نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد سهمیه اقلام تنظیم‌بازار هیئت‌های مذهبی ویژه ماه محرم و صفر اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) کاهش یک میلیون و ۱۰۰ هزار‌تومانی سکه طلا در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه آزمون استخدامی مشترک دستگاه‌های اجرایی ۱۴۰۳ مربوط به ایثارگران قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | ریزش ۱۲ درصدی چری آریزو ۵IE واکنش بازار خودرو‌های داخلی به انتخابات چه بود؟ | افت قیمت ۱ تا ۴.۵ درصدی داخلی‌ها ثبت‌سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد ابلاغ شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | واردات کدام خودرو‌ها همچنان ممنوع است؟ سقوط آزاد بیت‌کوین | آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان امروز شنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۳) جزئیات وام جدید نهضت ملی مسکن | مبلغ و اقساط ماهانه چقدر است؟ مصرف ۱۲۲ میلیون متر مکعب سوخت سی. ان. جی در سه ماهه نخست سال جاری در خراسان رضوی قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | واکنش بازار به انتخابات ریاست جمهوری و ریزش دلار به کمتر از ۶۰ هزار تومان رشد ۵۰ هزار واحدی شاخص کل بورس در یک ساعت ابتدایی بازار سرمایه قیمت روز انواع میوه و صیفی جات در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | خیار و گوجه فرنگی کیلویی چند؟ سایپا قیمت محصولات خود را افزایش داد + جدول قیمت طرح تبدیل حواله پژو پارس ایران خودرو به سایر محصولات (تیر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه کمیسیون بنگاه املاک چگونه است؟ ارز اربعین به صورت دینار به زائران پرداخت می‌شود مشترکان برق خانگی خراسان رضوی ۲۷ میلیارد ریال پاداش گرفتند
سرخط خبرها

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: برون رفت از مشکلات در گرو باور مسئولان به اقتصاد اسلامی است

  • کد خبر: ۱۰۵۰۳۶
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: برون رفت از مشکلات در گرو باور مسئولان به اقتصاد اسلامی است
سلسله نشست‌های تخصصی مبنا که به همت دفتر حفظ ونشر آثار رهبر معظم انقلاب در مشهد برگزار می‌شود، در جدیدترین جلسه خود میزبان دکتر عادل پیغامی، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بود که برپایه آموزه‌های قرآنی و دینی به بررسی مصادیق انعکاس شعار سال در طرح کلی اندیشه اسلامی می‌پرداخت.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ افزون بر دو دهه است که رهبر‌معظم انقلاب علاوه بر ارائه سرفصل‌های راهبردی نظام در سخنرانی‌های نوروزی، شعار سال را هم تبیین می‌کنند. این شعار‌ها اگرچه از ابتدا به مفاهیم و مصادیق مختلفی همچون بصیرت و وحدت جامعه می‌پرداخت، در ۱۲ سال گذشته در تبیین شعار‌های هرسال شاهد تمرکز معظم له بر محور‌های مختلف اقتصادی همچون ضرورت تقویت تولید ملی، استقلال اقتصادی و پاسداشت معیشت مردم بوده ایم.

در این راستا می‌توان سال۱۳۹۲ را نقطه عطف اراده تحول آفرین نظام در عرصه اقتصادی دانست؛ زیرا در همین سال بود که مصادیق تبیینی سیاست‌های کلی اقتصادمقاومتی به عنوان راهبرد کلان کشور در عرصه اقتصادی را رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند و تحقق آن تاکنون در دستورکار محوری همه نهاد‌ها و دستگاه‌های متولی قرار گرفته است. بر این اساس، سلسله نشست‌های تخصصی مبنا که به همت دفتر حفظ ونشر آثار رهبر معظم انقلاب در مشهد برگزار می‌شود، در جدیدترین جلسه خود میزبان دکتر عادل پیغامی، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بود که برپایه آموزه‌های قرآنی و دینی به بررسی مصادیق انعکاس شعار سال در طرح کلی اندیشه اسلامی می‌پرداخت.

