پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی
سرخط خبرها

عرضه اولیه «آسیاتک» در بورس امروز (۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) + جزئیات

  • کد خبر: ۱۰۶۲۸۲
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵
عرضه اولیه «آسیاتک» در بورس امروز (۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) + جزئیات
قرار است امروز اولین عرضه اولیه قرن با نماد آسیاتک انجام شود. درست است بورس در با شروع سال جدید روند صعودی به خود گرفت و اکنون بسیاری شرکت‌ها آماده عرضه اولیه هستند. اما این عرضه اولیه می‌تواند سودآور باشد؟

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس اعلام شرکت بورس امروز چهارشنبه هفت اردبیهشت ۳۰۰ میلیون معادل ۱۵ درصد از سهام شرکت انتقال داده‌های آسیا با نماد آسیاتک عرضه اولیه شود.

حداکثر سهام اختصاص یافته به هر کد بورسی، ۴۰۰ سهم است که در سقف قیمتی ۶۶۶ تومان خواهد بود. با توجه به این عدد حداکثر نقدینگی مورد نیاز ۲۰۰ هزار و ۶۴ تومان است. البته ممکن است که این مقدار تغییر کند چراکه تعداد افراد شرکت کننده در عرضه اولیه تغییر است.

ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: به عقیده و باور مردم عرضه اولیه، سودآور است و در بیش از ۹۰ درصد موارد، فعالان بازار سرمایه این موضوع را باور دارند. اعتماد یک روز و یک شبه به بازار بر نمی‌گردد؛ اما می‌تواند در عرض چند دقیقه نابود شود. اگر برنامه‌ای برای جلوگیری از هیجانات در بازار نباشد، این عرضه اولیه‌ها ترمزی برای جلوگیری از داستان تلخ ۹۹ خواهد بود.

مصوبه‌های جدید در بورس اجرایی می‌شود؟

وی ادامه می‌دهد: بر اساس وعده‌هایی که رئیس سازمان بورس و مقامات اقتصادی داد، قرار است بورس آرامش و ثبات داشته باشد. اما آیا بازار‌های مالی را می‌توان کنترل کرد؟ اگر پاسخ مثبت است، پس چرا در ۲ سال گذشته اوضاع بازار سرمایه به این شکل بوده است؟ بحث مهم دیگرعرضه اولیه ۲۵ شرکتی است که وعده داده‌شده تا پایان سال تأمین مالی این شرکت‌ها از طریق بورس صورت پذیرد.

رئیسی در نهایت می‌گوید: نکته مثبت دیگر عمق بخشی به بازار است. فعالان بازار سرمایه نشان داده‌اند در شرایط رکودی، استقبال چندانی از عرضه اولیه ندارند و در شرایط رونق، عرضه اولیه مانند صف خرید خودرو از خودروسازان خواهد بود. اما به نظر می‌رسد در شرایطی که شاخص بورس در نزدیکی مقاومت خود قرار دارد، شاید کمی تأمل در عرضه اولیه بتواند به بازگشت اعتماد در بازار کمک کند.

اولین عرضه اولیه قرن| آسیاتک بخریم؟

قرار است امروز سهام شرکت انتقال داده‌های آسیاتک با نماد آسیاتک در بورس عرضه اولیه شود. این عرضه در چه محدوده قیمتی و چه مقدار عرضه می‌شود؟

بر اساس اعلام شرکت بورس، امروز اولین عرضه اولیه قرن انجام می‌شود.

میزان سرمایه شرکت انتقال داده‌های آسیاتک ۳۰ میلیارد تومان است و ۱۵ درصد آن که ۱۲ درصد برای عموم و سه درصد برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است، امروز عرضه اولیه می‌شود.

حداکثر ۴۰۰ سهم در سقف قیمتی ۶۶۶ تومانی به هر کد بورسی خواهد رسید که با توجه به این عدد حداکثر نقدینگی مورد نیاز ۲۰۰ هزار و ۶۴ تومان است.

عرضه اولیه دوباره آسیاتک

شرکت انتقال داده‌های آسیاتک از حدود پنج سال پیش با سرمایه ۳۰ میلیارد تومانی، مهیای حضور در بورس و عرضه سهام در پاییز یا زمستان سال ۹۶ بود. حتی بعد درج نماد به عنوان پانصد و هجدهمین شرکت بورسی، ضمن انتشار همه اطلاعات در کدال، اول آبان همان سال اقدام به برگزاری جلسه معارفه کرد و برای اولین بار روی تابلوی بورس قرار گرفت؛ اما به مرحله فروش سهام نرسید. 

دهه ۸۰ شرکت آسیانک با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون تومانی تاسیس و طی سه مرحله سرمایه خود را به ۲۰۰ میلیارد تومان رساند. در ترکیب سهامداری با ۷۰۶ نیروی انسانی، شرکت‌های سرمایه گذاری مهرگان سرمایه پارس با ۳۳ درصد، رسا سازه پی کاوان مهام با ۱۴.۵ درصد، فناوری اطلاعات و ارتباطات راهبرد با ۱۲.۸ درصد و آرتا ایده نفیس با ۱۰.۹ درصد بیشترین حضور را دارند.

بر اساس گفته کارشناسان این شرکت با توجه به برنامه‌های توسعه در حوزه خدمات دیتاسنتر، افزایش سرمایه حداقل ۵۰ میلیارد تومانی از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی بعد از عرضه اولیه طی مراحل قانونی را خواهد داشت.

جزئیات نخستین عرضه اولیه سال جاری

ایسنا نوشت: از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه امروز، چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه، عرضه اولیه سهام شرکت انتقال داده‌های آسیاتک (نماد اسیاتک) در بورس تهران، به عنوان نخستین عرضه اولیه سال جاری انجام خواهد شد.

تعداد ۳۰۰ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد از سهام “انتقال داده‌های آسیاتک” به عنوان پانصد و نود و سومین شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش اطلاعات و ارتباطات (۷۳)، گروه و طبقه خدمات ارزش افزوده با کد”۷۳۱۰، در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد” اسیاتک” به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.

کف قیمت این سهم ۵۴۶۰ و سقف قیمت آن نیز ۶۶۶۰ ریال بوده و با سهمیه ۴۰۰ سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه می‌شود؛ بنابراین حداکثر نقدینگی مورد نیاز برای آسیاتک حدود ۲۶۷ هزار تومان خواهد بود. البته میزان مشارکت سهامداران در نقدینگی مورد نیاز نیز تاثیرگذار است.

منبع: ایسنا| تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->