نرخ جدید سرویس مدارس در سایت سازمان تاکسیرانی و شورای شهر مشهد موجود است | سامانه سپند شهریورماه ۱۴۰۴ فعال می‌شود تحصیل ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی زائران اربعین مراقب باشید دچار افت قند نشوید! مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: مراتع و جنگل‌های استان در حال تبدیل‌شدن به بیابان هستند + فیلم کاهش ۴۲ درصدی ورودی سد‌های کشور | زنگ هشدار برای مدیریت منابع آب با مهار کردن این پروتئین در بدن هرگز پیر نمی‌شوید کشف ۴۰ میلیارد تومانی کالای قاچاق در تهران؛ از تجهیزات پزشکی تا نوشابه‌های انرژی‌زا ۶ خوراکی طبیعی برای بهبود مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین واژگونی خودرو، بیشترین عامل تصادفات زائران اربعین حسینی | سهم ثبت نام خراسان رضوی در سامانه سماح تا صبح امروز ۹ درصد است شناسایی ۲۷ مجرم و بررسی بیش از ۳۰۰۰ خودرو مشکوک در مرز شلمچه آسوده: ۶۰ درصد کمک مردم به کمیته امداد مربوط به ایتام و محسنین است وزیر بهداشت: در صورت جنگ، آماده‌ایم | حقوق دستیاران پزشکی ۳۰ درصد افزایش یافت قتل شوهر صیغه‌ای هنگام تهیه سالاد! کسب ۹ مدال جهانی توسط دانش‌آموزان مخترع ایرانی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور: مرمت آثار تاریخی نیاز به حمایت بخش خصوصی و خیرین دارد جان باختن ۳ سرنشین خودروی ۲۰۷ در تصادف رخ به رخ با کامیون در سمنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) چرا معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان واریز نمی‌شود؟ یک فوتی و ۲۶ مصدوم در پی حادثه رانندگی در پارس‌آباد اردبیل (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین فقط از مرز مهران تردد نکنند شبکه تجارت محتوای مستهجن در اینستاگرام و انفعال در نظارت | چرا پلیس امنیت اخلاقی چشمش را روی شبکه‌های ضدخانواده بسته است؟ مرگ مشکوک پیرزن تهرانی پس از مواجه با ۳ سارق نقاب‌دار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | آیا هوای مشهد گرم‌تر می‌شود؟ آب‌لیمو با آب ولرم؛ شروعی ساده برای پاکسازی بدن و تقویت گوارش حمله ناجوانمردانه به پلیس در شب گذشته | جان‌باختن خداداد باقری یکی از حافظان امنیت در سراوان + عکس معرفی مسجد تاریخی «خسرو شیر» جغتای اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی بیماری دیگر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی: ۸۶ درصد کودکان کار، اتباع هستند و خانواده دارند نکات کاربردی برای مصرف درست مکمل‌های دارویی اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان وزارت کشور به زودی انجام می‌شود
سرخط خبرها

علل نوسان اضطراب اجتماعی

  • کد خبر: ۱۱۲۰۳
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۴
علل نوسان اضطراب اجتماعی
حمید مسعودی پژوهشگر اجتماعی جهاد دانشگاهی
در یک تعبیر علمی اضطرابی که در جامعه شناخته می‌شود، جنبه روانی دارد و به این مسئله بازمی‌گردد که فرد در برابر افرادی ناآشنا قرار گرفته و نگران این است که آن‌ها او را قضاوت کنند؛ بنابراین حس حقارت و شرمندگی و ترس همه وجود او را فرامی‌گیرد. از سوی دیگر در تعبیری، همان استرس‌ها و اضطراب‌های روانی در بین افراد بسیاری از جامعه شیوع یافته و بر عملکرد‌های اجتماعی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. در هر ۲ نوع می‌توان پیش‌بینی کرد که اضطراب، نگرانی و استرس می‌تواند اساس کارکرد فردی، خانوادگی و جمعی را مختل کند. جامعه با همه مزیت‌ها و امکاناتی که برای فرد دارد، می‌تواند عامل افزایش اضطراب در بین افراد شود یا اینکه زمینه‌های کاهش آن را فراهم سازد. در سطوح مختلف و به‌وسیله نهاد‌های مختلف می‌توان در این رابطه بحث کرد.
