سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش بینی قیمت دلار (دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پولی که از جیب مردم خراسان رضوی به حساب خزانه می‌رود

  • کد خبر: ۱۱۳۲۶
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۹
پولی که از جیب مردم خراسان رضوی به حساب خزانه می‌رود
بررسی شهرآرا نشان می‌دهد سهم خرسان رضوی از تأمین درآمد‌های کشور در بودجه ۹۹ کمی کمتر از امسال است
شجری - تاریخ جلسه آن‌قدر دور نیست که جزئیات آن را از خاطر برده باشیم. اوایل آبان بود. جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با بحث‌های فشرده ۳ ساعت طول کشید. مهمانان ویژه جلسه، وزیر امور اقتصاد و دارایی و رؤسای سازمان‌های ذیل وزارتخانه، مثل سازمان امور مالیاتی بودند. وقتی نوبت به صحبت‌های رئیس اتاق ایران رسید، به وزیر و معاونانش بی‌تعارف گفت که استان ما مورد ظلم شدید قرار گرفته است. غلامحسین شافعی نقد خود از تفاوت حرف‌ها و عمل‌ها را این‌طور بازگو کرد: گفته می‌شود عملکرد شورای گفتگو و ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در کشور اول است و همه هم ارادتمند امام هشتم (ع) هستند، اما نگاه‌ها به استان ما ویژه نیست. این مسائل را یک بار دیگر هم مطرح کردیم و بازخوردی ندیدیم. اشاره او به جلسه‌ای بود که چندی قبل‌تر در حضور امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، در مشهد برگزار و گله از سهم مالیاتی خراسان رضوی بیان شد. استدلال شافعی برای اینکه سهم مالیاتی استان عادلانه نیست، این بود: مؤسسات مالی اعتباری از بین رفته‌اند و پروژه‌های بزرگی مانند پدیده وضعیت سابق را ندارند، اما سهم مالیات استان تغییر نکرده است. فعالان اقتصادی استان ما تحت فشار هستند. او در صحبت‌هایش خطاب به وزیر، یک جمله صریح دیگر هم داشت: اگر قبول دارید که خراسان رضوی بار ملی را به دوش می‌کشد، چرا در بودجه‌ریزی مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟ هر وقت این مسئله را مطرح می‌کنیم، می‌گویند در شرایط حساس کنونی وقت مطرح کردن این موضوع نیست. کی وقتش می‌رسد؟ لایحه بودجه ۹۹، روز یکشنبه رونمایی شد. درآمد‌های استان که حدود ۹۰ درصدشان باید از محل مالیات تأمین شود، باز هم افزایش پیدا کرده است.

از ۳.۵ به ۳.۴ درصد
«بحثی که ما با آقای دژپسند داشتیم این بود که سهم استان را از درآمد‌های کشور کمتر کنید. ما باید خودمان را با بقیه استان‌ها مقایسه کنیم. درآمد‌های استان در سال ۹۸، ۴۵۴۳ میلیارد تومان است. سال ۹۹، این میزان به ۵۶۲۰ میلیارد تومان رسیده، یعنی ۲۳.۷ درصد رشد داشته است. سهم درآمد استان‌های کشور در بودجه امسال، ۱۳۰ هزار و ۵۷۱ میلیارد تومان است که برای سال ۹۹ با رشد ۲۵.۵ درصدی ۱۶۳ هزار و ۹۱۲ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.» این‌ها را رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی می‌گوید. رشدی که رضا جمشیدی به آن اشاره می‌کند در مورد کلیات درآمد‌های استان است، چه آن‌ها که برچسب عمومی خورده‌اند و پس از واریز به خزانه، دولت تصمیم می‌گیرد که در چه محلی صرف شوند، چه درآمد‌های اختصاصی که محل صرف آن‌ها مشخص است و چند دستگاه محدود مثل بهزیستی و آموزش و پرورش از آن برخوردارند. جمشیدی با اشاره به سهم ۳.۵ درصدی خراسان رضوی در بودجه سال ۹۸ از وصول درآمد‌های کشور، ادامه می‌دهد: هرچند روی همین عدد هم بحث داریم، به دلیل رشد کمتر درآمد‌های تکلیف شده به خراسان رضوی، سهم ما از درآمد‌های سال آینده کشور به ۳.۴ درصد رسیده است. او تکرار می‌کند: به طور ضمنی سهم تکلیفی خراسان رضوی در وصول درآمد‌های کشور، کمتر شده است، اما باز هم آنچه که مدنظر شما، بنده یا دیگر کارشناسان است، ممکن است وضعیت کنونی نباشد.

دشوار، اما ممکن
امیدی به تغییر در درآمد‌های استان در مجلس شورای اسلامی که مساوی با کاهش مالیات خراسان رضوی است، وجود دارد؟ نه اینکه بخواهیم ناامیدتان کنیم، اما واقع‌بینانه‌اش این است که بگوییم احتمالش خیلی کم است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هم چنین نظری دارد. او می‌گوید: تغییرات لایحه بودجه در مورد استان‌ها در مرحله بررسی در مجلس شورای اسلامی، هم کم است و هم سخت. نمی‌گویم نمی‌شود یا تا به حال چنین اتفاقی نیفتاده است. می‌شود، اما فرایندش سخت است. دلیل آن هم واضح است. چون بقیه استا‌ن‌ها هم مطالبات مشابهی دارند. این دست موضوعات باید در کمیسیونی مطرح شود که نمایندگان بیشتر استان‌ها در آن حضور دارند. با وجود این داشته‌ایم سال‌هایی را که تغییرات در آن رخ داده است. او اضافه می‌کند: دشواری فرایندی که گفته شد، نافی تلاش ما برای بهبود اعداد بودجه‌ای استان نیست. تمام این صحبت‌ها در حالی است که عملکرد سال‌های گذشته استان نشان می‌دهد خراسان رضوی قادر به وصول حدود ۸۵ درصد از درآمد‌های تکلیفی است و رشد ۲۳.۷ درصدی درآمد‌های تکلیفی با وجود تحقق ناکامل تکالیف سال‌های گذشته، جای تأمل دارد. اعداد یادشده به تأیید مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان می‌رسد؟ لطفا تا تصویب بودجه و تبدیل آن به قانون صبر کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->