خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل برملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی ۴ سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگ‌ترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها

  • کد خبر: ۱۰۹۷۲۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷
غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها
مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند؛ قاچاق و فروش چوب و زغال جنگلی ممنوع است به خرج کسی نمی‌رود. روزنامه «شهروند» در گزارش مفصلی به غارت این جنگل‌ها پرداخت و روایت غم انگیزی از آن منتشر کرده است.

اینکه جنگل‌های هیرکانی ۷درصد مساحت ایران را در برمی گیرند و قدمتی ۲۵ تا ۵۰میلیون ساله دارند. جنگلی که محل امنی برای ۲۹۶گونه پرنده و ۹۸ پستاندار است؛ اما حالا ذره ذره جان می‌دهد. آمار‌ها از ۲۰۰ تا ۲۲۰ کامیون چوبی خبر می‌دهند که از شمال زاگرس و لرستان راهی شمال کشور و تهران می‌شوند. این وسط درخت سرخدار محبوب قاچاقچیان است برای سود بیشتر. درختی که تکه تکه می‌شود برای پر کردن جیب قاچاقچیان و دلال‌هایی که در کار چوب هستند.

درخت سُرخدار اگر ۱۰۰ الوار ۲متری بدهد، بالای ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و هرازچند گاهی همین درخت با قیمت درشت‌تر از این‌ها هم معامله می‌شود. جنگل‌های سرخدار به آرامی رشد می‌کنند به نحوی که میانگین رشد سالیانه آن‌ها ۱۰ سانتی متر است، اما با همین رشد آهسته و پیوسته ارتفاع آن به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن نیز به ۳ متر می‌رسد. شصت ونه تن چوب قاچاق آماری است که برای سال ۱۴۰۰ ثبت شده است.

۱۰۸ تن چوب قاچاق هم برای سال۹۹ ثبت شده است. آمار متغیری که هرسال نمی‌توان رشد یا کاهشی برای آن پیش بینی کرد؛ اما هستند درختانی که نرخشان پایین است. برای مثال صنوبر را کیلویی ۲هزار تومان می‌خرند. یک ماشین پر شده از تکه‌های صنوبر در نهایت ۲ تا ۳میلیون تومان عاید قاچاقچی می‌کند. فقر، اما باعث شده برای قاچاقچی جماعت فرقی نکند چه درختی را قطع می‌کند آن‌ها برای پول بیشتر همه کار می‌کنند؛ اما می‌توان کنترلی روی این اوضاع داشت؟ می‌توان قاچاقچیان و درخت‌هایی را که قطع می‌کنند ردیابی کرد.

جواب روشن است: نه. چرا؟ چون تنها چوب‌هایی که به شکل درخت کامل جابه جا می‌شوند، امکان کنترل دارند نه وقتی تکه تکه می‌شوند. بیکاری، تورم و شرایط اقتصادی حال و روز درختان و جنگل‌ها را بد کرده است. شرایطی که باعث شده خیلی‌ها اره به دست شوند برای گرفتن کمی پول. تازه مافیای چوب به ویژه حالا که قیمت چوب افزایش پیدا کرده و تورم به جنگل‌ها کشیده شده است، برای حمل بارشان کلی خدم و حشم دارد. چون اغلب این محموله‌های قاچاق از سوی عوامل باند اسکورت می‌شوند و بعد هم دیگر تمام تا بریدن یک سرخدار دیگر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->