نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین با حضور به‌موقع هلال‌احمر (۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید
سرخط خبرها

کلاهبرداری با شگرد کالای ارزان

  • کد خبر: ۱۰۹۵۹۶
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۱
کلاهبرداری با شگرد کالای ارزان
پلیس فتا گره پرونده کلاهبرداری از ۲۵۰ نفر در فضای مجازی را گشود.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ میان راهرو سرگردان بودند. آن قدر خام و بی تجربه بودند که از افسر تحقیق پرونده می‌خواستند آن‌ها را به زندان نبرند، آن هم پیش از انجام تحقیقات اولیه. البته از دو پسر نوجوان که به گفته خودشان تا به حال حتی به کلانتری هم نرفته اند، انتظاری جز این نبود. آن‌ها درحالی متهم هستند که از ۲۵۰ نفر کلاهبرداری کرده اند، که حتی به درستی نمی‌دانند چه جرمی مرتکب شده اند و چه مجازاتی در انتظارشان است. ماجرای دستگیری دو برادر که مثل برادران دالتون صد‌ها شاکی داشتند، از آنجا آغاز شد که کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی طرح ویژه‌ای را هم زمان با اجرای طرح معیشتی دولت در فضای مجازی آغاز کردند.

بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا نشان می‌دهد که کلید واژه‌های «طرح معیشتی»، «یارانه معیشتی»، «کالای یارانه ای» و... جزو کلمات کلیدی جدیدی است که سودجویان فضای مجازی، این کلمات را مثل طعمه بر سر قلاب طمعشان زده و در فضای مجازی رها می‌کنند. در این میان برخی از جاماندگان یارانه‌ها یا افرادی که به دنبال خرید کالا‌های یارانه‌ای هستند، جزو آن دسته افرادی هستند که می‌توانند اسیر این قلاب‌ها شوند.

ردپایی در فضای سایبر

مأموران پلیس فتا که به دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی هم زمان با اجرای طرح معیشتی جدید، رصد و پایش فضای سایبری را جدی‌تر از همیشه انجام می‌دادند، به کانالی در شبکه اجتماعی تلگرام رسیدند که گردانندگان آن به بهانه یارانه معیشتی دولت سیزدهم، اقدام به تبلیغاتی گسترده مبنی بر فروش کالا با نرخ مصوب و با اطلاق یارانه معیشتی می‌کردند.
از آنجا که چنین اقدامی هیچگاه از سوی دولت اعلام نشده و برنامه اجرایی یارانه‌ها کاملا شناخته شده است، مأموران احتمال دادند که کاسه‌ای زیر نیم کاسه گردانندگان این کانال باشد.

به دنبال یافتن شگرد شیادان

کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی برای پیدا کردن شگرد احتمالی متهمان، به سراغ مخاطبان این کانال رفتند و با برخی از این افراد ارتباط گرفتند. بررسی‌ها نشان داد که برخی از این افراد با توجه به تبلیغات صورت گرفته در این کانال با مدیران آن ارتباط گرفته اند.
همچنین تعدادی از این افراد اعلام کردند که با توجه به قیمت‌های مناسب لوازم خانگی اعلام شده در این کانال مبالغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به عنوان بیعانه به شماره حساب‌های اعلامی واریز کرده اند، اما دیگر کسی پاسخگوی آن‌ها نبوده است.

شناسایی ۴۵۰ مال باخته

ارتباط گرفتن با دیگر افراد حاضر در این کانال نشان داد که تاکنون بیش از ۴۵۰ نفر به همین بهانه اقدام به واریز وجوهی به عنوان پیش پرداخت برای خرید کالا کرده اند، اما اقدامی از سوی گردانندگان کانال صورت نگرفته و مال باختگان هم دستشان به جایی بند نبوده است.
با مشخص شدن شگرد به کار گرفته شده در این پرونده، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی دستور پیگیری و شناسایی متهمان را صادر کرد.

شناسایی ۲ متهم کم سن و سال

سرنخ‌های به جا مانده در این پرونده و اقدامات گسترده در فضای سایبری، منجر به شناسایی دو متهم شد. مأموران با رصد‌های صورت گرفته موفق به شناسایی هویت این افراد که دو پسر نوجوان بودند شده و با هماهنگی مقام قضایی این افراد به پلیس فتا فراخوانده شدند.

با حضور این افراد مشخص شد که آن‌ها برادر هستند و با توجه به در اختیار داشتن گوشی‌های هوشمند که به بهانه آموزش آنلاین در اختیار داشته اند، اقدام به طراحی این نقشه سیاه کرده اند. دو متهم پس از دیدن شواهد موجود به جرم خود اعتراف و انگیزه خود را کسب منفعت مالی بیان کردند. در ادامه مشخص شد، متهمان وجوه کلاهبرداری شده را با گردش در حساب‌های اجاره‌ای صرف خرید شارژ تلفن همراه و انتقال به ۱۰ خط دیگر اقدام کرده اند که به دلیل وجود سن غیر قانونی دو نوجوان به همراه پرونده برای تعیین تکلیف نهایی به دادسرای رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوان اعزام شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->