کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان
سرخط خبرها

نگاهی به ممنوعیت‌های روزه‌خواری در قانون

  • کد خبر: ۱۰۳۵۸۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۴
نگاهی به ممنوعیت‌های روزه‌خواری در قانون
به طور کلی، در متن قانون درباره روزه‌خواری به صورت مستقیم صحبت نشده، اما درباره روزه‌خواری در ملأ عام، از آن جایی که یک عمل حرام محسوب می‌شود، مجازات‌هایی تعیین شده است.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ بر اساس تعالیم اسلامی، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای مسلمانان واجب است. با وجود این، برخی افراد به دلایلی مانند بیماری و سفر از این حکم مستثنا هستند و روزه گرفتن بر آنان واجب نیست. هرسال با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، بحث مجازات روزه‌خواری در ملأ عام به اوج خود می‌رسد.

به طور کلی، در متن قانون درباره روزه‌خواری به صورت مستقیم صحبت نشده، اما درباره روزه‌خواری در ملأ عام، از آن جایی که یک عمل حرام محسوب می‌شود، مجازات‌هایی تعیین شده است. البته روزه‌خواری علاوه بر همه معایبی که دارد، در بعد اجتماعی هم نوعی بی‌احترام به حقوق دیگران است.

مجازات روزه‌خواری در ملأ عام

به طور کلی، عمل روزه‌خواری اگرچه از نظر شرعی حرام است، در قانون برای شخص روزه‌خوار مگر در شرایط خاص مجازاتی تعیین نشده است. علاوه بر این، در قانون مجازات اسلامی هیچ مطلب مستقیمی درباره روزه‌خواری گفته نشده است. پس به طور واضح نمی‌توان مجازات روزه‌خواری در ملأ عام را تعیین کرد.


این در حالی است که در قانون مجازات اسلامی درباره جرم تظاهر به عمل حرام در انظار عمومی صحبت شده است. طبق ماده ۶۳۸ این قانون، در صورت اثبات این موضوع، شخص علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

تظاهر به روزه‌خواری به چه معناست؟

این موضوع که فردی به علت بیماری، کهولت سن یا مشکل شخصی توانایی روزه گرفتن را نداشته باشد کاملا قابل درک است، اما اگر همین فرد در انظار عمومی اقدام به خوردن و آشامیدن کند، عمل او تظاهر به روزه‌خواری است.

براساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، مقصود از ارتکاب عمل به طور علنی، ارتکاب آن در ملأ و منظر عموم است؛ لذا همین که عمل شخص در معرض دید دیگران قرار بگیرد، ارتکاب جرم تلقی می‌شود.
البته روزه‌خواری در ملأ عام تنها هنگامی جرم است که به صورت عمدی انجام شود؛ لذا اگر فردی سهوا در معابر عمومی اقدام به خوردن یا نوشیدن کند مرتکب جرمی نشده است.

پلیس با روزه‌خواری در ملأ عام برخورد می‌کند

به گفته مقامات انتظامی، پلیس با معدود هنجارشکنانی که بخواهند حرمت ماه مبارک رمضان را با بی‌توجهی به تذکرات ارائه‌شده نگه ندارند، برخورد‌های قانونی و لازم را صورت خواهد داد.

بر این اساس، از عموم شهروندان انتظار می‌رود برای تحکیم و گسترش ارزش‌های اخلاقی، برای رعایت حقوق یکدیگر، از روزه‌خواری در اماکن عمومی پرهیز کنند.

هم‌چنین آن دسته از رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌هایی که دارای مجوز فعالیت از سوی ستاد مقابله با کرونا هستند، از اذان صبح تا اذان مغرب تعطیل‌اند و بعد از این زمان تنها می‌توانند از طریق خدمات «بیرون‌بر» فعالیت کنند.

دلیل برخورد با روزه‌خواری چیست؟

از آن جایی که قوانین براساس حکومت اسلامی شکل گرفته است و بیشتر جامعه را مسلمانان تشکیل می‌دهند، احکام اسلامی علاوه بر امور فردی شامل ابعاد اجتماعی نیز می‌شود.

در احکام فردی معمولا حکومت اسلامی اجباری برای عمل به آن‌ها ندارد، هرچند وظیفه خود می‌داند شرایط عمل به این احکام را فراهم کند. این در حالی است که در احکامی که جنبه اجتماعی دارند، اگر تخلف از آن‌ها به صورت علنی انجام شود، نوعی بی‌احترامی محسوب می‌شود.

این موضوع که افراد به احترام روزه‌داران از خوردن و آشامیدن در اماکن عمومی خودداری می‌کنند، نشان از حفظ ارزش‌های اخلاقی و احترام به حقوق دیگران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->