نظریه پردازی علمی؛ زیرساخت راهبردی اقتصاد اسلامی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شعار سال به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، نظریه پردازی و تولید علم با محوریت آموزه‌های اسلامی و قرآنی را یک ضرورت اجتناب ناپذیر در مسیر تحقق اقتصاد اسلامی دانست و گفت: رهبر‌معظم انقلاب تاکید کرده اند که اگر برآیند منظومه اندیشه نخبگانی ما در حوزه اقتصاد بر مبنای نظریه‌های اسلامی مبتنی بر قرآن و حدیث باشد، می‌توان انتظار داشت که اقتصاد کشور از ورطه هلاکت اقتصاد لیبرالیستی سرمایه سالار خارج شود و در مسیر پربرکت اقتصاد اسلامی قرار گیرد، اما پیش شرط تحقق این هدف، تلاش جامعه دانشگاهی و حوزوی ماست که در تعامل سازنده باهم، در ابتدا به نظریه پردازی علمی بپردازند و ضمن چاره اندیشی برای جوانب مختلف و مشکلات احتمالی، یک برنامه ریزی مدون و ساختارمند ارائه کنند.

وی افزود: خوشبختانه تا امروز دانشگاهیان و طلاب در این مسیر تلاش‌های چشمگیری کرده اند و ما از سلسله مقالات و سرفصل‌های آموزشی غنی و ارزشمندی بهره‌مند هستیم که خوشبختانه همگی پایه و اساس خود را بر آیات قرآن کریم و احادیث و روایات اهل بیت (ع) مستقر کرده و با دیدگاهی نوین، برای مشکلات اقتصاد امروز کشور به چاره جویی پرداخته اند، با این حال حقیقت آن است که همه این تلاش‌ها اگر منحصر به فضا‌های آموزشی بماند، جایگاهی به جز پایان نامه‌های علمی نخواهد داشت و برای تحقق عملی آن در جامعه، باید این باور را در مسئولان نها دینه کرد که مبانی اقتصاد اسلامی، راهکاری مؤثر برای برون رفت از مشکلات فعلی است.

پاسداشت کرامت انسانی کارگر

پیغامی با بیان اینکه از نگاه اسلام، انسان محور همه برنامه‌های اقتصادی است، گفت: فلسفه حیات انسان بر مبنای تلاش، کار جهادی و تولید است و در این راستا، نه فقط اسلام بلکه حتی نظریات اقتصاد لیبرالیستی هم به اهمیت نیروی انسانی به عنوان عامل محوری تولید و اقتصاد اذعان دارند، با این حال تفاوت مهم اسلام با مکاتب مختلف اقتصاد سرمایه داری در نحوه نگرش به انسان به عنوان نیروی کار است که در آن درحالی که غرب انسان را برده فناوری و صنعت می‌داند، اسلام معتقد به پاسداشت کرامت انسانی کارگر به عنوان یک سرمایه اجتماعی است و در یک نمونه از آن می‌توان به تاکید‌های صریح نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) در حمایت از کارگر، پرداختن منصفانه و بهنگام حقوق و پاداش به او و پرهیز از تحقیر و بدرفتاری با نیروی انسانی اشاره کرد.

وی ضمن برشمردن برخی مصادیق صریح حمایتی قرآن کریم و آموزه‌های اسلامی از مقوله آموزش و تلاش مجدانه علمی گفت: خداوند متعال در فراز‌های مختلف از قرآن کریم، امت‌های خداجو و مؤمنان را دعوت می‌کند تا در مسیر جامعه سازی، از علم آموزی غافل نشوند و دین خدا را با بهره گیری از دانش روز یاری کنند. بر همین اساس، راهکار‌های اقتصاد اسلامی دانش بنیان به عنوان یک مؤلفه ارزش آفرین در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی را بار‌ها رهبر معظم انقلاب تبیین کرده اند و بر حمایت از آن تاکید می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->