در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه
سرخط خبرها

«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۲۸۳۷
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود
اخیراً بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد مرسوم شده و هموطنان، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل این بادکنک‌ها می‌تواند با گاز‌های مرگبار، قابل انفجار و اشتعال پر شده باشد!

به گزارش شهرآرانیوز، سه‌شنبه شب آتش‌سوزی در یک رستوران در شهرک مریم شهر اندیشه شهرستان شهریار، مرگ تلخ ۸ نفر را رقم زد؛ در این حادثه پس از انفجار و شعله‌ور شدن یک بادکنک، آتش به سرعت به سقف کنفی رستوران سرایت کرد به طوری که افراد حاضر در رستوران، قادر به خروج از آن نشدند.

به گفته دادستان شهریار، متوفیان این حادثه تلخ که شامل چهار کودک، سه زن و یک مرد بودند، پس از شعله‌ور شدن رستوران، به سمت انتهای رستوران تا نزدیکی آشپزخانه فرار کردند، اما در نهایت در همین نقطه بر اثر خفگی جان خود را از دست دادند.

هر چند که بنابر اعلام مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور و دادستان شهریار، این حادثه به دلیل انفجار و آتش‌سوزی یک بادکنک حاوی گاز "هلیوم" روی داده بود، اما باید متذکر شد که گاز هلیوم گازی بی‌اثر، بی‌خطر و بدون اشتعال‌پذیری است و می‌تواند برای پر کردن بادکنک از آن استفاده کرد البته سید جلال ملکی؛ کارشناس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران معتقد است هموطنان برای خرید بادکنک و استفاده از آن در جشن‌ها باید از خرید بادکنک‌هایی که معلوم نیست داخل آن با چه گازی پر شده و به اسم گاز هلیوم به فروش می‌رسد، کاملاً اجتناب کنند و تا جای ممکن سراغ خرید بادکنک آماده نروند، زیرا احتمال بروز هرگونه حادثه تلخی مانند حادثه شب گذشته در شهریار، متصور است.

استفاده از بادکنک یا بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد در تالار‌ها یا مراسمات خانگی مدت زمانی است که مرسوم شده و هموطنان برای پرنگ و لعاب کردن هرچه بیشتر مراسم خود، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل بادکنک‌ها با چه گازی پر شده است! فقط کافیست که یک فشفشه در مراسم روشن شده و شراره‌های آن به یک بادکنک برسد که با گاز قابل اشتعال و انفجاری مانند هیدروژن پر شده، آنگاه به سرعت آتش همه جا را فرا گرفته و این احتمال دارد یک مراسم جشن به عزا تبدیل شود!

برای برخی از سودجویان نیز فرقی نمی‌کند که داخل بادکنک را با چه گازی پر کنند و برای فروش و سودجویی هر چه بیشتر دست به هر کاری زده و بادکنک‌ها را با گاز‌های پرخطر و قابل اشتعال پر می‌کنند!

سید جلال ملکی ضمن دسته‌بندی گاز‌های بی‌خطر و پرخطر برای پر کردن بادکنک‌ها به خبرنگار تسنیم می‌گوید: یک سری از گازها، خنثی و بی‌اثر بوده و به خودی خود قابلیت اشتعال و انفجار ندارد، اما بعضی از گاز‌ها مانند هیدروژن، اتان و متان (گازشهری) و بوتان قابلیت انفجار دارد.

وی با ابراز تأسف از پر شدن بادکنک‌ها با گاز‌های قابل اشتعال و انفجار به جای گاز‌های خنثی و بی‌اثر تصریح می‌کند: پر کردن بادکنک‌ها با گاز‌های پرخطر همچون متان و اتان برای سودجویان تقریباً بی‌هزینه است و به راحتی می‌توانند چندصد بادکنک را با این گاز‌ها پرکنند همچنین در دسترس بوده و این افراد دیگر وقت نمی‌گذارند تا اینکه کپسول هلیوم یا ازت تهیه کرده، هزینه حمل و شارژ آن را بدهند تا بخواهند بطور مثال ۱۰۰ یا ۲۰۰ بادکنک را پر کنند.

این کارشناس آتش‌نشانی با بیان اینکه برخی از مردم نیز خودشان برای پر کردن بادکنک‌ها از گاز‌های خطرناک به خاطر دسترس بودن آن‌ها استفاده می‌کنند، خاطرنشان می‌کند: برخی مدعی می‌شوند که بادکنک‌های آن‌ها با گاز بی‌خطر پر شده که نباید به آن‌ها اعتماد کرد، چطور هموطنان می‌توانند تشخیص دهند که داخل بادکنک با چه گاز پرشده؟ لذا ریسک استفاده از این بادکنک‌ها بالا است.

ملکی متذکر شد: گاز‌های کپسول، گاز بوتان و پروپان و قابل اشتعال و انفجار است، از هوا سنگین‌تر بوده و بادکنک‌های پر شده با آن در کف می‌نشیند، در تولد‌ها نیز برای اینکه بادکنک‌ها به بالا برود، آن‌ها را با گاز‌های سبکی همچون هلیوم پر می‌کنند.

وی می‌افزاید: در برخی مراسمات نیز مسیری را با بادکنک‌های متعدد تزیین کرده و تونلی از بادکنک درست می‌کنند که در صورت استفاده از گاز‌های خطرناک در این بادکنک‌ها، به طور مثال اگر در جمع مهمانان، آتش ناشی از شمع تولد یا سیگار یا هر وسیله دیگر به بادکنک‌های حاوی گاز خطرناک برسد، در آنجا جهنمی درست خواهد شد که دیگر افراد قادر به خروج از آن نخواهند بود.

ملکی از هموطنان می‌خواهد که برای پر کردن بادکنک‌ها، سراغ این گاز‌های خطرناک نرفته و در صورت لزوم برای چسباندن بادکنک‌ها به دیوار یا سقف از چسب استفاده کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->