شناخت مقوله مهمی است که به هویت و احساس تعلق در جامعه بازمی‌گردد. هر چقدر افراد در محیط‌هایی قرار گیرند که هویتشان تضعیف شود، احتمال افزایش اضطراب بیشتر است؛ بنابراین در قدم اول باید زمینه‌های هویت‌بخشی به شهر، محلات و جامعه فراهم شود تا مردم احساس آرامش و حس تعلق به شهر و مقوله‌های آن را داشته باشند. در بخش دیگر اخبار و رسانه‌ها ممکن است با انتشار اخبار منفی و شایعات و تأکید بیش از اندازه بر خبر‌های بی‌ارتباط، اما نگران‌کننده، اضطراب را در جامعه افزایش دهند. اولویت دادن به اخبار مثبت، کاهش شایعات و تمییز خبر‌های واقعی از کذب می‌تواند زمینه کاهش اضطراب را فراهم کند. البته این به معنای گزینش اخبار نیست، بلکه از رسانه‌ها انتظار می‌رود تا شهروندان را توانمند سازند و از ارسال یک‌سویه اخبار منفی خودداری نمایند.
دولت نیز که مسئولیت تأمین نیاز‌های مردم را دارد، در کاهش یا افزایش اضطراب مردم نقش بسزایی دارد؛ به‌طوری‌که اگر مردم احساس کنند که آینده آن‌ها و فرزندانشان در خطر است و قادر نخواهند بود نیاز‌های اولیه همچون خوراک، مسکن، درمان و تفریحشان را تأمین کنند، زندگی پر اضطراب و نگرانی خواهند داشت. دولت مسئولیت اصلی تأمین این موضوعات را دارد و در نتیجه باید به‌صورت مداوم با کمک رسانه‌ها بر تأمین بهینه نیاز‌ها تأکید کند.
اقدامات و فعالیت‌ها بدون برنامه و خالی از نگاه اجتماعی در سیاست‌های دولت نگرانی و اضطراب را در جامعه به‌شدت افزایش می‌دهد. همچنین دولت ابزار‌های مناسبی همچون آموزش‌وپرورش، رسانه‌های اختصاصی و عمومی و ظرفیت‌های مالی و اقتصادی را برای امیدبخشی در اختیار دارد؛ پس لازم است ارکان خود را در راستای کاهش زمینه‌های اضطراب و استرس اجتماعی به کار گیرد.
در محیط شهری نیز مدیریت‌شهری می‌تواند از فضا‌های تبلیغاتی خود برای انتشار پیام‌های امیدبخش به شهروندان کمک بگیرد. همچنین سازمان‌های مردمی می‌توانند با ارتباط سازنده مردمی، آن‌ها را به آینده امیدوار کنند. در نهایت اینکه مهم‌ترین زمینه افزایش یا کاهش اضطراب اجتماعی در سطح فردی است. در این راستا مردم بین نیاز‌های خود تفکیک قائل می‌شوند و با مدیریت منابع درآمدی و هزینه‌ها، تا حدودی می‌توانند اضطراب خود را کاهش دهند. سرپرست‌های خانواده نباید اضطراب را به درون خانواده و فرزندان منتقل کنند. افراد با افزایش سطح توانمندی خود در زندگی، اشتغال و ارتباط اجتماعی، می‌توانند در راستای کاهش زمینه‌هایی که اضطراب را سبب می‌شود، اقدامات مثبتی انجام دهند. اضطراب مقوله‌ای است که می‌تواند از کودکی تا سالمندی دامن انسان را بگیرد؛ بنابراین نباید فراموش کنیم که افزایش اضطراب در جامعه بسیار ساده‌تر از کاهش آن است؛ پس از شایعات بکاهیم، با مردم گفتگو کنیم و آن‌ها را در جریان امور قرار دهیم، آن‌ها را برای مشارکت واقعی دعوت کنیم، به آن‌ها اعتماد کنیم و جامعه خود را با آن‌ها بسازیم. کاهش اضطراب اجتماعی نیازمند تلاشی در سطح فردی، اجتماعی و دولتی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->