وقتی «برمودا» رازهای کامران نجف‌زاده را هم افشا می‌کند! تمساح خونی و سال گربه زیر سایه «مست عشق» «لوران کانته» کارگردان فیلم کلاس درگذشت فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزاری کنگره شعر توس تا نیشابور + جزئیات نگاهی به مضمون بهار در شعر معاصر «پدر قهوه» سریال جدید مهران مدیری در راه شبکه نمایش خانگی چندخطی درباره‌ی کتاب «فلسفه‌ی پیاده‌روی» نوشته‌ی فردریک گرو | بجنبید، منتظرمان هستند! بازگشت بهروز افخمی با «هفت» به تلویزیون + زمان پخش تئاتر کمدی «هشتگ، بچه‌شهرستانی‌ام» روی صحنه می‌رود + پوستر و زمان اجرا انعکاسی از مظلومیت غزه در «خاورمیانه» | گفتگو با احمدرضا عبیدی (ججو) به مناسبت انتشار موزیک ویدئو جدیدش فردوسی و «شاهنامه» در نگاه محمدعلی اسلامی ندوشن «صحبت یار» در نگارخانه فردوسی + عکس اضافه شدن شخصیت «غرغر خان» به باغ شادونه نقد کامل فیلم تلماسه ۲ (Dune 2) | زیبایی و وحشت «پهلوان هرگز نمی‌میرد» و «پهلوان واقعی» در تلویزیون + زمان پخش پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین ۱۴۰۳ |«هویزه» مشهد در جمع پرفروش‌ها ماجرای شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟
سرخط خبرها

پیش همایش ملی آیت‌الله کوهستانی در مشهد مقدس برگزار شد

  • کد خبر: ۱۱۴۸۸۹
  • ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
پیش همایش ملی آیت‌الله کوهستانی در مشهد مقدس برگزار شد
در پیش همایش ملی بزرگداشت آیت الله کوهستانی، از شخصیت عرفانی و اخلاقی این عالم مجاهد تجلیل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پیش همایش ملی بزرگداشت آیت الله محمد کوهستانی، صبح امروز (۹ تیر) با حضور جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و مسئولان استان‌های مازندران و خراسان رضوی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد.

 

پیش همایش ملی آیت‌الله کوهستانی در مشهد مقدس برگزار شد|تجلیل از شخصیت آیت الله کوهستانی در مشهد
در ابتدای این همایش، حجت الاسلام سید عربعلی جباری امام جمعه بهشهر، اساس دعوت انبیای الهی را در سه عامل دعوت به ایمان، دعوت به عمل صالح و هشدار و نذار درباره دوری از گناهان و سیئات دانست و گفت: آیت الله کوهستانی از جمله افرادی بود که در راستای دعوت پیامبران و امامان و در قله عمل به این سه عامل مهم قرار گرفته است.
وی همچنین از برگزارکنندگان این همایش ملی قدردانی کرد.

در ادامه، حسین جوادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، نیز با ارائه گزارش مختصری از روند برگزاری این همایش، به نقش مؤثر همه افرادی که در شکل‌گیری این همایش ایفای نقش داشته‌اند، اشاره کرد و کار آن‌ها را کاری بزرگ و شایسته تقدیر دانست.

دکتر حسن بلخاری قهی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، نیز با اشاره به روایات ائمه معصومان (ع) درباره تجلیل از مقام عالمان گفت: آیت الله کوهستانی از جمله افرادی بود که در مسئله علم به تحقق رسید و این امر نیز ناشی از مقام تحقیق ایشان بود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه تا کنون آثار محدودی درباره شخصیت اخلاقی این عالم وارسته منتشر شده است، خاطرنشان کرد: مجموعه مقالات این همایش ملی توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور منتشر خواهد شد تا مردم با ابعاد مختلف شخصیت این عالم وارسته بیش از پیش آشنا شوند.

محمود شالویی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در سخنانی با تجلیل از شخصیت آیت الله کوهستانی گفت: چهره‌های شاخص و نورانی زیادی هستند که می‌بایست به نسل امروز معرفی شوند.

وی تأکید کرد: این چهره‌ها نشانه‌های خداوند هستند که برای مردم به ارمغان گذاشته شده‌اند و باید به مردم معرفی شوند.

