معاون شهردار مشهد مقدس: یادمان شهید گمنام بوستان ارم یکی از المان‌های شاخص شهر است + فیلم رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: کار فرهنگی بالاتر از ایجاد گلزار شهدا نداریم شهردار مشهد مقدس خبر داد: کلنگ‌زنی و افتتاح ۴۶ پروژه شهری در مشهد طی دهه فجر ۱۴۰۳ بهسازی و رنگ‌آمیزی بیش از ۱۰۰ هزار مبلمان پارکی در استقبال از بهار ۱۴۰۴ درباره شروع حرفه دندان‌سازی در مشهد | زیارت با نیت دندان‌گیر بررسی دغدغه ساکنان بولوار سیدرضی مشهد درباره کوچه‌های بن‌بست نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: منتظر تشکیل شورای عالی زیارت در دولت هستیم هوای ۱۰ منطقه کلانشهر مشهد امروز آلوده است (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کمترین میزان رشد بهای بلیت مترو و اتوبوس را تعیین کردیم مشروح مصوبات یکصد و سی‌وششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس (۱۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو یارانه ۸۰ درصدی شهرداری مشهد به شهروندان روی بلیت اتوبوس و مترو افتتاح فاز نخست استادیوم ۴هزار نفری بوستان بهار مشهد در دهه فجر صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: تمدید دوره ششم شورای شهر فرصت بسیار خوبی برای برطرف‌کردن کاستی‌هاست ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در یکصد‌وسی‌وششمین صحن علنی: انقلاب اسلامی آغازگر احیای اندیشه الهی است نگاهی به اتفاقات مشهد در روز‌های منتهی به ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و بازگشت امام خمینی (ره) به ایران ضوابط پاسخگویی کاربری مسکونی گونه ویژه نیازمند بازآفرینی | خلاصه ضوابط و طرح تفصیلی بازنگری حوزه‌های برنامه‌ریزی هفت‌گانه درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد علوی مقدم: نگاه ما عدالت‌محوری در تمامی رشته‌های ورزشی است ویدئو| نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با شهردار و اعضای شورای شهر مشهد مقدس
سرخط خبرها

برگزاری ششمین دوره داوری نشانِ «اصالت ملی» صنایع دستی در مشهد

  • کد خبر: ۱۰۸۰۲۳
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶
برگزاری ششمین دوره داوری نشانِ «اصالت ملی» صنایع دستی در مشهد
صنایع دستی مانند شناسنامه‌ای هستند که هویت تاریخی و فرهنگی هر سرزمینی را معرفی می‌کنند. ارزش این آثار به حدی است که هر سال مُهر یا نشان «اصالت ملی» برای آن‌ها در نظر گرفته‌ می‌شود.

سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ صنایع دستی مانند شناسنامه‌ای هستند که هویت تاریخی و فرهنگی هر سرزمینی را معرفی می‌کنند. ارزش این آثار به حدی است که هر سال مُهر یا نشان «اصالت ملی» برای آن‌ها در نظر گرفته‌ می‌شود تا علاوه بر اینکه این آثار تأییدیه داورانی با تجربه را در ضمیمه کار خود داشته باشند، بتوانند از تسهیلاتی نیز استفاده کنند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: در گذشته همه آثار مربوط به مهر اصالت برای داوری به تهران می‌آمد یا داوران از تهران به استان‌ها می‌رفتند.

اما اکنون در ششمین دوره داوری مهر اصالت ملی صنایع دستی تمرکززدایی کرده ایم؛ زیرا استان‌ها این قابلیت را دارند که داوران بومی را به کار بگیرند؛ بنابراین در این موضوع به استان‌ها اعتماد کرده و داوری آثار را به صورت منطقه‌ای در نظر گرفته ایم.

باید هنر پایدار بماند

ویدا توحدی با حضور در ششمین دوره داوری مُهر اصالت ملی صنایع دستی در مشهد، با بیان اینکه صنایع دستی یک نوع هنر تجسمی کاربردی هستند که از آن‌ها باید در زندگی روزمره استفاده شود تا پایدار بمانند، گفت: در جلساتی که در مشهد برگزار می‌شود، قرار است که آثار هنرمندان و صنعتگران سه استان کشور ارزیابی شود. این موضوع یکی از برنامه‌های با مزیت و پشتوانه معاونت صنایع دستی و هنر‌های سنتی به ویژه دفتر آموزش و ترویج است.

وی ادامه داد: در واقع با داوری  آثار که یک سال به صورت ملی و یک سال به صورت بین المللی برگزار می‌کنیم، می‌خواهیم به آثار صنایع دستی مهری بدهیم که از نظر کیفیت، طراحی، خلاقیت، مواد اولیه مصرفی و از نظر اصالتِ طرح و نقش قابلیت دارند که در بازار‌های جهانی عرضه شوند.

قابلیت تولید انبوه، ملاک انتخاب آثار

توحدی با اشاره به اینکه داوران در حوزه‌های تخصصی ساز سنتی، رودوزی‌های سنتی، زیورآلات سنتی و پژوهشگری در جلسات حضور دارند، بیان کرد: زمانی یک اثر مهر اصالت ملی را دریافت می‌کند که در ابتدا قابلیت تولید انبوه را داشته باشد. در واقع این آثار قرار است که تجاری سازی شوند؛ زیرا بازرگانانی با این برنامه همراه می‌شوند. ضمن اینکه این آثار باید از اصالت منطقه متعلق به آن‌ها برخوردار باشند؛ حتی ممکن است اثر به شکل مدرن باشد، اما باید نشانی از گذشته آن منطقه داشته باشد.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: این آثار باید خلاقیت و نوآوری نیز داشته باشند، زیرا این موضوع سبب تداوم فروش، تولید و مصرف آن‌ها می‌شود. برای افزایش قدرت بازاریابی، باید این آثار خلاقیت بالایی داشته باشند.

صنایع دستی‌ای که نشان ملی دریافت می‌کنند باید از طراحی خوبی برخوردار باشند تا به راحتی قابل استفاده باشند. همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این دوره هنر‌های دستی در رشته‌های زیورآلات سنتی، قلم زنی، دوخت‌های سنتی، نساجی سنتی، تولیدات چرمی، تراش سنگ، سفال و سرامیک، داوری می‌شوند. در مجموع ۱۲۸ اثر وجود دارد که ۵۵ اثر مربوط به خراسان شمالی، هفده اثر متعلق به خراسان جنوبی و ۵۶ اثر به خراسان رضوی اختصاص دارد که کار دست ۲۵ هنرمند هستند.

سیدجواد موسوی گفت: مرحله ابتدای داوری در سال گذشته انجام شده است و اکنون مرحله نهایی داوری است. از سال ۹۰ در پنج دوره‌ای که داوری انجام شده است، ۱۳۰ اثر از خراسان رضوی نشان ملی و ۹ اثر نیز نشان یونسکو دریافت کرده اند. وی ادامه داد: زمانی که یک اثر هنری تأیید می‌شود، خریدار با اطمینان خاطر بیشتری خرید می‌کند؛ ضمن اینکه می‌توانند در نمایشگاه‌ها نیز شرکت کنند. در واقع نشان ملی برای یک هنرمند امتیاز محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->