۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشت آغاز می‌شود

  • کد خبر: ۱۰۴۲۶۰
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشت آغاز می‌شود
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری برای شناسایی بیماری تنبلی چشم در سال ۱۴۰۱ از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، افروز صفاری‌فرد معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشورگفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۰۰ هزار نوزاد شامل ۸۸ درصد نوزادان متولد شده در طرح غربالگری شنوایی مورد غربالگری قرار گرفتند.

وی ادامه داد: حدود سه هزار کودک شناسایی شده‌اند که دچار مشکلات اختلالات شنوایی بودند و این نوزادان برای تشخیص دقیق‌تر و اقدامات مداخله‌ای به مراکز درمانی ارجاع داده‌ شدند. برنامه غربالگری شنوایی در سال ۱۴۰۱ نیز مانند سنوات گذشته ادامه دارد و امیدواریم با فروکش کردن بیماری کرونا بتوانیم پوشش‌مان را از ۸۸ درصد هم بالاتر ببریم.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر نیز با همین میزان ۸۸ درصد جزو کشورهای با عملکرد عالی هستیم. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی کشورهایی که در زمینه غربالگری شنوایی بیش از ۸۵ درصد غربالگری داشته باشند، جزو عملکرد عالی محسوب می‌شوند.

صفاری فرد درباره غربالگری تنبلی چشم گفت: برنامه غربالگری تنبلی چشم نیز به این صورت بود که از آبان ماه برنامه ما شروع می‌شد، اما از زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، در سال ۹۹ به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت غربالگری تنبلی چشم را از تیرماه آغاز کردیم و در سال ۱۴۰۰ نیز از اردیبهشت ماه کار غربالگری تنبلی چشم آغاز شد، در سال ۱۴۰۱ نیز از ابتدای اردیبهشت ماه برنامه غربالگری را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم پوشش‌مان را در این زمینه بالاتر ببریم.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل اینکه درگیر کرونا بودیم به ویژه در سال ۱۴۰۰ تعداد ماه‌هایی که از نظر بیماری کرونا در وضعیت قرمز بود، زیاد بود و ۶ ماهه ابتدای سال اکثر استان‌های کشور در وضعیت قرمز قرار داشتند بنابراین ما تلاش کردیم تا به برشی که در این زمینه اعلام کرده بودیم، برسیم.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد از برشی که برای این موضوع در نظر گرفته بودیم فراتر رفتیم و در سال ۱۴۰۰ برای حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک غربالگری تنبلی چشم را انجام دادیم در صورتی که شاخص و برشی که در این خصوص تعیین کرده بودیم دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود.

صفاری فرد یادآور شد: در برنامه غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۱۹ هزار و ۳۳۲ کودک شناسایی شدند که دارای اختلال بینایی بودند این کودکان به اپتومتریست‌ها ارجاع داده می‌شوند و بعد از تشخیص دقیق در صورتی که نیاز به درمان‌های بیشتر و یا جراحی داشته باشند به چشم پزشک مراجعه می‌کنند. در برنامه غربالگری تنبلی چشم حدود ۲ هزار اپتومتریست و ۳۵۰ چشم پزشک با ما همکاری می‌کنند و مواردی که دارای اختلال هستند و شناسایی می‌شوند ابتدا به اپتومتریست و بعد از آن به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.

به گفته وی حدود ۷۵۰۰ پایگاه برای غربالگری تنبلی چشم در کل کشور وجود دارد که حدود ۶ هزار پایگاه به صورت سیار است و حدود هزار و ۵۰۰ پایگاه نیز به صورت دائمی خدمات ارائه می‌دهند.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری بینایی یکی از برنامه‌های موفق سازمان است که از سال ۷۵ تاکنون در کشور اجرا می‌شود و توانستیم از این طریق بسیاری از اختلالات بینایی را که می‌توانست منجر به معلولیت شوند؛ به موقع شناسایی و برای درمان آن اقدام کنیم. البته در برنامه غربالگری خدمات حمایتی از جمله کمک هزینه عینک، کمک هزینه جراحی از سوی سازمان ارائه می‌شود. همچنین کمک هزینه کاشت حلزون و تامین سمعک نیز به خانواده‌هایی که دارای کودکانی با مشکل شنوایی بوده و در غربالگری‌ها شناسایی می‌شوند ارائه می‌شود.

صفاری فرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مشاوره ژنتیک گفت: دفاتر مشاوره ژنتیک به افرادی که از سوی مطب‌ها و کلینک‌ها به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند خدمات مشاوره ژنتیک را دریافت می‌کنند. در غربالگری ژنتیک مشاوره‌هایی که انجام می‌شود به صورت کاملا اختیاری بوده و اجباری نیست. خانواده‌هایی که تحت پوشش سازمان هستند نیز درصورتی که تمایل به انجام این آزمایشات را داشته باشند به صورت رایگان برای آن‌ها انجام می‌شود. در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰ هزار مورد مشاوره ژنتیک انجام شده است.

وی همچنین درباره بانک اطلاعات ژنتیک گفت: در حال حاضر اطلاعات خانواده‌هایی که دارای سه فرزند معلول و بیشتر هستند و تحت پوشش سازمان بهزیستی بودند دریافت شده و پروفایل‌های این خانواده‌ها آماده شده است، قرار بود این طرح برای خانواده‌هایی که دارای دو فرد دارای معلولیت هستند نیز اجرا شود. از آنجا که تعداد خانواده‌ها زیاد است نیازمند اعتبارات زیادی در این بخش بودیم. هنوز نتوانستیم این اعتبارات را تامین کنیم و امیدواریم در صورت تامین اعتبار بتوانیم اطلاعات این بانک را تکمیل و بانک را راه اندازی کنیم.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا بانک اطلاعات ژنتیک می‌تواند در پیشگیری از اختلالات ژنتیک کمک کند، گفت: بله. وقتی ما برای یک فرد این آزمایشات را انجام می‌دهیم افراد دیگری از این خانواده اگر مشاوره بخواهند می‌توانیم با استفاده از بخشی از آزمایشات این فرد تشخیص و مشاوره بدهیم و این کار از انجام آزمایشات مکرر جلوگیری می‌کند.

منبع: سازمان بهزیستی کشور

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->