مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!

  • کد خبر: ۱۱۲۲۶۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۲
کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!
گزارش تازه سازمان جنگل‌ها درباره کاهش سطح جنگل‌ها و مراتع در کشور، نگرانی‌های تازه‌ای را پدید آورده، براساس این گزارش در یک دوره شانزده ساله از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ احتمالا وقتی شما هم با اخباری مثل اینکه ایران در پنجاه سال آینده جنگلی نخواهد داشت، روبه رو می‌شوید، برایتان باورپذیر نباشد و این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که مگر می‌شود جنگل هم تمام شود و مثلا ما دیگر در شمال کشور جنگل نداشته باشیم؟ در پاسخ باید خدمتتان عرض کنیم که این موضوع با رویه کنونی اتفاقی عجیب و دور از ذهن نیست.

برای درک بهتر این موضوع کافی است به این آمار نگاهی بیندازیم؛ سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گزارشی که درباره وضعیت جنگل‌های طبیعی ایران منتشر کرده، آورده است که در یک دوره شانزده ساله از سال۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳ میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است، یعنی در ایران سالانه سطحی معادل ۹۹هزارو۵۶ هکتار از سطح جنگل‌های طبیعی کاسته می‌شود که سهم هر روز حدود ۲۷۱هکتار است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است که تغییر کاربری فاجعه باری که در این دوره به دلایل نامشخص اتفاق افتاده، مهم‌ترین دلیل این اتفاق ناگوار است. اما چطور و چگونه؟

شاید بخشی از پاسخ را باید در رخداد‌هایی پیدا کنیم که در ماه‌ها و سال‌های گذشته بیشتر از قبل با آن روبه رو بوده ایم. تابستان سال گذشته بود که ایران شاهد آتش سوزی‌های گسترده در جنگل‌های زاگرس بود و در هفته‌های گذشته هم اخبار نگران کننده‌ای از احداث مجتمع پتروشیمی در هفت کیلومتری تالاب میانکاله منتشر شد که در نتیجه اعتراض فعالان محیط زیست و رسانه‌ها این غائله با ورود مستقیم رئیس جمهور پایان یافت.

رئیس جمهور ۱۶ خرداد امسال در جلسه شورای عالی محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد در دوگانه‌ها و چالش‌های محیط زیستی کشور و اجرای طرح‌های اقتصادی با پشتوانه کارشناسی دقیق و قوی وارد میدان شود و آن‌ها را رفع کند. همچنین، رئیس قوه قضائیه ۱۷ خرداد در دیدار با مدیران سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «برای کسانی که زمین و محیط زیست را تخریب و آلوده سازند، مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته شده است و چنانچه این تخریب به حد مشخصی برسد، عنوان فسادفی الارض بر آن صدق خواهد کرد.» به نظر می‌رسد حفاظت از محیط زیست، مراتع و جنگل‌های کشور اقداماتی فراتر از تجمع و جریان سازی رسانه‌ای می‌طلبد و امید آن می‌رود تا با دخالت مستقیم دولت و مقررکردن جرم‌های سنگین از سوی قوه قضائیه برای خاطیان دراین باره شاهد بهبود روند رسیدگی به وضعیت مراتع و جنگل‌ها در کشور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->