کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان صید پرنده‌های شکاری در خراسان رضوی برای پول‌های عربی جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده
سرخط خبرها

زنگ خطر خشکی خلیج گرگان به صدا درآمد

  • کد خبر: ۱۱۲۵۴۵
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
زنگ خطر خشکی خلیج گرگان به صدا درآمد
استاندار گلستان با تاکید بر اهمیت خلیج گرگان گفت: تسریع در لایروبی خلیج گرگان، ممانعت از نابودی استان گلستان است و خشکی خلیج گرگان در واقع کشاورزی، محیط زیست و سلامت مردم استان را به صورت جدی تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌محمد زنگانه در جلسه‌ای با حضور سردار سیدحسین هوش‌السادات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: بر اساس مطالعاتی که پیشتر صورت گرفت، زنگ خطر خشکی خلیج گرگان به صدا درآمده و بر اساس مصوبه ستاد ملی تالاب‌های کشور، ۱۴ برنامه مداخله‌ای برای آن درنظر گرفته شد.

وی افزود: مهمترین برنامه در راستای نجات خلیج گرگان لایروبی خصوصاً در کانال‌های آشور و چاپاقلی است تا بستر کانال‌ها به هویت خدادای آن بازگردد و البته باید توجه داشت که در بستر خلیج نیز لایروبی که بصورت دائم صورت می‌گرفته، بیش از چند دهه لایروبی صورت نگرفته است.

استاندار گلستان یادآور شد: اولویت دوم در خلیج گرگان، پمپاژ آب است که البته مطالعات آن انجام شده و باید هرچه زودتر وارد فاز اجرایی شود. لایروبی، پمپاژ آب و تامین حق آب از رودخانه‌های قره سو در گلستان و نکارود در مازندران باید هم زمان انجام شود تا اثربخشی لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: باید آب شیرین از طریق رودخانه‌ها وارد خلیج شود تا این مکان که روزگاری به عنوان رَحِم دریای خزر مکانی برای تخم ریزی ماهیان استخوانی و خاویاری بوده، احیا شود.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: متأسفانه شوری آب در بستر خلیج ۲.۵ برابر دریای خزر شده و عمق آب در برخی نقاط به کمتر از نیم متر رسیده و شرایط به گونه‌ای است که حتی ممکن است روند خشکی سریع‌تر از بیش بینی ۳ ساله صورت گیرد که در این صورت حیات استان با چالش مواجه خواهد شد.

زنگانه گفت: بیش‌بینی می‌شود در اجرای لایروبی موانع مالی نباشد، اما نیاز است تجهیزات و امکانات افزایش یابد تا روند لایروبی تسریع شود.

وی با اشاره به وضعیت رودخانه‌های استان تاکید کرد: بیش از ۶۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان به خصوص در حوزه گرگان‌رود و قره‌سو از زمان سیل ۱۳۹۸ نیازمند لایروبی است که باید هرچه سریعتر انجام شود تا شاهد حادثه مشابه نباشیم که البته ۲۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران برای لایروبی رودخانه اترک در نظر گرفته شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->