مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

کوالا‌ها به صورت مصنوعی و ژنتیک تکثیر می‌شوند

  • کد خبر: ۱۰۵۳۴۹
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
کوالا‌ها به صورت مصنوعی و ژنتیک تکثیر می‌شوند
به گفته محققان، اسپرم منجمد و کمک باروری می‌تواند به کوآلا‌های در حال انقراض کمک کرده و پرورش کوالا‌ها می‌تواند بسیار ارزان‌تر انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان برای جلوگیری از انقراض کوآلاها، پرورش در باغ وحش‌ها را افزایش می‌دهند. متأسفانه، پرورش در اسارت با دو چالش عمده گران بودن و حفظ تنوع ژنتیکی دشوار، روبرو است. برای مقابله با هر دو موضوع، مطالعه مدل سازی جدید محققان از رویکرد بانک زیستی و انجماد اسپرم کوالا و تکنیک‌های کمک باروری مناسب پشتیبانی می‌کند. محققان دریافتند که این تکنیک‌ها منجر به کاهش پنج برابری هزینه‌های اجرای برنامه‌های پرورش در اسارت می‌شود.

در حیوانات، بیوبانکینگ به انجماد و ذخیره اسپرم، تخمک و جنین و همچنین سایر سلول‌ها و بافت‌های بدن اشاره دارد. این تکنیک‌ها مدت‌هاست که در دامداری و کشاورزی برای ذخیره اسپرم ارزشمند از گاو‌های نر و محصولات زراعی در بانک‌های بذر استفاده می‌شود.

لاچلان جی. هاول (Lachlan G. Howell) پژوهشگر فوق دکتری در مرکز اکولوژی دانشگاه دیکین و رایان آر ویت و محقق ارشد این مطالعات می‌گوید: بسیاری از مردم از لقاح آزمایشگاهی (IVF) که یک فناوری رایج کمک باروری است آگاه هستند، اما گزینه‌های دیگری مانند لقاح مصنوعی و تزریق مستقیم اسپرم به تخمک نیز وجود دارد. در انسان، IVF و تزریق اسپرم به طور چشمگیری باروری را بهبود بخشیده است در حالی که لقاح مصنوعی انقلابی در پرورش دام ایجاد کرده است.

او می‌افزاید: ما برنامه‌های معمولی اصلاح نژاد طبیعی را با برنامه‌هایی مقایسه کردیم که پرورش طبیعی را با اسپرم منجمد کوالای وحشی و با لقاح مصنوعی یا تزریق مستقیم اسپرم انجام می‌دادند. ما دریافتیم که تکمیل پرورش در اسارت با اسپرم منجمد به طور چشمگیری نرخ همخونی را کاهش داده و حیواناتی از نظر ژنتیکی سالم‌تر تولید می‌کند و به حیوانات کمتری نیاز دارد که در کلونی‌های پرورش دهنده نگهداری شوند.

محققان بر این باورند که در حالی که این فناوری‌ها ارزش خود را برای انسان‌ها و دام‌ها ثابت کرده اند، ما تا حد زیادی آن‌ها را در بازیابی حیات وحش استفاده نکرده ایم. هاول می‌گوید، ما معتقدیم که این فرصتی از دست رفته برای کاهش هزینه‌ها و تقویت تنوع ژنتیکی است. معدود برنامه‌هایی که از این تکنیک‌ها استقبال کرده اند موفقیت آمیز بوده اند. موش سر سیاه آمریکای شمالی در حال بازگشت از لبه انقراض است که تا حدی به کمک تکنیک‌های تولید مثل با حیات بازگشته است.  

به گفته هاول، این فناوری‌ها برای بررسی سلامت ژنتیکی جمعیت‌های کوالا مفید هستند. اما آن‌ها نمی‌توانند به ما در بازگرداندن تنوع ژنتیکی از دست رفته به جمعیت‌های وحشی کمک کنند، زیرا نمونه‌های بافت منجمد را نمی‌توان به حیوانات زنده تبدیل کرد.

هاول توضیح می‌دهد: در حالی که ما شاهد پیشرفت‌هایی در مناسب سازی این فناوری‌ها برای کوالا‌ها بوده ایم، کار‌های بیشتری برای انجام دادن وجود دارد. تا به امروز، ۳۴ کوآلا با استفاده از لقاح مصنوعی در باغ وحش متولد شده اند. با این حال، این کوآلا‌ها از اسپرم تازه ونه منجمد شده به دست آمدند. استفاده از اسپرم منجمد و سایر روش‌ها مانند انتقال جنین و انجماد اسپرم نیاز به تحقیق و توسعه فناوری بیشتری دارد.

به گفته کارشناسان اگر این تکنیک‌ها و فناوری‌ها را کامل کنیم، می‌توانیم امکانات جدیدی برای حفاظت از کوالا‌ها ببینیم. این امر شامل استفاده از بافت‌های ژنتیکی کوالا‌های مرده یا بیمار می‌شود که در غیر این صورت از بین می‌روند. همچنین ایجاد و حفظ استخر‌های ژنی از جمعیت‌های مهم ژنتیکی کوالا‌های در معرض خطر انقراض می‌تواند مفید واقع شود.

حفاظت از گونه‌ها در برابر حوادث فاجعه بار در طبیعت مرتبط با تغییرات آب و هوایی، بیماری‌ها و آتش سوزی‌های جنگلی، که می‌تواند باعث تلفات ژنتیکی عمده شود نیز یکی از این اقدامات به شمار می‌رود. کاهش همخونی در برنامه‌های اصلاح نژاد و تولید کوالا‌های مناسب ژنتیکی برای رهاسازی در طبیعت جز اقدامات مهم دیگر محسوب می‌شوند.  

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->