به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین اسماعیلی در پانزدهمین نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه موضوع ارتباط با این شبکه یکی از مواردی است که در مورد وی مطرح است، افزود: پرونده در حال تحقیقات مقدماتی است.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه قوه قضاییه به هیچ وجه کسانی را که در مقام اعتراض به خیابان آمدند اراذل واوباش و اغتشاشگر نمیداند، افزود: اصل موضوع بازداشت عبدالرضا داوری را تأیید میکنیم، اما ایشان اتهامات متعدد دارد البته موضوع ارتباط با شبکه آمدنیوز مطرح است و پرونده در حال انجام تحقیقات است.
غلامحسین اسماعیلی در ادامه گفت: از مردم بصیر و موقعیت شناس و آگاه کشور به جهت برگزاری راهپیمایی در جهت تقویت نظام تشکر میکنم که موجبات ناامیدی دشمنان را فراهم کرد و در روزهای تلخ اعتشاشات صف خود را از اراذل و اوباش جدا کردند.
صف معترضان از آشوبگران جداست
وی ادامه داد: در منظر دستگاه قضا صف معترصان و کسانی که به گرانی بنزین اعتراض داشتند و نگران آینده بودند که موجب گرانی سایر کالاها و خدمات شود و دست به اعتراص زدند با اراذل و اوباش جداست.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ما به عنوان قوه قضائیه کسانی را که در مقام اعتراض به خیابان آمدند و فاقد مجوز بود و آنهایی که فقط اعتراص داشتند را اراذل نمیدانیم.
غارت اموال و شهادت عاملان برقراری امنیت کار اراذل بود
اسماعیلی گفت: آتش زدن اماکن و غارت اماکن و به شهادت رساندن عاملان برقراری امنیت و کشتن شهروندان بیگناه کار گروهی خاص از اراذل بود که وابسته به گروههای صدانقلاب و خارج نشین و تحت حمایت سرویسهای بیگانه بودند که دست به این عملیات زدند.
وی افزود: در فرایند مهار این آشوبها گروههایی از افراد بازداشت شدند و همان ابتدا رئیس قوه قضائیه دستور داد اقدامات عاجل جهت تفکیک و تعیین تکلیف آنها انجام شود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در این رابطه مسؤولان قوه قضائیه در رده مسؤولان عالی و استانی در محلهای بازداشت حضور یافتند و چهره به چهره با دستگیر شدگان صحبت کردند و برای تفکیک آنها اقدامات لازم صورت گرفت.
۳۰۰ نفر در تهران در بازداشت هستند
اسماعیلی گفت: با اجرای این برنامهها اکثر بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر آزاد شدند و امروز عدد بازداشتیها به حداقل رسیده و در تهران تعداد ۳۰۰ نفر در بازداشت به سر میبرند.
وی ادامه داد: کسانی که در زمره اغتشاش گران هستند در اسرع وقت پرونده هایشان رسیدگی شده و به دادسرا میرود و سایر بازداشتیها آزاد خواهند شد.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهی که از مسؤولیت آیت الله رئیسی در قوه قضائیه میگذرد تا کنون ایشان ۱۰ بازدید سرزده داشتهاند و تلاش شده به جهت آثار مثبتی که این بازدیدها دارد به یک فرهنگ در ساختار دستگاه قضا تبدیل شود.
برخی سیاسیون از نام دانشجویان ارتزاق میکنند
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود در اغتشاشات اخیر تعدادی از دانشجویان هم بازداشت شده اند گفت: در این حوادث بازداشتیها از اقشار مختلف مردم بودند و تعدادی که در زمره دانشجویان بودند آنها را جز اراذل و اوباش نمیدانیم.
اسماعیلی گفت: به لحاظ نگاه ویژهای که به این قشر داریم و تعداد بازداشتی از این افراد کمتر از انگشتان یک دست است و ظرف روزهای آینده امیدوارم آزاد شوند.
وی افزود: ما میدانیک که جمعی از سیاسیون دارند از نام دانشجویان ارتزاق میکنند و خواسته شان این است که تعدادی دانشجوی بازداشتی داشته باشیم تا از این نمد کلاهی برای خود ببافند.
اسماعیلی گفت: برخی سیاسیون بدنبال آمارسازی هستند و بازداشت دانشجو را در بوق و کرنا میکنند، ولی وقتی همین دانشجویان بازداشت شده مورد رأفت حکومت قرار میگیرند و آزاد میشوند سکوت میکنند.
