پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی در شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند
سرخط خبرها

دام کلاهبرداران برای افراد جویای کار

  • کد خبر: ۱۱۶۴۶۳
  • ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
دام کلاهبرداران برای افراد جویای کار
برخی از شرکت‌های کاریابی از طریق آگهی‌های شغلی کاذب از افراد جویای کار کلاهبرداری می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، با افزایش مشکل بیکاری و و رواج استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برخی افراد از این فضا استفاده و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. کلاهبرداران با ترکیب دو مشکل بیکاری و اتلاف وقت در فضای مجازی، مخاطبان را تشویق به انجام کار آنلاین و دریافت دستمزد می‌کنند. مثل دو شغلِ تایپ در خانه و دوبلوری.

روند عملکرد این افراد طبق گزارش قربانیان، چند مرحله است که شامل، آگهی کردن کار پیشنهادی، جلب اعتماد مشتری اخاذی از مشتری، سرگرم کردن مشتری به کار‌های بیهوده و مأیوس کردن مشتری با عمل نکردن به وعده‌های خود است.

آگهی کردن

اولین گام برای کلاهبردار، جلب توجه افراد جویای شغل است. برای رسیدن به این هدف، آگهی کردن فرصت شغلی خود در کانال‌ها تلگرامی و اینستاگرامی پرمخاطب استفاده می‌کنند.

جلب اعتماد

در این مرحله، شخص یا اشخاص آگهی دهنده با استفاده از ابزار‌هایی مانند نماد اینماد و یا سایت‌های دولتی و جعل شناسنامه‌ای کاری برای خود، اقدام به جلب اعتماد از قربانی می‌کنند. برای مثال، یکی از ابزار‌های فریب این افراد، استفاده از سایت پلیس فتاست.

در سایت پلیس فتا لینکی برای اتصال به سایت اینماد وجود دارد. قربانی از این حقیقت اطلاعی ندارد که دریافت اینماد کار چندان دشواری نیست و کلاهبرداران می‌توانند با دادن اطلاعات نادرست این مرحله را با سلامت طی می‌کنند.

 این مراکز کاریابی از سایت پلیس فتا برای وصل شدن به تارنمایِ اینماد استفاده کرده و در آنجا نماد اعتماد خویش را به قربانی نشان می‌دهند. قربانی که معمولاً آگاهی از این وضعیت ندارد، گمان می‌برد که فعالیت این افراد مورد تأیید پلیس فتا هم بوده و لذا مشکلی در کار نیست و اینگونه در دام کلاهبردار گرفتار می‌شوند.

البته استفاده از وزات فرهنگ و ارشاد هم یکی از روش‌های دیگر برای فریب دادن مخاطب است. با این توضیح که کلاهبردار اعلام می‌کند لوگوی سایت خویش را از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کرده است.

اخاذی از قربانی

در این مرحله، مخاطبی که به آگهی کننده اعتماد کرده است، برای درخواست شغل اقدام می‌کند و کلاهبردار، برای ثبت درخواست کارِ قربانی و عضو کردن وی در کانال‌های مربوطه، از او درخواست واریز مبلغی را می‌کند.

این کار برای آن است که وجهه‌ قانونی با فروش یک فرم بی ارزش، فرمی که حاوی اسم و مشخصات قربانی است ، حفظ شده باشد. بعد از دریافت این مبلغ، فرد وارد کانالی می‌شود که پروژه‌های کاری در آن قرار می‌گیرد. روند کار طبق گزارش قربانیان از این قرار است که در این کانال‌ها دو نوع فایل برای تایپ کردن در اختیار افراد قرار میگیرد، فایل پولی، فایل رایگان.

فایل‌های پولی: ادمین کانال، فایلی را قرار داده و هزینه‌ای را برای دانلود کردن آن اعلام می‌کند. او از اعضای کانال می‌خواهد که در مدت زمانی معین، کار تایپ متن را به پایان رسانده و آن را برای وی ارسال کنند و در نهایت به حساب تعدادی از افرادی که کارشان مورد قبول باشد، وجه اوّلیه تحت عناوینی، چون هزینه حسن انجام کار وجه التزام از قربانی گرفته شده است که همراه با دستمزد واریز خواهد شد.

بسیار روشن است که تعیین زمان برای تحویل کار و مبتنی کردن پذیرش کار بر عواملی که هیچ مشخص نبوده و کاملاً تابع سلیقه‌ شخصی است. بار‌ها این اتفاق افتاده که در زمان مشخص شده کار تایپ خویش را تحویل داده بو دند، اما هیچگاه خبری از دستمزد نبوده است.

مأیوس کردن قربانی

با توضیحات داده شده، روشن است که قربانی با درگیر شدن در پروسه‌ تایپ‌ها یا ترجمه‌های تماماً بیهوده، برای به دست آوردن حقوقی که وعده آن داده شده بود، چند روزی را سپری می‌کند. زیرا روند به گونه‌ای طراحی شده که قربانی گمان کند اگر پولی به او تعلق نگرفته است، نه بخاطر مسئله‌ای مشکوک بلکه به دلیل کار بی کیفیت یا کم کیفیت او بوده است اما این فرد بعد از چند روز متوجه می‌شود در دوری باطل گرفتار شده که جز خالی شدن جیبش هیچ سودی برای او نداشته است.

تلخی ماجرا از جایی شروع می‌شود که قربانی حتی نمی‌تواند از این مجموعه‌ها شکایت کند، چون پولی که از وی دریافت شده آن چنان چشمگیر نیست که در نگاه مراجع مربوطه واجد اهمیت برای پیگیری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->