آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها
سرخط خبرها

ارز در طول گرانی

  • کد خبر: ۱۱۴۲۵
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۰
ارز در طول گرانی
افزایش قیمت دلار بازار دلارفروشان کوچه ثبت را داغ کرده است
امیررضا وثوقی - درحالی‌که تا اواسط روز گذشته قیمت دلار به ۱۴ هزار و ۵۰ تومان رسیده بود، از ساعت ۱۶ قیمت دلار شروع به کاهش کرد، به طوری که در ساعت ۱۷ قیمت به ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان و ساعت ۱۹ به ۱۳ هزار و ۵۷۰ تومان رسید.
افزایش قیمت بنزین، وقایع فصلی به معنای ورود به ماه دسامبر و تحت فشار بودن سمت تقاضا به دلیل بستن حساب‌های دلاری و یورویی در انتهای سال میلادی از جمله دلایل نوسان نرخ ارز بیان شده‌اند. گروهی از فعالان بازار ارز می‌گویند تقاضای سرمایه‌ای وارد بازار شده است و افراد عادی نمی‌توانند از صرافی‌ها ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند و این موضوع جو هیجانی را در بازار افزایش داده است.
افزایش نوسانات قیمت ارز بهانه‌ای شد تا به کوچه ثبت، در خیابان امام خمینی (ره) سری بزنیم و روند تغییرات بازار را از نزدیک بررسی کنیم. تابلو‌های خاموش صرافی‌ها که محل رسمی داد‌و‌ستد ارز هستند، اولین مسئله‌ای است که توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند. روز گذشته بسیاری از افرادی که برای خرید ارز به صرافی‌ها مراجعه کردند، با پاسخ منفی آن‌ها مواجه شدند. صرافی‌ها می‌گویند که ارزی برای عرضه ندارند و در این چند روز دلال‌ها طلایه‌داران بازار دلار شده‌اند. افزایش یک‌باره قیمت دلار انتظارات متفاوتی ایجاد کرده بود، برخی از صرافی‌ها می‌گفتند که به تدریج آرامش در بازار ارز حاکم می‌شود و این مسئله فقط فصلی است. اما برخی دیگر بیان می‌کردند که امکان برگشت دلار به کانال ۱۱ هزار تومانی فعلا وجود ندارد و در بهترین حالت دلار به کانال ۱۲ هزار تومانی باز خواهد گشت.
در ادامه برای بررسی بیشتر وضعیت بازار به سراغ دلال‌های ارز رفتیم. روبه‌روی بانک ملی در خیابان امام خمینی (ره) و اطراف آن مملو از جمعیت است. تا ماه گذشته و پیش از آشفتگی بازار ارز، نوسان هر دلار بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان بود و همین مسئله سبب رکود بازار شده بود. آن زمان فعالیت دلال‌ها به قدری راکد بود که برخی از آن‌ها برای جلب مشتری تخفیف‌هایی نیز می‌دادند، اما روز گذشته، کمتر دلالی حاضر به فروش دلار بود و بیشتر آن‌ها خریدار دلار بودند. با‌این‌حال از آنجا که افرادی که به بازار مراجعه کرده بودند بیشتر متقاضی ارز بودند، همین مسئله سبب قفل شدن خرید و فروش شده بود، به‌طوری‌که میزان خرید و فروش به حداقل رسیده بود. یکی از دلال‌ها می‌گفت که آینده روند بازار مشخص نیست، اما براساس یک قانون نانوشته هرچیزی که گران شود خواهان بیشتری پیدا می‌کند. این گفته او نشان می‌دهد که دلالان امید دارند این روند صعودی قیمت ارز ادامه داشته باشد. درحالی دلال‌ها برای بازارگرمی، مدام خبر از گرانی بیشتر دلار می‌دهند که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که احتمال کاهش دلار در روز‌های آتی دور از ذهن نیست، چراکه بانک مرکزی دیر یا زود تحت فشار افکار عمومی مجبور به دخالت بیشتر در بازار می‌شود. کارشناسان اقتصادی می‌گویند هیچ دلیل اقتصادی‌ای برای افزایش قیمت‌ها وجود ندارد و تنها دلیل گرانی‌های اخیر جو روانی حاکم در بازار است. به گفته این افراد قیمت ارز در تمام دنیا به شدت تحت‌تأثیر شایعات و اخبار قرار می‌گیرد؛ طبیعی است که بعد از افزایش قیمت بنزین و اتفاقاتی که در هفته‌های اخیر رخ داد، قیمت ارز تغییر کند. روز دوشنبه رئیس کل بانک مرکزی هم بر این مسئله صحه گذاشته و گفته بود که گرانی قیمت بنزین در افزایش قیمت ارز تأثیر داشته است. عبدالناصر همتی با تأکید بر اینکه جو روانی حاکم در داخل و فضاسازی‌ها از خارج کشور سیر نزولی قیمت ارز را صعودی کرد، گفته بود که به تدریج ثبات را به بازار ارز بازمی‌گردانیم و امیدواریم مانند گذشته به تدریج شرایط بازار ارز را کنترل و ثبات را در نرخ‌ها حاکم کنیم.
در روزی که قیمت دلار افزایش یافت، سکه تمام بهار آزادی نیز رشد خود را ادامه داد. براین اساس روز گذشته قیمت سکه تمام بهار آزادی در بازار به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و طلای ۱۸ عیار به ۴۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۵۰۸ هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و ۶۰۹ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۲۹ هزار تومان فروخته شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->