آمریکا در ۳۶۰ پرونده به پرداخت ۱۳۰ میلیارد دلار محکوم شده است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که اقدام قوه قضائیه در مورد رفتار مخرب آمریکا در اغتشاشات اخیر و تحرکات آنها چیست گفت: آنها گفتند داعش را ما ساختیم و یادمان نرفته، اما ادعای ضد حقوق بشری شان گوش عالم را کر کرده است.
وی ادامه داد: ما امروز در مقابل آمریکا مدعی هستیم که چرا با امکانات موجود در فضای مجازی جنگ افروزی میکنید ما در برابر جنایاتی که آمریکا در برابر ملت انجام داده مدعی هستیم و به دلیل آسیبی که مردم در اقدامات آمریکاییها دیدند پروندههای متعددی تشکیل دادهایم.
اسماعیلی گفت: بیش از ۳۶۰ پرونده آن هم با ارزش ۱۳۰ میلیارد دلار رأی صادر شده مبنی بر محکومیت دولت آمریکا و به نفع مردم آسیب دیده صادر شده و از دولت و وزارت امور خارجه میخواهیم به این اقدامات کمک کند.
رسیدگی به پرونده پرهام آزاد شهر با ۲۹۱۸ شاکی
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده پرهام آزاد شهر گفت: رای این پرونده صادر و در شعبه ویژه مفاسد اقتصادی گلستان رسیدگی شد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این شرکت یک شرکت خودرویی بود و تحت عنوان پیش فروش خودرو در استانهای مختلف اموال جمع زیادی از مردم را گرفته بودند و مردم شاکی بودند.
اسماعیلی گفت: در این پرونده سید احمد میر محمدی فرزند حسن به ۲۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی و رد مال محکوم شده است.
وی ادامه داد: همچنین مهدی قوانلو به عنوان مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به بیست سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی و ضبط اموال محکوم شده است.
به گفته اسماعیلی نادر قوانلو علاوه بر رد مال به ده سال حبس و ده ضربه شلاق و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است و این پرونده ۲هزار و ۹۱۸ شاکی و مالباخته داشته است.
انهدام باند بزرگ پولشویی با ۳۰۰ عضو
وی همچنین درخصوص دستگیری اعضای بک باند پولشویی در گلستان و رسیدگی به این پرونده گفت: پرونده در مرحله بازپرسی است و ۹ نفر در بازداشت هستند.
اسماعیلی گفت: ۳۰۰ نفر اعضای این باند هستند و مبلغ پولشویی بیش از ۵ هزار میلیارد تومان است و با تدبیر انجام شده سعی کردیم اموال متعلق به متهمان را توقیف کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در مجموعه تا امروز ۷۸ نفر را ممنوع المعامله و ۱۵۳ نفر از متهمان را ممنوع الخروج کردهایم.
وی گفت: البته ۱۸۰ حساب بانکی توقیف شده و از متهمان تا این لحظه ۳۰ کیلو شمش طلا، ۴ خودرو به ارزش ۵۰۰ میلیارد به دست آمده و ۱۰ ملک در گرگان توقیف شده است.
اسماعیلی ادامه داد: یک قطعه زمین ۲۰۰ هکتاری و املاکی در قبرس و افغانستان و ۱۰۰ دستگاه خودروی سنگین و ۳۰۰ سند رسمی ملکی نیز از متهمان کشف شده است.
بازداشت یک ابربدهکار مرتبط با بانک اقتصاد نوین
وی در مورد بازداشت ابربدهکار جدید بانکی و نحوه رسیدگی به پرونده وی گفت: یکی از اقدامات ما این است به سراغ بدهکاران بزرگ بانکی رفتیم.
اسماعیلی گفت: این متهم از مشتریان بانک اقتصاد نوین است که اکنون بازداشت است.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این فرد ۳۲۰۰ میلیارد تومان بدهکار بوده که البته تا امروز ۲۵۰۰ میلیارد تومان از بدهی خود را تسویه کرده و مقدماتی فراهم شده که تسویه کامل صورت بگیرد.
