طنین همتی| شهرآرانیوز، مدیر برق منطقهای خراسان رضوی با حضور در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی برق، تجهیزات و صنایع وابسته که امروز افتتاح شد، در جمع خبرنگاران گفت: صنعت برق امروزه یکی از نیازهای اساسی هر کشوری است و هرگونه رشد و توسعه در کشور منوط به توسعه صنعت برق است، بهطوریکه بدون صنعت برق شاید زندگی غیرممکن باشد.
به گفته حسین محمودی، برای اینکه این صنعت برق را بهروز نگه داریم، برگزاری اینگونه نمایشگاهها که توانمندیهای نوین را به مسئولان شرکتهای حوزه برق منطقهای نشان دهد، لازم است، تا آنها با استفاده از این توانمندیها بتوانند خدماتی را که لازم دارند به نحو احسن ارائه دهند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در پانزدهمین نمایشگاه برق مشهد شاهد بودم اقدامات بسیار خوبی در حوزه تولید محصولات و تجهیزات جانبی انجام شده است. ما این اتفاق را مدیون توانمندی نخبگان، دانشگاهیان و پیمانکاران کشورمان هستیم که در سالهای گذشته با ظرفیتی که در کشور وجود داشته است، به این توانمندی دست یافتند.
این مقام مسئول یادآور شد: توانمندیهای نوین صنعت برق بهدست متخصصان داخلی باعث میشود وابستگیمان به غرب کمتر شود و خدمات مرغوبتری را بتوانیم به مردم ارائه دهیم.
مدیر عامل برق منطقهای استان در ادامه یادآور شد: معتقدم که اگر مسئولان صنعت برق و صنایع وابسته این توانمندیها را ببینند، تأثیر تحریم بسیار کم میشود.
مسلما نمایشگاهها باید باهدف برگزار شود، بهطوریکه توانمندی و نیاز از قبل شناسایی شود و در راستای آن صنایع و شرکتهای دانشبنیان خدمات ارائه کنند.
اگر ما نمایشگاهها را به این سمت ببریم که مشکلات حوزه تولید، بهرهبرداری و انتقال و توزیع را شناسایی کنند و به شرکتهای دانشبنیان و توانمند داخلی بدهند، حتما استقبال میشود و این قول را میدهیم از آنها حمایت و استفاده کنیم.
وی درخصوص حمایتها در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ما یک مشکلی در حوزه صنعت برق داریم که اساسی و ریشهای است و حتی از عهده صنعت برق هم خارج است و آن موضوع، اقتصاد برق است.
مشابه همه حوزههای دیگر، در صنعت برق هم یک یارانه پنهانی داریم و این یارانه پنهان باعث میشود نتوانیم خدماتمان به نرخ واقعی ارائه کنیم که این منجر میشود درآمدمان کم شود و برای مصرفکننده هم توجیه استفاده از انرژی دیگری را نمیدهد.
محمودی یادآور شد: انرژی تجدیدپذیر با توجه به راندمانش خیلی گرانتر از غیر تجدیدپذیر است.
دلیل اینکه این استقبال کم است، این است که قیمت تمامشده برق تجدیدپذیر بالاتر است و مصرفکننده وقتی میبیند نصب یک پنل خورشیدی نسبت به برق شبکه برایش گرانتر تمام میشود، بهسمتش نمیرود.
وی اضافه کرد: دو راهکار برای تشویق بخش خصوصی و مصرفکننده وجود دارد؛ اینکه تا حدودی قیمت را طبق سیاستهای دولت اصلاح کنیم و اینکه یک حمایتهایی از سوی دولت از این نوع تولید انرژی انجام شود.
برای مثال صنایع آلاینده باید عوارضی را هزینه کنند که صرف یکسری کارهایی شود که حفظ محیط زیست را بهدنبال دارد.
یعنی هر صنعتی که آلایندهای را تولید میکند، باید عوارضی را پرداخت کند و از محل درآمدهای آن عوارض، دولت از تولیدکننده انرژی تجدیدپذیر که در راستای تولید انرژی حرکت میکند، صرف شود.