به کزارش شهرآرانیوز، انسیه خزعلی گفت: بخشی از مسائل مربوط به ازدواج، فرهنگی، برخی اجتماعی و گروهی به اقتصاد بستگی دارد اما حاکمیت میتواند در همه آنها دخالت و تاثیر داشته باشد؛ علیرغم همه تاثیرگذاری حاکمیت، بخش مهمی از مسائل فرهنگی را عامه مردم خواهند ساخت.
معاون اول رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: آنچه حاکمیت در حال حاضر در بخش اهداف کلان اعمال میکند، مربوط به بخش اقتصادی میشود.
او درباره وضعیت ازدواج در دوران کرونا گفت: یکی از علتهای افزایش آمار ازدواج در دو سال اخیر این بود که برخی از مراسمات و تشریفات حذف شدند. برطرف کردن برخی موانع فکری و فرهنگی نیز اهمیت بسیار دارد که باید توسط متصدیان امر در این حوزه نیز سرمایهگذاری شود.
معاون اول رئیس جمهور در امور زنان و خانواد ادامه داد: باید بتوانیم این مهارت را در جوانان ایجاد کنیم که پیش از ازدواج عاقلانه بیندیشند، عاقلانه ازدواج کنند و پس از ازدواج عاشقانه زندگی کنند. اگر این فرهنگ، نگاه و تفکر در جامعه رسوخ پیدا کند شاهد افزایش آمار ازدواج، کم شدن تعداد صلاق و در نتیجه پایداری زندگیها خواهیم بود.
۸۸ درصد جوانان مجرد، تمایل به ازدواج دارند
رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت گفت: در سیاستگذاری حوزه ازدواج، دو مسئله وجود دارد، یکی اینکه در حال حاضر جوانان تمایل به ازدواج ندارند و باید برای فرهنگسازی اقدام شود. موضوع دوم این است که جوانان میخواهند ازدواج کنند اما موانعی وجود دارد و باید آن موانع برطرف شود.
طبق آخرین پیمایش ارزشها و نگرشها، ۸۸ درصد جوانان مجرد در سن ازدواج تمایل به ازدواج دارند.
مسعود عالمی گفت: در الگوی ازدواج، بالا رفتن سن و تمایل به ازدواج تغییراتی وجود داشتهاست اما هنوز درصد بالایی از جوانان تمایل به ازدواج دارند. به صورتی که باید ۸۸ درصد سیاستها متوجه رفع موانع ازدواج و ۱۲ درصد به سمت تغییر نگرش و فرهنگسازی حرکت کند. یعنی ۸۸ درصد بودجه برای رفع موانع ازدواج اختصاص پیدا کند و ۱۲ درصد آن به کارهایی در جهت تغییر نگرش تخصیص یابد.
او افزود: از لحاظ نیروی انسانی که در این زمینه به کار برده میشود اعم از کارمندان، کارشناسان، خبرگان و حتی تربیت نیروی انسانی متخصص در عین نگاه آیندهنگرانه باید همین حدود ۸۸ درصد تربیت نیروی انسانی در جهت رفع موانع ازدواج باشد؛ ۸۸ درصد پژوهشها در حوزه ازدواج که بخشی از حوزه جمعیت است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان