجهیز می‌شوند جابه‌جایی هوایی بیش از ۱۷۵ هزار مسافر به عتبات عالیات طی ۲۲ روز این دانه‌ها بیشتر از تخم‌مرغ پروتئین دارند خدمات‌رسانی هلال احمر به ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار زائر اربعین (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) آیا دولت می‌تواند مشکل بنیادین صندوق‌های بازنشستگی را با ادغام حل کند؟ نظارت ویژه دامپزشکی خراسان رضوی بر سلامت غذای زائران در دهه پایانی صفر آغاز فرآیند حسابداری آب در سال آبی جدید چرا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در خردادماه پرداخت نشد؟ سقوط بالابر در خیابان ولیعصر؛ یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۲۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
یک متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ ام اس:

آمار ام اس در خراسان رضوی / هر ماه ۴۰ الی ۵۰ نفر

  • کد خبر: ۱۰۳۳۶
  • ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲
آمار ام اس در خراسان رضوی / هر ماه ۴۰ الی ۵۰ نفر
یک متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ «ام اس» گفت: به طور متوسط هر ماه در خراسان رضوی نزدیک به ۳۵ مورد جدید وجود دارد که به خاطر روش آمارگیری، به نظر می‌رسد این آمار بیشتر از این‌ها باشد و حدود ۴۰ تا ۵۰ بیمار در ماه مبتلا به بیماری «ام اس» می‌شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدعلی نهایتی اظهار کرد: «ام‌اس» شایع‌ترین بیماری التهابی سیستم عصبی در افراد جوان است. این بیماری به دلیل ناشناخته‌ای ایجاد و باعث می‌شود سلول‌های ایمنی بدن علیه سلول‌های عصبی به صورت خاص، میلین، حمله‌ور شوند و آن‌ها را از بین ببرند.

وی افزود: معمولا ۷۵ تا ۸۵ درصد بیماری «ام اس» به صورت عودکننده و بهبودیابنده تشخیص داده می‌شود، اما ممکن است در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد به صورت پیش‌رونده اولیه باشد و از همان ابتدا، بیماری به صورت پیشرونده جلو می‌رود و بیمار را ناتوان می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بیماری «ام‌اس» در عصر اخیر به دلیل ناشناخته و شاید ناشی از تغییر کیفیت زندگی، نداشتن تحرک، مصرف غذا‌های فست‌فود و نیز استفاده بیش از حد سیگار به صورت فزاینده‌ای در حال افزایش است که به طور متوسط در ایران و خصوصاً تهران در حال شیوع است.

وی اضافه کرد: به طور متوسط هر ماه در خراسان رضوی نزدیک به ۳۵ مورد جدید وجود دارد که به خاطر روش آمارگیری، به نظر می‌رسد این آمار بیشتر از این‌ها باشد و حدود ۴۰ تا ۵۰ بیمار در ماه مبتلا به بیماری ام اس هستند. در حال حاضر برای بیماری ام اس توصیه می‌شود که در پنج سال اول بیماری که التهاب بیمار بیش از حد است با دارو‌هایی که سیستم التهابی را مهار می‌کند، کنترل شود.

نهایتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با برگزاری کنگره‌های ام اس آخرین رویکرد‌های مربوط به دارو‌های ام اس، مانیتورینگ و تجویز دقیق آن‌ها و همچنین پیشرفت‌های جدیدی که در سال‌های اخیر در کنگره‌های بین المللی ام اس اتفاق افتاده را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چرا برای بیماری ام‌اس درمان قطعی وجود ندارد؟»، عنوان کرد: همان‌طور که مطرح کردم بیماری «ام‌اس» به دلیل ناشناخته‌ای ممکن است سلول‌های ایمنی فرد را علیه میلین حساس کند که ما علت آن را نمی‌دانیم؛ اگرچه نظریات و تئوری‌هایی از جمله ویروس‌ها و سلول‌های دیگر وجود دارد، اما هنوز علت دقیق را نمی‌دانیم؛ در نتیجه داروی دقیقی هم برای بیماری تولید نشده است.

