بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

آیا زلزله‌های هرمزگان حاصل اقدامات نظامی است؟

  • کد خبر: ۱۱۵۳۰۱
  • ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۸
آیا زلزله‌های هرمزگان حاصل اقدامات نظامی است؟
این شبهه و تردید در فضای مجازی و بین عموم مردم طرح شده که این زلزله ها حاصل اقدامات نهادهای نظامی هستند و امری طبیعی نیستند.

به گزارش شهرآرانیوز، این شبهه و تردید حتی در فضای مجازی و بین عموم مردم طرح شده است که زلزله‌ها در هرمزگان حاصل اقدامات نهاد‌های نظامی هستند و امری طبیعی نیستند.

مهدی زارع، استاد زلزله شناسی و مهندسی پژوهشگاه بین المللی زلزله، به این پرسش و شبهه پاسخ داده است. وی اینگونه پاسخ داده است: دلیل زلزله‌هایی که در هرمزگان و کیش اتفاق می‌افتند، این است که اینجا تغییر شکل زیادی به دلیل توسعه زمین در تنگه هرمز اتفاق می‌افتند. بخشی از این تغییرات، به شکل زمین لرزه باید آزاد شود. طبیعتا بخشی از این‌ها به شکل زلزله‌های کوچک اتفاق می‌افتند و برخی نیز به صورت زلزله‌های متوسط به بزرگای بیشتر از ۵ تا بزرگای ۶ و همچنین زلزله‌های شدید رخ می‌دهند.

پرسش دیگر اینکه آیا این زلزله‌های پیاپی در جنوب هرمزگان و کیش، ناشی از آزمایش‌های نظامی هستند؟

پاسخ این است که خیر.

زیرا این زلزله‌هایی که تاکنون اتفاق افتادند، بین عمق ۱۰ تا ۱۸ کیلومتری ثبت شده اند و این عمق اصلا در دسترس انسان نیست. اعم از اینکه انسان بخواهد آنجا حفاری یا اقدام نظامی یا هر کاری دیگری بکند.
از سویی حتی اگر اقدامی نظامی یا حفاری توسط بشر در عمق یک کیلومتری زمین رخ داده باشد، این اقدام قابل انتقال یا تاثیرگذاری به عمق ۱۸ کیلومتری نیست.

همچنین زلزله‌ها توسط امواج لرزه‌ای سنجیده می‌شوند؛ لذا در بین این زمین لرزه‌ها هیچ نگاشتی که شاهدی بر غیرطبیعی بودن باشد، تاکنون ثبت نشده است. یعنی همه زمین لرزه‌ها که تا کنون در جنوب هرمزگان اتفاق افتادند، طبیعی بودند؛ بنابراین این زلزله‌ها کاملا طبیعی هستند و اینکه این زلزله‌ها را به اتفاقی غیر طبیعی مرتط بکنیم، غیرمنطقی ست.

این پرسش که آیا باید منتظر زلزله‌های بزرگتر هم باشیم؟ جوابش این هست که در این منطقه زلزله‌ها به بزرگای ۷ هم اتفاق افتادند، بنابراین اگر سوال این است که در منطقه کیش تا بندرعباس انتظار چه زلزله‌هایی به چه بزرگایی می‌توان داشت؟ باید پاسخ بدهم که بزرگای ۶ و نیم تا ۷ نیز تجربه اش بوده است.

اما اینکه آیا ما پیش بینی‌ای در این خصوص داریم؟ پاسخ این است که الزاما نه؛ بنابراین باید گفت زلزله‌هایی به بزرگای بیش از ۶ و نیم قابل انتظار هست، ولی احتمال آن البته کمتر است. ولی اینکه آیا این لرزش‌ها در منطقه هرمزگان ادامه دارند، می‌توان گفت که همچنان ادامه خواهند داشت و در هفته‌های پیش رو قابل انتظار هستند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->