به گزارش شهرآرانیوز، علیمحمد زنگانه در جلسهای با حضور سردار سیدحسین هوشالسادات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: بر اساس مطالعاتی که پیشتر صورت گرفت، زنگ خطر خشکی خلیج گرگان به صدا درآمده و بر اساس مصوبه ستاد ملی تالابهای کشور، ۱۴ برنامه مداخلهای برای آن درنظر گرفته شد.
وی افزود: مهمترین برنامه در راستای نجات خلیج گرگان لایروبی خصوصاً در کانالهای آشور و چاپاقلی است تا بستر کانالها به هویت خدادای آن بازگردد و البته باید توجه داشت که در بستر خلیج نیز لایروبی که بصورت دائم صورت میگرفته، بیش از چند دهه لایروبی صورت نگرفته است.
استاندار گلستان یادآور شد: اولویت دوم در خلیج گرگان، پمپاژ آب است که البته مطالعات آن انجام شده و باید هرچه زودتر وارد فاز اجرایی شود. لایروبی، پمپاژ آب و تامین حق آب از رودخانههای قره سو در گلستان و نکارود در مازندران باید هم زمان انجام شود تا اثربخشی لازم را داشته باشد.
وی ادامه داد: باید آب شیرین از طریق رودخانهها وارد خلیج شود تا این مکان که روزگاری به عنوان رَحِم دریای خزر مکانی برای تخم ریزی ماهیان استخوانی و خاویاری بوده، احیا شود.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: متأسفانه شوری آب در بستر خلیج ۲.۵ برابر دریای خزر شده و عمق آب در برخی نقاط به کمتر از نیم متر رسیده و شرایط به گونهای است که حتی ممکن است روند خشکی سریعتر از بیش بینی ۳ ساله صورت گیرد که در این صورت حیات استان با چالش مواجه خواهد شد.
زنگانه گفت: بیشبینی میشود در اجرای لایروبی موانع مالی نباشد، اما نیاز است تجهیزات و امکانات افزایش یابد تا روند لایروبی تسریع شود.
وی با اشاره به وضعیت رودخانههای استان تاکید کرد: بیش از ۶۰۰ کیلومتر از رودخانههای استان به خصوص در حوزه گرگانرود و قرهسو از زمان سیل ۱۳۹۸ نیازمند لایروبی است که باید هرچه سریعتر انجام شود تا شاهد حادثه مشابه نباشیم که البته ۲۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران برای لایروبی رودخانه اترک در نظر گرفته شده است.