تشکیل کارگروهی برای راستی آزمایی وعدههای دولت
وی همچنین درخصوص وظایف دستگاه قضایی و سازمان بازرسی در نظارت بر موضوعات وعده داده شده از سوی دولت به خصوص درباره ارائه سبد معیشتی نیز گفت: تکلیف به سازمان بازرسی کل کشور این بود که نطارت کند که آیا دولت به وعدهای که داده عمل میکند یا خیر.
اسماعیلی ادامه داد: کارگروهی در سازمان بازرسی تشکیل شده و روزانه محاسبه ارزش سوخت انجام و از دولت گزارش گرفته میشود و در مورد پرداخت سبد حمایتی راستی آزمایی صورت میگیرد. وظیفه ما نطارت بر میزان درآمد و نحوه هزینه کرد این میزان درآمد است.
اطلاعات سپاه مشغول بررسی اطلاعات پرونده آمدنیوز است
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص نتیجه رسیدگی به پرونده مشهور به پرونده آمدنیوز گفت: این پرونده گستردگی زیادی دارد البته اطلاعات خوبی بدست آمده است.
وی ادامه داد: در دسترسی به این شخص (زم) اقدام بینظیری رخ داد و در جمع آوری اطلاعات هم کار بزرگی در حال انجام است. انبوهی از اطلاعات در اختیارمان است و اطلاعات سپاه که کاشف پرونده است مشغول بررسی آنها است.
بسیاری از کشته شدگان در اغتشاشات اخیر با تیر اغتشاشگران کشته شدند
اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص جبران خسارات جانی و مالی اغتشاشات اخیر و رقم کشتهها نیز گفت: اعداد و ارقامی که توسط گروههای معاند اعلام میشود کذب محض است و آمار کمتر از ارقام ادعایی آنهاست.
وی افزود: بین رقم ادعایی از تعداد کشتهها و اسامی اعلام شده تفاوت وجود دارد. کشتههای بی ربط و عادی را در این زمینه هم آوردند و تلاش داشتند به کشتهها اغتشاشات اخیر ربط بدهند و این در حالی است که بسیاری از آمار کشتههای آنان زنده هستند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اینها در فتنه ۸۸ هم گفتند خانمی فوت کرده و مراسم ترحیمی هم به اسم سعیده پورآقایی گرفتند که درست نبود و این شگردها کهنه است.
اسماعیلی گفت: این در حالی است که در این بین بخش قابل توجهی از افراد توسط اشرار کشته شدند و بسیاری از مأموران برقرای نظم هم با اسلحههای این اشرار زخمی شدند که این موضوع را تأیید میکند.
ما مدعی اراذل و اوباش هستیم
وی افزود: ما مدعی همین اراذل و اوباش هستیم و حالا همین بیگانگان آن را پای نظام میگذارند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر در شهرها اغتشاشاتی گزارش شده یا نه گفت: نه، اغتشاشی نداریم و بعد از رهنمودهای رهبری و راهپیمایی مردم، اکنون وضعیت شهرها آرام است.
اسماعیلی گفت: در آن روزها در بسیاری از شهرها خبری نبود و در برخی هم اتفاقاتی بود و حجم خسارت متفاوت بود و به لحاظ بعد امنیتی جمع بندی لازم خواهد شد.
وی در مورد خسارات وارده به شهروندان و اماکن گفت: در وهله اول ما در قوه قضائیه مدعی خرابکاران هستیم و این افراد باید پاسخگو باشند و، چون ممکن است این افراد براحتی شناسایی نشوند تاکید کردیم بخشهای مختلف بویژه دولت مساعدتهای لازم را انجام دهند.
واردات ۵۴ هزار خودروی لوکس بدون پرداخت حقوق دولتی
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص پرونده لوکس خودروهای شاسی بلند و خارجی گفت: این پرونده با واردات ۴۱۴ فقره خودرو مطرح شد.
اسماعیلی افزود: در این پرونده کار کارشناسی انجام شد و مشخص شد ۵۴ هزار خودرو وارد کشور شده است و حقوق دولتی پرداخت نشده است و ما بدنبال کشف واقعیات هستیم و کار کارشناسی در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از نشست خبری امروز خود در مورد رسیدگی به پرونده برخی از افراد و مسؤولان دولت سابق که اکنون نیز سمتهایی دارند گفت: تحقیق از برخی وزرا و مسؤولان انجام شده است و اصل آن هم به موضوع نفت و بحث دور زدن تحریمها در دولت سابق بر میگشت.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: برای وزرا کیفرخواست صادر نشده است. این موضوع به پرونده بابک زنجانی ارتباط داشت. بخشی از پرونده هم مربوط به فردی است که مشهور شده است به جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی.
