زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

نه به پتروشیمی میانکاله نتیجه داد

  • کد خبر: ۱۱۳۸۳۲
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲
نه به پتروشیمی میانکاله نتیجه داد
سازمان حفاظت از محیط زیست می‌گوید که صدور مجوز برای ساخت پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ کارزار #نه_به_پتروشیمی_میانکاله مدتی در فضای مجازی سروصدا به پا کرد و بسیاری از چهره‌های هنری، ورزشی و حامیان محیط زیست به آن پیوستند تا صدای میانکاله را به گوش مسئولان برسانند و مانع ساخت پروژه پتروشیمی میانکاله شوند. آنان از هر امکانی برای آگاهی بخشیدن درباره اهمیت زیست کره میانکاله که سال ۱۳۵۵ یونسکو آن را تأیید کرده است، استفاده کردند و خوشبختانه حالا این کارزار نتیجه داده است.

براساس استاندارد‌های بین المللی، در صورت ساخت پتروشیمی در میانکاله، این ذخیره گاه از فهرست ذخیره گاه‌های زیست کره دنیا حذف می‌شد. محمود یزدان دوست، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی، در این باره گفت: «ما در هیچ ذخیره گاه زیست کره مجاز به انجام مطالعات زیست محیطی نیستیم؛ بنابراین صدور مجوز برای پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است و دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه برای آن مجوزی صادر نخواهد کرد.

چون با قوانین ذخیره گاه‌های زیست کره مغایرت دارد.» زیست کره به آن بخش یا لایه از کره زمین گفته می‌شود که در آن زندگی وجود دارد. دانشمندان معتقدند که زیست کره در فرایندی زیست زایی که حدود ۳٫۵میلیارد سال پیش آغاز شده، شکل گرفته و تکامل یافته است و این یعنی اگر پروژه پتروشیمی میانکاله در آن جغرافیا ساخته می‌شد، ۳٫۵میلیارد سال زحمت زمین از بین می‌رفت. میانکاله تالابی ۴۵ هزار هکتاری در جنوب شرق دریای خزر است و هرسال میزبان بیش از صد گونه پرنده مهاجر زمستان گذر است که بسیاری از این گونه‌ها در خارج میانکاله زیست گاهی ندارند. روزنامه ایران در گزارشی که در این باره نوشته، آورده است که ساخت پتروشیمی میانکاله فقط به نابودی اکوسیستم ذخیره گاه زیست کره میانکاله و حذف آن از فهرست ذخیره گاه‌های زیست کره دنیا محدود نمی‌شود.

این طرح نیاز به حفر ۱۰ کیلومتر لوله انتقال پروپیلن تولیدی به دامغان دارد که این مسیر جز با حفر البرز و نابودی پوشش گیاهی و درختی جنگل‌های ثبت جهانی شده هیرکانی میسر نمی‌شود. تلاش دوست داران محیط زیست برای جلوگیری از ساخت پتروشیمی میانکاله درحالی نتیجه داده است که استاندار مازندران در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما درباره این افراد گفته بود: «بحث‌های محیط زیستی تخصصی است. متأسفانه باید عرض کنم پشت صحنه این‌ها فساد و رانت است.» حالا که سازمان حفاظت محیط زیست براساس قانون با همه اتمام حجت کرده است، باید منتظر ماند و دید آیا موافقان پتروشیمی به قانون گردن می‌نهند یا کابوس میانکاله همچنان ادامه می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->