کاشت رایگان حلزون شنوایی برای دو هزار کودک در دولت سیزدهم نرخ باروری در کشور‌های ثروتمند چه میزان است؟ هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک نوع داروی کاهش وزن پلیس از تشکیل ۱۳۱ پرونده علیه مجرمان اقتصادی فضای مجازی خبر داد ۱۸ هزار نفرشب اسکان اضطراری در مناطق زلزله‌زده شهرستان کاشمر افسردگی و تمایل به خوردن شیرینی اختصاص ۵۰ میلیارد تومان برای فنس‌کشی جاده میامی درراستای حفاظت از یوزها شناسایی چهار نفر به دلیل انتشار نظرسنجی‌های دروغین انتخاباتی واحد مددکاری بیمارستان دکتر شیخ مشهد رتبه برتر شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢ تیر ١۴٠٣) | بارش‌های رگباری و وزش باد شدید در استان و مشهد اموال «کوروش کمپانی» به فروش خواهد رسید چند پیشنهاد محیط زیستی به دولت چهاردهم آیا هوای داخل ماشین سرطان‌زاست؟ خطرات موش کوچکی که ایرانیان را مجذوب خود کرد | همستر را بهتر بشناسیم سالانه ۶۰۰ هزار خودرو به‌دلیل نداشتن معاینه فنی و بیمه شخص ثالث توقیف می‌شوند هر هفته، ۵ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی در مشهد می‌شود آسیب به ۲۰ مدرسه شهرستان کاشمر در زلزله اخیر پیری سالم با این نوشیدنی
سرخط خبرها

آیا زلزله‌های هرمزگان حاصل اقدامات نظامی است؟

  • کد خبر: ۱۱۵۳۰۱
  • ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۸
آیا زلزله‌های هرمزگان حاصل اقدامات نظامی است؟
این شبهه و تردید در فضای مجازی و بین عموم مردم طرح شده که این زلزله ها حاصل اقدامات نهادهای نظامی هستند و امری طبیعی نیستند.

به گزارش شهرآرانیوز، این شبهه و تردید حتی در فضای مجازی و بین عموم مردم طرح شده است که زلزله‌ها در هرمزگان حاصل اقدامات نهاد‌های نظامی هستند و امری طبیعی نیستند.

مهدی زارع، استاد زلزله شناسی و مهندسی پژوهشگاه بین المللی زلزله، به این پرسش و شبهه پاسخ داده است. وی اینگونه پاسخ داده است: دلیل زلزله‌هایی که در هرمزگان و کیش اتفاق می‌افتند، این است که اینجا تغییر شکل زیادی به دلیل توسعه زمین در تنگه هرمز اتفاق می‌افتند. بخشی از این تغییرات، به شکل زمین لرزه باید آزاد شود. طبیعتا بخشی از این‌ها به شکل زلزله‌های کوچک اتفاق می‌افتند و برخی نیز به صورت زلزله‌های متوسط به بزرگای بیشتر از ۵ تا بزرگای ۶ و همچنین زلزله‌های شدید رخ می‌دهند.

پرسش دیگر اینکه آیا این زلزله‌های پیاپی در جنوب هرمزگان و کیش، ناشی از آزمایش‌های نظامی هستند؟

پاسخ این است که خیر.

زیرا این زلزله‌هایی که تاکنون اتفاق افتادند، بین عمق ۱۰ تا ۱۸ کیلومتری ثبت شده اند و این عمق اصلا در دسترس انسان نیست. اعم از اینکه انسان بخواهد آنجا حفاری یا اقدام نظامی یا هر کاری دیگری بکند.
از سویی حتی اگر اقدامی نظامی یا حفاری توسط بشر در عمق یک کیلومتری زمین رخ داده باشد، این اقدام قابل انتقال یا تاثیرگذاری به عمق ۱۸ کیلومتری نیست.

همچنین زلزله‌ها توسط امواج لرزه‌ای سنجیده می‌شوند؛ لذا در بین این زمین لرزه‌ها هیچ نگاشتی که شاهدی بر غیرطبیعی بودن باشد، تاکنون ثبت نشده است. یعنی همه زمین لرزه‌ها که تا کنون در جنوب هرمزگان اتفاق افتادند، طبیعی بودند؛ بنابراین این زلزله‌ها کاملا طبیعی هستند و اینکه این زلزله‌ها را به اتفاقی غیر طبیعی مرتط بکنیم، غیرمنطقی ست.

این پرسش که آیا باید منتظر زلزله‌های بزرگتر هم باشیم؟ جوابش این هست که در این منطقه زلزله‌ها به بزرگای ۷ هم اتفاق افتادند، بنابراین اگر سوال این است که در منطقه کیش تا بندرعباس انتظار چه زلزله‌هایی به چه بزرگایی می‌توان داشت؟ باید پاسخ بدهم که بزرگای ۶ و نیم تا ۷ نیز تجربه اش بوده است.

اما اینکه آیا ما پیش بینی‌ای در این خصوص داریم؟ پاسخ این است که الزاما نه؛ بنابراین باید گفت زلزله‌هایی به بزرگای بیش از ۶ و نیم قابل انتظار هست، ولی احتمال آن البته کمتر است. ولی اینکه آیا این لرزش‌ها در منطقه هرمزگان ادامه دارند، می‌توان گفت که همچنان ادامه خواهند داشت و در هفته‌های پیش رو قابل انتظار هستند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->