به گزارش شهرآرانیوز؛ مسعود میرزایی ظهر امروز، ۳۰ خرداد ماه، در آیین افتتاحیه دفتر نمایندگی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته(صحا) در خراسان رضوی که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه فعالیتهای دانشبنیان اگر بخواهیم فعالیت شاخصی در زمینه فناوری و نوآوری انجام دهیم، باید مزیتهای استانی را هم در نظر داشته باشیم. خراسان رضوی از نظر ذخایر معدنی در کشور پیشرو بوده و نزدیک چهار درصد ذخایر معدنی دنیا را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در حال حاضر تنها ۶۷۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران فعالیت میکنند که این تعداد کم است. البته راهاندازی شرکتهای دانشبیان به پارامترهای خاصی نیاز دارد اما تا زمانی که تعداد این شرکتها در کشور افزایش پیدا نکتد، فناوریهای توسعه یافته ایجاد نشده و ارز وارد کشور نمیشود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان در تلاش است بتواند رقابتی کردن شرکتهای دانشبیان را پیش برد تا این شرکتها بتوانند کیفت و استاندارهای روز دنیا را به دست آورند. در کنار این موارد حمایتهای صندوق صحا از شرکتها راهگشاست. در قرارگاه توسعه دانشبینان استان هفت پردیس راهاندازی شده که پردیسهای صنایع معدنی، صنعت داروسازی، پزشکی، IT، صنایع خلاق و... فعالیت خود را آغاز کردهاند.
در ادامه مهدی مدنی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی، اظهار کرد: در صندوق نوآوری تا مدتی خدمات کارشناسی وجود نداشت اما در حال حاضر نقطه قوت صندوق صحا این است که با صنعت رشد کرده است. خدماتی که صندوق صحا ارائه میدهد قابل مقایسه با هیچکجا نیست. در حال حاضر فضای دنیا یک فضای رقابتی است و صندوق صحا در زمینه شرکتهای پیشرفته میتواند کمکهای موثر و هوشمندانهای به مخاطبان ارائه دهد. لازم است تسهیلات و سرمایهگذاریهای صندوق صحا به سمت ایجاد اشتغال پایدار حرکت کند. هماکنون در انجمن شرکتهای دانشبنیان و فناور ۳۰۰ عضو حضور دارد. باید به این شرکتهای فناور کمک شود که وارد فضای دانشبنیان شوند.
وی درباره نحوه پرداخت تسهیلات و وثایق توسط این صندوق به متقاضیان گفت: به دلیل اینکه رنج شرکتها متفاوت است، باید پروسه ی در نظر گرفته شود که همه شرکتها بتوانند از تسهیلات مزبور برخوردار شوند.
در ادامه ابراهیم ناصری، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم اظهار کرد: یکی از بخشهای کاری صندوق صحا حمایت از تولید بدون کارخانه بوده است. سال گذشته پروانه تولید بدون کارخانه در خراسان رضوی از وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ شد. البته یکی از شروط این فعالیتها است که صاحبان شرکتهای فناور نمیتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند. خوشبختانه صندوق صحا میتواند تسهیلات مورد نیاز شرکتها را پرداخت کند. امید است سقف تسهیلات صندوق افزایش یابد. سیاست بانکها پرداخت تسهیلات در گردش است. با توجه به رشد اقتصادی هشت درصدی استان بخش از این رشد باید از طریق سرمایهگذاری انجام شود؛ بنابراین اگر تسهیلات سرمایه ثابت پرداخت نشود، رشد اقتصادی مد نظر مسیر نخواهد شد.