وی اضافه کرد:، اما در عین حال دارو‌هایی که در حال حاضر پیشرفته است و در کشور‌های دیگر در حال ساخت است، بیشتر بر روی فاز التهابی و کاهش التهاب به صورت اختصاصی کار می‌کنند و، چون هنوز علت دقیق بیماری مشخص نیست نمی‌توانیم دارویی برای درمان قطعی آن به بیمار تجویز کنیم.

نهایتی ادامه داد: همان‌طور که ما علت دقیق فشار خون و بیماری روماتیسم را نمی‌دانیم، درمان دقیق هم برای بیماران ام اس نداریم؛ به عنوان مثال بیماری دیابت با گذشت این همه سال، درمان دقیقی برای این بیماری شناخته نشده و تنها با داروی انسولین و قرص‌های خوراکی این بیماری کنترل شده است. بیماری ام اس هم از این قاعده مستثنی نیست؛ چراکه سرمنشأ اولیه این بیماری را نمی‌دانیم، اما به هر حال دانشمندان در حال تحقیق هستند و به سرمنشأ این بیماری نزدیک می‌شوند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر اینکه «با بعضی از درمان‌ها می‌توان جلوی پیشرفت و میزان عود و ناتوانی بیمار را کاهش داد، آیا با این روش بیماری به طور کامل درمان نمی‌شود؟»، اظهار کرد: ام اس بیماری است که برای ۸۰ درصد بیماران نوع عودکننده و بهبودیابنده تشخیص داده می‌شود و در دوره جدید با وجود دارو‌های امروزی ۵۰ درصد از بیماران ممکن است که به نوع پیشرونده ثانویه تبدیل شوند؛ دارو‌های ام‌اس سیر بیماری را اینگونه تغییر می‌دهند که تبدیل فرم عودکننده و بهبودیابنده را به فرم پیش‌رونده کاهش دهند و در نتیجه جلوی پیشرفت بیماری را کُند می‌کنند.

نهایتی اضافه کرد: بنابراین هیچ دارویی وجود ندارد که این بیماری را متوقف کند، به همین دلیل اگر ما دارو‌های خوب را زودتر شروع کنیم این بیماری مسلماً بهتر کنترل می‌شود و اگر ناتوانی قرار باشد اتفاق بیفتد، در سنین پیری بیمار رخ می‌دهد، اما اگر دارو‌های خوب را دیرتر شروع کنیم این بیماری ممکن است که در سنین میانسالی، مثلا در سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی، بیمار را درگیر کند و در نتیجه با دارو‌های امروزی نمی‌توانیم جلوی ناتوانی را به صورت صددرصد بگیریم.

این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر اینکه «بیماری چند درصد افراد مبتلا به ام اس، پس از مراجعه به پزشک پیشرفته شده است؟» افزود: ما عدد دقیقی در این زمان نداریم، اما نزدیک به ۱۷ تا ۱۸ درصد افراد مبتلا به ام اس در فاز پیشرونده تشخیص داده می‌شوند که ما آن‌ها را به صورت پیشرونده اولیه یا پیشرونده ثانویه می‌دانیم.

وی اضافه کرد: اگر بیماران مبتلا به ام اس درمان شوند این سیر پیشرونده درمان‌ها به ۱۲ تا ۱۳ درصد و در بعضی از مواقع تا ۱۷ درصد کاهش پیدا می‌کند، اما اگر بیماران درمان را استفاده نکنند، ممکن است ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران بعد از گذشت ۱۵ سال به سیر پیشرونده منتقل شوند.

نهایتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «بیماران مبتلا به ام اس باید چه نکاتی را رعایت کنند؟»، اظهار کرد: بیماران مبتلا به ام اس بهتر است از غذا‌های کم‌نمک استفاده و سعی کنند از خوردن غذا‌های فست‌فود اجتناب کنند. همچنین به بیماران توصیه می‌شود سطوح ویتامین D۳ خود را در حد مناسبی قرار دهند. اینکه به اشتباه گفته می‌شود بیماران از غذا‌هایی با طبع سرد مانند شیر و لبنیات باید اجتناب کنند کاملا غلط است، آن‌ها باید یک زندگی سالم همراه با ورزش را داشته باشند.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->