طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

حال و روز خلیج گرگان خوب نیست | مرگ تدریجی خلیج

  • کد خبر: ۱۱۱۰۰۶
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
حال و روز خلیج گرگان خوب نیست | مرگ تدریجی خلیج
آمار‌های سازمان نقشه برداری کشور حاکی از این است که بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج بین المللی گرگان در سال‌های اخیر خشک شده است.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ بهار ۱۴۰۰ بود که زمزمه‌های حال ناخوش خلیج گرگان به گوش رسید؛ اینکه اگر اقدامی به موقع انجام نشود، سرنوشت این خلیج هم می‌شود مشابه بسیاری از تالاب‌ها و سد‌ها و دیگر سرمایه‌های زیست محیطی که چنان خشک شده اند که حالا جای آن همه آب را کف خشک و ترک ترکشان گرفته است. زمستان همان سال قضیه جدی‌تر شد.

خبرگزاری‌ها از این گفتند که برای نخستین بار در چند سده اخیر با کاهش دبی آب ورودی و افزایش گل ولای در کانال‌های آب رسان، ارتباط خلیج گرگان و دریای خزر قطع شد و با غیرممکن شدن آمد‌و شد هزاران ماهیگیر بندرترکمن، بندرگز و شهر‌های شرقی مازندران از این پهنه آبی به دریا، مرگ تدریجی خلیج گرگان جدی‌تر از قبل آغاز شده است.

آمار‌های سازمان نقشه برداری کشور هم از این می‌گفت که بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج بین المللی گرگان در سال‌های اخیر خشک شده است.

همان روز‌ها بود که کارشناسان هشدار دادند با از میان رفتن این تبادل آبی، خلیج گرگان تا یک دهه آینده به طور کامل خشک می‌شودو دیگر اثری از این پهنه آبی به جز صحرایی بی آب و علف باقی نمی‌ماند. بعد هم پیشنهاد دادند که لای روبی رودخانه‌های منتهی به خلیج گرگان، راه درمان است و علاج. فروردین امسال در حاشیه سفر رئیس جمهور به گلستان خبر‌های خوبی به گوش رسید.

با دستور رئیس جمهور مبنی بر آغاز عملیات لای روبی کانال‌های بین خلیج گرگان و دریای خزر، دست اندرکاران از این گفتند که مقدمات کار انجام شده است و اردیبهشت عملیات لای روبی انجام می‌شود. حالا، اما بیشتر از یک سال از آن روز‌ها می‌گذرد و اخبار تازه می‌گوید نه تنها نتیجه‌ای حاصل نشده، بلکه اوضاع خلیج گرگان بدتر هم شده است.

استاندار گلستان از این گفته است که وضعیت خلیج گرگان به هیچ عنوان مناسب نیست و با روند فعلی تا ۳ سال آینده خشک خواهد شد؛ اما با حمایت‌های رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور امیدواریم علاج بخشی خلیج گرگان تسریع شود.

خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان نوشته که برداشت از آب‌های زیرسطحی مشکلاتی فرونشست برای استان ایجاد کرده است و در نقاط مختلف شاهد فرونشست سالانه تا ۲۲ سانتی متر هستیم.

خلیج گرگان بزرگ‌ترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی شبه جزیره میانکاله در جنوب شرقی خزر تشکیل شد و در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز، به عنوان نخستین مجموعه تالاب بین المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این فرورفتگی درون قاره ای، بلکه ناحیه‌های اطراف آن شامل شبه جزیره میانکاله و تالاب بین المللی گمیشان یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->