جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید
سرخط خبرها

۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند

  • کد خبر: ۱۱۴۷۴۶
  • ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
۴ برابر شدن خیزش گردوغبار نسبت به سال گذشته | ریزگردها تا پایان تابستان هستند
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وقوع خشکسالی‌های پیاپی در دو سال اخیر و نبود بارش‌های بهاری را عامل اصلی افزایش ۴ برابری گردوخاک کشور اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره کانون‌های خارجی گردوغبار کشورمان توضیح داد:‌ در میان کانون‌های گردوغبارخارج از کشور، عراق و سوریه بیشترین تاثیر را بر ایران می‌گذارند.

وی افزود: اگرچه در ترکیه، عربستان، افغانستان و ترکمنستان هم کانون‌های گردو غبار وجود دارد اما تاثیر آن بر کشور ما کمتر است.

ضیائیان با اشاره به اینکه تاثیر کانون‌های خارجی گردوغباربر کشور ما بیشتر است، گفت: جریانات جوی به گونه‌ای نیست که افغانستان و سایر کشورها تاثیر زیادی بر گردوغبارکشور ما بگذارند، ‌اگرچه استان‌های مرزی مثل خراسان شمالی را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما بخش زیادی از گردوغبار ایران با منشاء کشورهای سوریه و عراق است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد:‌ خشکی کشورعراق عمدتا به دلیل سدهایی است که کشورهای ترکیه، عراق و سوریه بر روی رودهای دجله و فرات احداث کردند و حجم زیادی از آب را نگه داشتند، این اقدام منجر به تشکیل بخش وسیعی از کانون‌های گردوخاک شد.

وی درباره تعاملات بین‌المللی با کشورهای خارجی منشاء گردو غبار اظهار کرد: ایران در این میان کشور ثالث است و باید توافق بین کشورعراق و ترکیه رخ دهد، بنابراین برای ایران به عنوان کشور ثالث ورود به این موضوع به دلایل مختلف سیاسی و منطقه‌ای پیچیده و زمان‌بر است.

ضیائیان با بیان اینکه در کانون‌های داخلی آزادی عمل بیشتری برای اقدامات مقابله‌ای وجود دارد، افزود:‌ کانون‌های داخلی گردوغبار کوچک‌تر و برای انجام عملیات امکان پذیرتر است.

این کارشناس هواشناسی با اشاره به وجود تعداد زیادی کانون گردوغباردر داخل کشور گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، سمنان، مرکزی، خراسان‌های شمالی، رضوی و جنوبی، خوزستان و ایلام کانون‌های گردو خاک در داخل کشور هستند.

وی خاطر نشان کرد:‌ خشکسالی‌های پیاپی در سال گذشته و امسال، کانون‌های گردوغباررا فعال کرده و حتی مزارع دیم نیز با توجه به خشکسالی کشت ناموفق داشته و تبدیل به کانون خشکسالی شدند و خشک شدن مراتع نیز این مساله را تشدید کرد.

ضیائیان میانگین تعداد روزهای همراه با گرد و خاک را در پنج ماه گذشته ۱۲ روز اعلام کرد و افزود: در مدت مشابه سال قبل این رقم کمتر از چهار روز بوده به عبارتی با افزایش ۳ برابری همراه شده است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دلیل این افزایش ۴ برابری را خشکسالی‌های پی در پی و نبود بارش‌های بهاری دانست و گفت: باران‌های بهاری موجب توسعه مراتع و کشت دیم شده و کانون‌های گرد و خاک را تثبیت می‌کند اما نبود بارش‌ها باعث فعال شدن کانون‌های گرد وخاک شد و با توجه به شرایط جوی،‌ تا پایان تابستان شاهد گرد و خاک به صورت متناوب خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->