به گزارش شهرآرانیوز، آیین معرفی برگزیدگان هجدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی به مناسبت روز قلم در محل کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد درحالی برپا بود که ضمن بزرگداشت ادیبان فقید مرحوم سعید تشکری و مرحوم سید محسن مصطفیزاده، از کتاب «یا علی مدد» آخرین اثر سید محسن مصطفیزاده و کتاب مشکور سعید تشکری رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیر کل اداره کتابخانههای عمومی استان، با یادی از ۲ سردار متعهد و انقلابی اهل قلم، سعید تشکری و سید محسن مصطفیزاده، از عضویت افتخاری و ویژه برگزیدگان کتاب سال در نهاد کتابخانههای خراسان رضوی خبر داد.
او تفاوت در برگزاری مراسم معرفی برگزیدگان هجدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی را که در بزرگترین کتابخانه عمومی استان برپا شده است، اتفاقی خوبی دانست و آن را سبب انس اهل قلم با مجموعه کتابخانههای عمومی عنوان کرد.
در ادامه رئیس اداره کل فرهنگ و ارشاد رضوی پس از تشکر از خانوادههای دو فقید درگذشته که در این مراسم حضور داشتند، گفت: دیر یا زود ما هم خواهیم رفت اما روز بعد از رفتن، ما را به چه عنوانی یاد میکنند مهم است.
محمد حسینزاده افزود: خوش به حال این ۲ عزیز که نامشان با امامرضا (ع) گره خورده است. هر دو ۲ عزیز زندهاند چون آثارشان دست به دست خواهد چرخید و عشق و ارادت اهل بیت را نشان آیندگان خواهند داد.
وی تصریح کرد: برگزیدگان کتاب سال قلههایی هستند برای اینکه جوانان در آینده با نگاه کردن به این قلهها مسیر خود را بیابند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان رضوی، نیز در این نشست با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: اهمیت جایگاه قلم و اندیشه است که خداوند در معجزه خودش به قلم سوگند یاد میکند زیرا عرصه قلم عرصه بصیرت و بصیرت افزایی است.
حجتالاسلام گنابادی نژاد افزود: دنیا در حوزه تکنولوژی و دستاوردهای علم و فنآوری در قلهها قرار دارد اما کنار آن قلهها، جنایتهایی در تضییع حقوق بشریت در روز روشن و آشکار رقممیخورد که همه بشریت را محتاج هدایت میکند. این هدایت با اندیشه و قلم و صاحبان اندیشه رقم خواهد خورد.
وی در ادامه یادآور شد: ۲ افتخار صاحبقلم در کشورمان، مرحوممصطفیزاده و مرحوم تشکری، از همان تربیت شدگانی هستند که مسیر خود را با مسیر ارزشهای قرآنی، اسلامی و انقلابی تنظیم کردند. هر دو بزرگوار چهره هایی هستند که حیات بیش از ۵۰ ساله خود را صرفا در محافل آکادمیک و حتی فرهنگ و هنری سپری نکردند . مرحوم سعید تشکری پابهپای انقلاب در همه سنگرها و برهههایی که نیاز به حضور داشت، در صدا و سیما، عرصه نمایش، عرصه قلم، عرصه نشر و .. حاضر شد. شما در زندگی مرحومتشکری انزوا نمیبیند، نان به نرخ روز خوردن نمیبینید. مرحوم مصطفیزاده نیز واقعا یک مجاهد فرهنگی بود کسی بود که به پشتوانه معرفتی محضر عالمان بزرگی را درک کرده بود، عمیق بود، دقیق بود اما عزلت نشین نبود. او دردمندانه میاندیشید و دردها را در آثارش بروز میداد.
وی با بیان این که دلبستگی و وابستگی این چهرهها به اهل بیت و امام رضا (ع) رمز شخصیت بزرگ آنها است افزود: بنده سالها مسئولیت فرهنگی داشتم و آن زمان مرحوم تشکری با بیماری خود دست و پنجه نرم میکرد و مسائل مالی داشت که بعدها متوجه شدیم، به یاد نمیآورم . این نویسنده بزرگ یک بار بار درخواست مالی برای این مساله داشته باشند اما برای کسب افتخار خادم افتخاری صریح پیگیری میکرد و وقتی حکم خادمی ایشان صادر شد بسیار خوشحال و مسرور شد.
به گفته حجتالاسلام گنابادی نژاد او میتوانست کنار رفقای روشنفکر پز روشنفکری بدهد، گوشهای را برای خود انتخاب کند، مرزی برای خود قائل باشد، اما عرصه ای که او انتخاب کرد جابهجا کردن کفشهای زائران امام رضا و خدمت به آنها بود.
وی یادآور شد: مرحوم تشکری و مصطفیزاده اندیشمند و مومن بودند، حاضر در میدان بودند. خراسان یکی از افتخاراتش این است که خراسان قلم است و صاحبان قلم. در طول تاریخ همیشه به این افتخار داشته است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان رضوی در بخشی دیگر از سخنانش افزود: شرایط اخیر که مدیران جوان و باانگیزه در دستگاههای فرهنگی و هنری حضور دارند این نوید و بشارت را میدهد که چرخ فرهنگ و هنر شتاب بیشتری پیدا کند و با احیای الگوهایی مثل مرحوم مصطفی زاده و تشکری بتوانیم بستر حضور نوجوانان و جوانان مستعد خراسان را در عرصههای فرهنگ و قلم فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کشوری زندگی میکنیم که پرچمدار کتاب و کتابخوانی و قلم مقام معظم رهبری هستند. مجموعه آثاری که از ایشان منتشر شده است یک گفتگوی کارگشا است که میتواند راه تعالی را در مسیر فرهنگ تضمین کند و راهگشا باشد و خراسان در این زمینه میتواند پیشگام باشد.
در پایان مراسم از بین۲۵۷ عنوان کتابی که به مرحله داوری راه یافتند؛ در بخش ادبیات پایداری، عباس مهدویخواه با اثر «چهارمیننفر»، بخش ادبیات فارسی علمی و پژوهشی، کتاب «تلمیحات و اسارت در شعر عاشورایی» اثر حسینترکمانیان، بخش ادبیات داستانی، کتاب «عقیله» اثر الهام امین، بخش علوم اجتماعی، کتاب «رسالهای درباب محرومیت» اثر سید علیرضا واعظ موسوی، بخش علوم تربیتی و روانشناسی، کتاب «تربیت در نهجالبلاغه» اثر محمد حکیمی، بخش علوم دینی، کتاب «درسنامه حکمت های نهجالبلاغه» اثر محمد حسین یوسفی، بخش علومسیاسی، کتاب «قیام پانزدهم خرداد» اثر محمدرضا جواهری و شایسته تقدیر، کتاب «تمدن نوین اسلامی از ظهور تا طلوعی دوباره» اثر محمد غفاری، بخش فرهنگ و هنر وهویت ایرانی کتاب «اجرای اتاقهای خشتی» اثر بهناز مترجم ، بخش ویژه جهاد تبیین، کتاب علومانسانی غربی اسلامی اثر غلامرضا پیشقدم و در بخش کودک و نوجوان حسین سعیدی مدیرمسئول انتشارات بهنشر معرفی شدند.