طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!

  • کد خبر: ۱۱۲۲۶۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۲
کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!
گزارش تازه سازمان جنگل‌ها درباره کاهش سطح جنگل‌ها و مراتع در کشور، نگرانی‌های تازه‌ای را پدید آورده، براساس این گزارش در یک دوره شانزده ساله از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ احتمالا وقتی شما هم با اخباری مثل اینکه ایران در پنجاه سال آینده جنگلی نخواهد داشت، روبه رو می‌شوید، برایتان باورپذیر نباشد و این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که مگر می‌شود جنگل هم تمام شود و مثلا ما دیگر در شمال کشور جنگل نداشته باشیم؟ در پاسخ باید خدمتتان عرض کنیم که این موضوع با رویه کنونی اتفاقی عجیب و دور از ذهن نیست.

برای درک بهتر این موضوع کافی است به این آمار نگاهی بیندازیم؛ سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گزارشی که درباره وضعیت جنگل‌های طبیعی ایران منتشر کرده، آورده است که در یک دوره شانزده ساله از سال۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳ میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است، یعنی در ایران سالانه سطحی معادل ۹۹هزارو۵۶ هکتار از سطح جنگل‌های طبیعی کاسته می‌شود که سهم هر روز حدود ۲۷۱هکتار است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است که تغییر کاربری فاجعه باری که در این دوره به دلایل نامشخص اتفاق افتاده، مهم‌ترین دلیل این اتفاق ناگوار است. اما چطور و چگونه؟

شاید بخشی از پاسخ را باید در رخداد‌هایی پیدا کنیم که در ماه‌ها و سال‌های گذشته بیشتر از قبل با آن روبه رو بوده ایم. تابستان سال گذشته بود که ایران شاهد آتش سوزی‌های گسترده در جنگل‌های زاگرس بود و در هفته‌های گذشته هم اخبار نگران کننده‌ای از احداث مجتمع پتروشیمی در هفت کیلومتری تالاب میانکاله منتشر شد که در نتیجه اعتراض فعالان محیط زیست و رسانه‌ها این غائله با ورود مستقیم رئیس جمهور پایان یافت.

رئیس جمهور ۱۶ خرداد امسال در جلسه شورای عالی محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد در دوگانه‌ها و چالش‌های محیط زیستی کشور و اجرای طرح‌های اقتصادی با پشتوانه کارشناسی دقیق و قوی وارد میدان شود و آن‌ها را رفع کند. همچنین، رئیس قوه قضائیه ۱۷ خرداد در دیدار با مدیران سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «برای کسانی که زمین و محیط زیست را تخریب و آلوده سازند، مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته شده است و چنانچه این تخریب به حد مشخصی برسد، عنوان فسادفی الارض بر آن صدق خواهد کرد.» به نظر می‌رسد حفاظت از محیط زیست، مراتع و جنگل‌های کشور اقداماتی فراتر از تجمع و جریان سازی رسانه‌ای می‌طلبد و امید آن می‌رود تا با دخالت مستقیم دولت و مقررکردن جرم‌های سنگین از سوی قوه قضائیه برای خاطیان دراین باره شاهد بهبود روند رسیدگی به وضعیت مراتع و جنگل‌ها در کشور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->