کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تهران در میان ۱۰ شهر ضعیف جهان در حوزه کیفیت زیستی

  • کد خبر: ۱۱۵۹۴۱
  • ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
تهران در میان ۱۰ شهر ضعیف جهان در حوزه کیفیت زیستی
درباره کاهش جایگاه تهران در گزارش اکونومیست پیرامون کیفیت زیستی شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۲.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید در جدیدترین گزارش اکونومیست از بدترین شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۲، تهران در میان ۱۷۲شهر جهان در حوزه کیفیت زندگی و زیست پذیری، در جایگاه ۱۶۳ قرار گرفته و این نشان می‌دهد که جایگاه تهران نسبت به گذشته پایین‌تر آمده است.

هدف از رتبه بندی‌های اکونومیست، ارائه راهنمایی در حوزه شناسایی فضا‌های مناسب برای سرمایه گذاری و راه اندازی کسب وکار‌ها است. دو سال قبل، وقتی مشخص شد که میزان رضایت شهروندان از زندگی در پایتخت پایین است، دو ابرمشکل یکی در حوزه مشکلات ترافیکی در شهر و پیامد‌های ناشی از آن یعنی آلودگی هوا بود و دیگری سلب آسایش و آرامش شهروندان به دلیل آزار و اذیت ساختمانی در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی کیفیت زندگی شهروندان تهرانی را کاهش داده بود؛ اما گزارش امسال نشان می‌دهد که این ۲ ابرمشکل حالا به پنج مورد افزایش یافته است. ترافیک و آلودگی هوا، پیشرفت نکردن تهران در حوزه «شهر هوشمند» در مقایسه با دیگر شهر‌های بزرگ جهان و اینکه امکانات عمومی بیشتر در اختیار صاحبان ثروت قرار دارد، پنج دلیل سقوط تهران در میان ۱۷۲ شهر بزرگ بررسی شده در گزارش اکونومیست بیان شده است.

«حجت اله میرزایی»، معاون پیشین برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، بر این باور است که تنزل رتبه تهران در رتبه بندی اکونومیست در حوزه زیست پذیری شهر‌ها ناشی از این است که دیگر شهر‌های جهان با شتاب بیشتری رو به بهبود حرکت کرده اند، اما تهران درجا زده است. در واقع پایین‌تر آمدن رتبه تهران ناشی از سرعت حرکت رقبا به سمت وضعیت مطلوب‌تر است. تهران در دو حوزه از دیگر کلان شهر‌ها جا مانده و همین موضوع زمینه ساز افت رتبه آن در رتبه بندی اخیر اکونومیست شده است. حوزه اول، درباره مناسبات بین المللی و دیپلماتیک و جذب سرمایه گذاری خارجی و حوزه دوم، ناتوانی تهران در هوشمندسازی شهری و شکل گیری اقتصاد دانش بنیان شهری با حمایت از فعالیت‌های استارت آپی بوده است.

درباره دلیل اول نباید از تأثیر مستقیم تحریم‌ها بر این موضوع غافل شد، چون دیپلماسی و فعال بودن آن نقشی مهم در قرار گرفتن شهر‌های بزرگ جهان در جایگاه‌های بالاتر دارد، اما درباره ایجاد شهر هوشمند به نظر می‌رسد که مشکل از تصمیم گیرندگان است و احتمالا تنها با الکترونیکی کردن چند خدمت شهری نمی‌توان به شهری هوشمند تبدیل شد. وین، کپنهاگ، زوریخ، کلگری، ونکوور، ژنو، فرانکفورت، تورنتو، آمستردام، اوزاکا و ملبورن، به ترتیب ۱۰ شهر اول در رتبه بندی زیست پذیرترین شهر‌های جهان طبقه بندی شده اند و شهر‌های دوالا، هراره، داکا، پورت مورسبی، کراچی، الجزیره، طرابلس، لاگوس و دمشق نیز بعد از تهران به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->