آیت‌الله کوهستانی عبودیت را تا بالاترین مدارج پیمود

در ادامه این مراسم، آیت الله سید احمد علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، نیز در سخنانی اظهار کرد: آیت الله کوهستانی از جمله افرادی بود که مراتب عبودیت را تا بالاترین مدارج پیمود و بهترین زاد و توشه را از زندگی خود در این دنیا برداشت کرد.

وی افزود: اگر اعتماد به خدا را در خود نهادینه کنیم و به خدا توکل داشته باشیم، به همه چیز می‌رسیم و آیت الله کوهستانی نیز با عمل به این مهم در زندگی خود، به مقام والایی رسید.

آیت الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه ما به جای آنکه به خدا توکل کنیم، به خود توکل می‌کنیم و به افرادی که صاحب منصب و مقام هستند، توسل می‌کنیم و از خدا که مسبب‌الاسباب است غافل هستیم و باید توجه کنیم که اگر از این مدیریت پنهان الهی غافل شویم، مغلوب استکبار خواهیم شد.

امام جمعه مشهد در ادامه با بیان خاطراتی از کرامات آیت الله کوهستانی خاطرنشان کرد: آیت الله کوهستانی از صفا و اخلاصی کم‌نظیر برخوردار بود که سخنان و توصیه‌های اخلاقی خود را با زبانی ساده و خالی از تکلف بیان می‌کرد.

وی در ادامه با انتقاد از عدم توجه به تقوای الهی در جامعه خاطرنشان کرد: در جامعه سیاست‌زده‌ای هستیم که توجه به آخرت و تقوا و مقامات عالیه بندگی خدا در آن کم‌رنگ شده است و جای خالی افرادی نظیر آیت الله کوهستانی در این زمانه احساس می‌شود.

 حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران، نیز در سخنانی با اشاره به بخش‌هایی از زندگی آیت الله کوهستانی، وی را عالمی عارف، واصل، صاحب نفوذ بر دل‌ها، صاحب نفس و دینی دانست و گفت: تجلیل از چنین عالمانی، توفیقی بزرگ است.

وی با تقدیر از همه افرادی که در راستای برگزاری همایش تجلیل از این عالم دینی تلاش کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تجلیل از عالمان صاحب نفس که نه فقط در جنبه‌های عقلی و معرفتی سرآمد بوده‌اند، بلکه بر دل‌های مردم تأثیر داشته‌اند، توفیق بزرگی است.

سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران، نیز در این مراسم با اشاره به اینکه استان مازندران، مهد علویان و از مناطق عالم‌پرور ایران بوده است گفت: متأسفانه تا کنون آنچنان که در شأن این عالمان بوده، از این بزرگان تجلیل صورت نگرفته است.

وی با انتقاد از وجود زمینه‌های تهاجم فرهنگی در استان مازندران خاطرنشان کرد: معرفی اینگونه شخصیت‌های علمی و فرهنگی در استان که عناصر هویتی استان هستند، می‌تواند در ابعاد مختلف در اقشار مردم تأثیرگذار باشد و در از بین بردن زمینه‌های فساد اخلاقی تأثیر بسزایی داشته باشد.

گفتنی است آیت الله محمد کوهستانی در سال ۱۲۶۷ در بهشهر مازندران متولد شد. وی در نوجوانی وارد حوزه علمیه شهرستان بهشهر شد و بیشتر تحصیلات مقدماتی خویش را در همین حوزه و همچنین حوزه‌های علمیه ساری و بابل گذراند. پس از آن برای ادامه تحصیل، وارد حوزه علمیه مشهد شد و از محضر اساتیدی از جمله حضرات آیات نجفعلی فاضل استرآبادی، حسین قمی، محمد کفایی، عبدالحسین فقیهی بهره‌مند شد. آیت الله کوهستانی پس از آن به حوزه نجف رفت و در مجالس درس حضرات آیات حسین نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی و ضیاءالدین عراقی حاضر شد. وی پس از بازگشت به ایران در حوزه علمیه مشهد به تدریس علوم دینی اشتغال داشت و در نهایت در سال ۱۳۵۱ درگذشت. پیکر وی پس از تشییع با شکوه در شهرستان بهشهر و شهر‌های بین راه بهشهر- مشهد، در رواق دارالسیاده حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.

 

 

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->