گروه مشهد | شهرآرانیوز؛ علیرضا زاکانی در جمع خبرنگاران در حاشیه چهلوششمین نشست کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران عنوان کرد: برگزاری مجمع کلانشهرهای ایران اسلامی یکی از اتفاقات خوب کشور است. این مجمع کمیسیونهای مختلفی دارد و یکی از این کمیسیونها فرهنگی و اجتماعی است و ما افتخار داریم امروز این نشست را ناظر بر همفکری پیرامون ایجاد یک تحول خوب برای آینده کلانشهرها و به تبع سایر شهرها داشته باشیم.
وی با اشاره به موضوع این نشست افزود: موضوع این نشست، هماندیشی پیرامون سالگرد رحلت امام (ره) و دهه کرامت است. ظرفیتهای این دو رخداد، ملی و جهانی است و ما باید در حد خودمان تلاش کنیم تا وظیفه خود را انجام داده و با همفکری و همکاری تمام مسئولان در کلانشهرها این دو رخداد را به یک رویداد ملی تبدیل کنیم.
شهردار تهران در خصوص بازه زمانی عملی کردن نکات مطرح شده در این نشست تصریح کرد: هدف اصلی این نشست، همفکری و تعامل در حوزه فرهنگی اجتماعی کلانشهرها است، اما موضوعاتی که به عنوان عملیات در حال طراحی شدن هستند سالگرد رحلت حضرت امام و دهه کرامت است.
وی در خصوص برنامههای راهبردی شهرداری تهران پس از نمایش عملکرد ۲۰۰ روزه خود، اظهار کرد: ما سندی تولید کردیم که حدود ۹۰ کلانپروژه دارد و این کلانپروژهها ما را به سمت چشماندازی که به سمت آن حرکت میکنیم رهنمون میکند.
شهردار تهران ادامه داد: ما مبتنی بر این موضوع حدود ۴۸۵ خردهپروژه با مقیاسهای متفاوت استخراج کردیم و بنا شده است پیرامون بخشی از آنها که موضوعی گسترده بوده و یک تغییر و یک پیشرفت برای شهر ایجاد خواهد کرد در زمان تحقق گزارش کاری برای مردم داشته باشیم.
زاکانی در رابطه با خودزنی شهردار ناحیه ۳ منطقه ۱۹ تهران خاطرنشان کرد: این موضوع در دست بررسی بوده و تخلفی که اتفاق افتاده قطعی است و به جای چهار طبقه، هشت طبقه ساخته شده بود. در خصوص اتفاقی که برای شهردار افتاده بود گمانهزنیهایی در رابطه با خودزنی بودن وجود داشته، ما به حراست و بازرسی خود گفتیم تا ابعاد مختلف این موضوع را در بیاورند و اگر این موضوع خودزنی باشد ما حتما با کسی که این کار را کرده برخورد جدی و قانونی میکنیم. اگر این موضوع خودزنی نباشد نیز با مسببین آن برخورد خواهد شد.
وی در خصوص جایگاه اقدامات اجتماعی و فرهنگی در راهبرد شهرداری تهران تصریح کرد: در گذشته شهر تهران در ابعاد کالبدی خود پیشرفت داشته، اما در حوزه اجتماعی و فرهنگی به صورت جدی یک غفلت انجام شده است. شاید برخی دوستان در دوره قبل از ما اعتقاد داشتند که نباید به این وجوه بپردازند یا از منظر خاص خودشان این موضوع را پیگیری میکردند؛ مثلا در خصوص معتادان متجاهر میگفتند که این خود یک زیست است و رهایشان کنید و بگذارید آنها با خود خوش باشند. ما به کرامت انسانی و تکلیفی که بر احیا انسانها داریم معتقد هستیم. مردم نیز باید این امکان را فراهم نند تا کسانی که در زندگی خود دچار اشتباه شدند به جامعه برگردند و اصلاح شوند.