اراضی اشغالی در بحران خشکسالی | رسانه عبری: اسرائیل به تدریج در حال خشک شدن است ۵۷ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا: صدور روادید برای مردم غزه را تعلیق کردیم عملیات انتحاری در حلب سوریه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر کنایه‌های ترامپ به بایدن تمامی ندارد | ترامپ: نشست خوبی با پوتین درباره جنگ احمقانه «بایدن» داشتم پزشکیان مهرماه ۱۴۰۴ به نیویورک می‌رود اراضی اشغالی مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) واکنش نتانیاهو به موج تازه اعتراضات و اعتصاب سراسری تیراندازی در نیویورک ۱۱ کشته و زخمی برجای گذاشت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نماینده پارلمان لبنان: سلاح حزب‌الله قابل مذاکره نیست شمار شهدای جنگ غزه به ۶۱ هزار و ۹۴۴ نفر رسید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترور خبرنگاران، حربه اسرائیل برای طولانی‌کردن جنگ در غزه سفیر پاکستان در تهران: مصمم به ارتقای حجم مبادلات تجاری با ایران به ۱۰ میلیارد دلار هستیم پزشکیان خبر داد: جلوگیری از سوزاندن ۷۰۰ میلیون دلار ثروت ملی در سال لاریجانی: توجه به مسائل منطقه‌ای راهبرد جمهوری اسلامی در امنیت ملی است دو تیم تروریستی در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان متلاشی شدند صدراعظم آلمان: برگزاری نشست آلاسکا «خبر خوبی» بود سخنگوی وزارت خارجه: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
سرخط خبرها

محکومیت ۴ میلیارد دلاری آمریکا در پرونده خانواده شهدای هسته‌ای

  • کد خبر: ۱۱۳۸۵۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱
محکومیت ۴ میلیارد دلاری آمریکا در پرونده خانواده شهدای هسته‌ای
معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر کشورمان، از صدور رای محکومیت آمریکا در پرونده حقوقی دعوای برخی خانواده شهدای هسته‌ای خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در چارچوب اقدام متقابل حقوقی علیه دولت آمریکا، با عنایت به طرح دعوای حقوقی برخی از خانواده‌های شهدای هسته‌ای کشورمان علیه دولت، نهاد‌ها و مقامات وقت آمریکایی نزد شعبه ۵۵ حقوقی دادگستری تهران با هدف مقابله و جلوگیری از نقض تعهدات و رفتار‌های متخلفانه بین‌المللی از طریق حمایت و مساعدت رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی منجر به شهادت دانشمندان هسته‌ای و صدمات بدنی، روانی و مالی به خانواده‌های آنان، پس از طرح دعوا و برگزاری جلسات رسیدگی، دادگاه، دولت و مقامات آمریکایی را به مبلغ ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به عنوان خسارت‌های مادی، معنوی و تنبیهی محکوم کرد.

بر اساس رای دادگاه، مبلغ دو میلیارد و ۱۵۰میلیون دلار به دلیل خسارت‌های مادی و معنوی وارد شده به خواهان‌ها در نظر گرفته شده و معادل همین مبلغ نیز به عنوان خسارت تنبیهی، مورد حکم دادگاه قرار گرفته است.

خواهان‌های این پرونده، خانواده‌های ۳ دانشمند شهید هسته‌ای کشورمان و یک دانشمند جانباز هسته‌ای و سه تن از همسران شهدای هسته‌ای که از جانبازان و مصدومان تروریسم در این پرونده هستند، می‌باشند.

خواندگان این پرونده ۳۷ شخص حقیقی و حقوقی آمریکایی از جمله دولت آمریکا، «باراک اوباما، دونالد ترامپ»، وزارت خارجه آمریکا، «برایان هوک، مایک پمپئو، اشتون کارتر»، وزات دفاع آمریکا، آژانس امنیت ملی آمریکا و … هستند.

مبنای قانونی صلاحیت این دادگاه، قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی و آیین نامه اجرایی آن است.

لازم به توضیح است که پس از وصول و ثبت دادخواست، دادگاه رسیدگی کننده دادخواست و ضمائم را با ترجمه رسمی برای خواندگان ارسال نموده و با وجود ابلاغ به آن‌ها از طریق دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در آمریکا، خواندگان در دادگاه حضور نیافته و لایحه دفاعیه نیز ارسال نکرده‌اند.

دلایل انتساب این جنایات به آمریکا نیز از سوی شعبه رسیدگی کننده، از جمله به شرح زیر بیان شده است:

۱. براساس شکایت خواهان‌ها و دلایل موجود در پرونده‌های کیفری رسیدگی شده و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی، جنایت‌های ارتکاب یافته علیه بزه‌دیدگان و قربانیان تروریسم توسط رژیم صهیونیستی محرز و مسلم است.
۲. آمریکا در تشکیل، تقویت و حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم تروریست نقش موثر داشته است.
۳. آمریکا هر سال صد‌ها میلیون دلار کمک مستقیم مالی، اقتصادی، پشتیبانی، آمادی و نظامی به رژیم صهیونیستی دارد.
۴. کنگره آمریکا قوانین متعددی در حمایت از این رژیم تصویب کرده است.
۵. به طور کلی رژیم صهیونیستی، تحت حمایت مستقیم و غیرمستقیم آمریکا قرار دارد و مسئولیت تمامی اقدامات از جمله مساعدت، پشتیبانی و اجرای اقدامات تروریستی علیه دانشمندان ایرانی بر اساس اصول کلی حقوق بین‌الملل برعهده آمریکاست.
۶. از آنجا که ترور دانشمندان هسته‌ای و خانواده آن‌ها در نتیجه حمایت‌های همه جانبه و بدون واسطه خواندگان از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه دانشمندان ایرانی است، دادگاه انتساب خسارات وارد شده به بزه‌دیدگان را محرز و مسلم داشته است.

لازم به توضیح است که دادگاه‌های آمریکا به بهانه‌های مختلف علیه ایران به صدور حکم مبادرت نموده و دولت ایران و تعدادی از دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی را به طور غیابی به پرداخت غرامت و یا خسارت تنبیهی محکوم کرده‌اند؛ از این‌رو، به دلیل نقض مصونیت دولت ایران، محاکم ایران نیز پرونده‌های مختلفی را تاکنون علیه دولت و مقامات آمریکا رسیدگی کرده و مبادرت به صدور احکام حقوقی نموده و می‌نمایند.

معاونت امور بین الملل قوه قضائیه تصریح کرد که رسیدگی حقوقی به این پرونده‌ها، جدای از رسیدگی کیفری و اقدامات متقابل دیگران است که ایران در مقابله با این جنایات، به آن‌ها متوسل شده یا می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->