پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند
سرخط خبرها
دبیر کارگروه فیلترینگ کشور اعلام کرد:

درصورت فیلتر بی‌دلیل، نهاد درخواست‌دهنده باید پاسخ‌گو باشد

  • کد خبر: ۱۱۴۴۴
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
درصورت فیلتر بی‌دلیل، نهاد درخواست‌دهنده باید پاسخ‌گو باشد
نبود قاعده مشخص در حوزه فیلترینگ و اعمال آن بر‌مبنای سلیقه را می‌توان یکی از مشکلاتی دانست که سال‌ها گریبان‌گیر فضای مجازی کشورمان است. شاید برای افرادی که تنها قصد بازدید از یک سایت را دارند، مشاهده اینکه سایت مدنظرشان به اشتباه فیلتر شده است مشکل چندان بزرگی نباشد. اما اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که کسب‌و‌کار خود را در بستر آنلاین راه‌اندازی کرده‌اید، فیلترشدن اشتباه سایت شما می‌تواند به‌معنی از‌بین‌رفتن تمام سرمایه و زمانی باشد که برای راه‌اندازی کسب‌و‌کارتان گذاشته‌اید.
در همین زمینه جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه فیلترینگ، دیروز در همایشی با عنوان «تعامل کسب‌و‌کار‌های آنلاین» تأکید کرد: فیلتر‌شدن بی دلیل برخی سایت‌ها و سامانه‌ها، ناشی از ضعف قوانین و خنثی‌بودن برخی اعضای دارای حق رأی در کارگروه فیلترینگ است.
جاویدنیا در پاسخ به این مسئله که در‌صورت اشتباه در فیلتر‌شدن کسب‌وکارها، آن شرکت باید از کدام نهاد درخواست پرداخت خسارت داشته باشد، گفت: در یک پرونده، یک شاکی شکایتی را انجام می‌دهد و این موضوع پس‌از آن در دادگاه مطرح می‌شود، اگر مدیران سایتی که از آن شکایت‌شده در داخل کشور و دردسترس باشند، به‌شرط آنکه کل فعالیت سایت مجرمانه نباشد و تنها بخشی از فعالیت آن مورد شکایت قرار گرفته باشد، قاضی باید اعلام کند آن بخش از سایت حذف شود و کل سایت فیلتر نخواهد شد. مواردی هم که شک و تردید در آن وجود دارد، به فیلترینگ ختم نخواهد شد. با همکاران خود تعامل می‌کنیم و دستور را مرور می‌کنیم و جلو فیلترینگ را می‌گیریم.
او تأکید می‌کندکه شخصا سایت یا سامانه‌ای را ندیده است که به اشتباه فیلتر شده باشد و اذعان دارد که اگر مواردی معدود رخ داده، به‌دلیل به‌روز نبودن قوانین کشور است که باید هر‌چه سریع‌تر برای به‌روز‌رسانی آن اقدام کرد.
دبیر کارگروه فیلترینگ به‌روز نبودن قوانین کشور را مهم‌ترین علت فیلتر‌شدن اشتباه سایت‌ها دانست و در این زمینه گفت: بنده شخصا موضوعی را ندیده‌ام که به اشتباه فیلترینگ انجام شده باشد. اگر مواردی هم رخ داده، ناشی از ضعف قوانین است. یک سازمانی یک درخواست فیلترینگ داده و یک دستور قضایی مبتنی‌بر این شکایت صادر شده، اما بعدا خود دولت و دیگر نهاد‌ها به سازمان مذکور تذکر داده‌اند که چرا شکایت و دستور فیلترینگ داده‌اید. این فضا‌ها به این دلیل رخ می‌دهد که قوانین مبتنی با شرایط روز نیست و نمی‌توانیم این موضوع را یک اشتباه فیلترینگ بدانیم. اگر هم نامش را اشتباه بگذاریم، باید سازمان و نهادی که این شکایت را انجام داده است، پاسخ‌گو باشد. اگر مورد مشخصی وجود دارد، ما قطعا وظیفه داریم که به آن رسیدگی کنیم و اعلام می‌کنیم چه کسانی مقصر بوده‌اند و سامانه فیلتر‌شده باید از کجا ادعای شکایت کند.
جاویدنیا همچنین تأکید می‌کند: اعضایی که در کارگروه حضور دارند و به‌طور قانونی از حق رأی برخوردار هستند، اما از حق رأی خود استفاده نمی‌کنند، باید پاسخ‌گوی فعالیت‌نداشتن خود باشند. او در همین زمینه تصریح کرد: آن‌ها رأی دارند و با خنثی‌بودن و صادر نکردن رأی، در این فیلترینگ‌ها نقش دارند. وقتی شما عضو کارگروه هستید و امکان نظر دادنتان فراهم شده است، قاعدتا عدم اعلام نظر تان باعث بروز مشکلاتی خواهد شد و این افراد باید پاسخ‌گو باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->