اسماعیلی گفت: بنا بر این پرونده بسیار وسیع است که بخشی از آن رسیدگی شده و بخشی از آن هم در حال رسیدگی است.
ارجاع پرونده نمایندگان زنجان به کارشناس
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت پرونده دو نماینده زنجان به کجا رسیده است گفت: جلساتی برای رسیدگی به این پرونده برگزار شد، اما تشخیص دادگاه این بود در بخشهایی از این پرونده نیاز به تحقیقات تکمیلی و کارشناسی وجود دارد چرا که پرونده فقط ناظر به این دو فرد نبود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: از این رو و با نظر قاضی دادگاه پرونده به کارشناس ارجاع شد و طبیعی است در این قبیل پروندهها کارشناسیها زمانبر خواهد بود.
رسیدگی به پرونده «دیوار» در صلاحیت شورای حل اختلاف نیست
اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص تخلفات سایت دیوار و ارسال پرونده به شورای حل اختلاف گفت: تبلیغ اموال مجرمانه مانند مشروبات الکلی و موادمخدر و اسلحه ممنوع است.
وی ادامه داد: این موضوع در صلاحیت شورای حل اختلاف نیست و اصالت آن کیفری است. البته یا اصل خبر صحت ندارد یا مشکل مصداقی است که اگر به شورا برود بر میگردد و به دادسرا میرود این خبر جای بررسی دارد، اما جای نگرانی نیست.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین در خصوص اظهارات علی دیواندری یکی از متهمان پرونده اقتصادی که اخیرا در جلسه دادگاه مدعی شده است که داماد وزیر اطلاعات در وقوع برخی جرائم نقش داشته است گفت: ما در حال بررسی این پرونده هستیم و قضاوت ما در پایان مشخص میشود و البته فعلا برای این فرد کیفرخواستی صادر نشده است.
بازداشت پسر آخوندی صحت دارد
اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت پسر اخوندی وزیر سابق راه نیز گفت: اصل این خبر را تأیید میکنیم.
وی افزود: این فرد بازداشت شده است و ۴ نفر دیگر مرتبط با پرونده هم در بازداشت هستند البته پرونده در مرحله دادسراست.
ماجرای اجرای حکم قصاص محیط بان کرمانی
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص محیط بان کرمانی که حکم قصاصش اخیراً اجرا شده است نیز گفت: بازداشت این فرد ارتباطی با حوزه مستقیم فعالیت وی نداشته است.
وی ادامه داد: محیط بانان مورد حمایت دستگاه قضا هستند، اما این فرد محیط بان بود و مشکوک شده بود به کسی که در محیط زیست اقدامات مجرمانه کرده است.
اسماعیلی گفت: این فرد سپس با آن فردی که به او مشکوک شده بود مشاجره کرده و اسلحه سازمانی خود را استفاده و با اصابت یک تیر باعث کشته شدن فرد شده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از تشکیل پرونده قتل عمد محرز شد و محیط بان محکوم به قصاص شد و چارهای جز اجرای قانون نداشتیم و حکم صادر شده نداشتیم.
بررسی صحت ادعای مسؤولان بانک کشاورزی
سخنگوی قوه قضاییه همچنین درباره رسیدگی به موضوع پاداش هنگفت پرداخت شده به هیات مدیره بانک کشاورزی گفت: در حال بررسی این موضوع هستیم ببینیم آنطور که میگویند پرداخت این پاداش به واسطه اشتباه تایپی بوده است یا خیر.
اسماعیلی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در ارتباط با بازداشت شدگان اخیر عنوان محاربه و مفسد فیالارض میتواند صادق باشد؟ گفت: ما به عنوان دستگاه قضا پیش داوری نمیکنیم.
وی افزود: اعمال منتسب به هر فرد را در پروندهاش بررسی میکنیم اگر انتسابی که شما گفتید داشت ابتدا رکن معنوی بعد رکن قانونی را بررسی میکنیم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در پروندهها قاضی است که به اتهامات افراد رسیدگی میکند و انطباق با عمل مجرمانه توسط قاضی بررسی میشود.
منبع: فارس