۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

نگاهی به ممنوعیت‌های روزه‌خواری در قانون

  • کد خبر: ۱۰۳۵۸۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۴
نگاهی به ممنوعیت‌های روزه‌خواری در قانون
به طور کلی، در متن قانون درباره روزه‌خواری به صورت مستقیم صحبت نشده، اما درباره روزه‌خواری در ملأ عام، از آن جایی که یک عمل حرام محسوب می‌شود، مجازات‌هایی تعیین شده است.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ بر اساس تعالیم اسلامی، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای مسلمانان واجب است. با وجود این، برخی افراد به دلایلی مانند بیماری و سفر از این حکم مستثنا هستند و روزه گرفتن بر آنان واجب نیست. هرسال با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، بحث مجازات روزه‌خواری در ملأ عام به اوج خود می‌رسد.

به طور کلی، در متن قانون درباره روزه‌خواری به صورت مستقیم صحبت نشده، اما درباره روزه‌خواری در ملأ عام، از آن جایی که یک عمل حرام محسوب می‌شود، مجازات‌هایی تعیین شده است. البته روزه‌خواری علاوه بر همه معایبی که دارد، در بعد اجتماعی هم نوعی بی‌احترام به حقوق دیگران است.

مجازات روزه‌خواری در ملأ عام

به طور کلی، عمل روزه‌خواری اگرچه از نظر شرعی حرام است، در قانون برای شخص روزه‌خوار مگر در شرایط خاص مجازاتی تعیین نشده است. علاوه بر این، در قانون مجازات اسلامی هیچ مطلب مستقیمی درباره روزه‌خواری گفته نشده است. پس به طور واضح نمی‌توان مجازات روزه‌خواری در ملأ عام را تعیین کرد.


این در حالی است که در قانون مجازات اسلامی درباره جرم تظاهر به عمل حرام در انظار عمومی صحبت شده است. طبق ماده ۶۳۸ این قانون، در صورت اثبات این موضوع، شخص علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

تظاهر به روزه‌خواری به چه معناست؟

این موضوع که فردی به علت بیماری، کهولت سن یا مشکل شخصی توانایی روزه گرفتن را نداشته باشد کاملا قابل درک است، اما اگر همین فرد در انظار عمومی اقدام به خوردن و آشامیدن کند، عمل او تظاهر به روزه‌خواری است.

براساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، مقصود از ارتکاب عمل به طور علنی، ارتکاب آن در ملأ و منظر عموم است؛ لذا همین که عمل شخص در معرض دید دیگران قرار بگیرد، ارتکاب جرم تلقی می‌شود.
البته روزه‌خواری در ملأ عام تنها هنگامی جرم است که به صورت عمدی انجام شود؛ لذا اگر فردی سهوا در معابر عمومی اقدام به خوردن یا نوشیدن کند مرتکب جرمی نشده است.

پلیس با روزه‌خواری در ملأ عام برخورد می‌کند

به گفته مقامات انتظامی، پلیس با معدود هنجارشکنانی که بخواهند حرمت ماه مبارک رمضان را با بی‌توجهی به تذکرات ارائه‌شده نگه ندارند، برخورد‌های قانونی و لازم را صورت خواهد داد.

بر این اساس، از عموم شهروندان انتظار می‌رود برای تحکیم و گسترش ارزش‌های اخلاقی، برای رعایت حقوق یکدیگر، از روزه‌خواری در اماکن عمومی پرهیز کنند.

هم‌چنین آن دسته از رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌هایی که دارای مجوز فعالیت از سوی ستاد مقابله با کرونا هستند، از اذان صبح تا اذان مغرب تعطیل‌اند و بعد از این زمان تنها می‌توانند از طریق خدمات «بیرون‌بر» فعالیت کنند.

دلیل برخورد با روزه‌خواری چیست؟

از آن جایی که قوانین براساس حکومت اسلامی شکل گرفته است و بیشتر جامعه را مسلمانان تشکیل می‌دهند، احکام اسلامی علاوه بر امور فردی شامل ابعاد اجتماعی نیز می‌شود.

در احکام فردی معمولا حکومت اسلامی اجباری برای عمل به آن‌ها ندارد، هرچند وظیفه خود می‌داند شرایط عمل به این احکام را فراهم کند. این در حالی است که در احکامی که جنبه اجتماعی دارند، اگر تخلف از آن‌ها به صورت علنی انجام شود، نوعی بی‌احترامی محسوب می‌شود.

این موضوع که افراد به احترام روزه‌داران از خوردن و آشامیدن در اماکن عمومی خودداری می‌کنند، نشان از حفظ ارزش‌های اخلاقی و احترام به حقوق دیگران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->