یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳) نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳) نگرانی سخنگوی «گوترش» از حمله اسرائیل به یمن حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) لحظه انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳) حمله وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به ارتش اسرائیل فرماندار یک ایالت آمریکا: «ترامپ» یک جنایتکار، مرتکب تجاوز جنسی و دروغگوی مادرزاد است العربیه مدعی توقیف نفتکشی باپرچم «توگو» در ۶۱ مایلی بوشهر شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) اردوغان و بشار اسد دیدار می‌کنند؟ سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد عملیات زمینی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در شرق خان‌یونس آغاز شد گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد
سرخط خبرها

فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است

  • کد خبر: ۱۱۶۷۱۴
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است
مجله آمریکایی فارن پالسی گزارش داده که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان در پی گسترش کنترل خود بر معادن افغانستان است و شبکه حقانی تحت رهبری او با کنترل معادن از بازیگری در حاشیه در بین طالبان به صحنه مرکزی رسیده‌ است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجله فارن پالیسی در این باره نوشت که سراج‌الدین حقانی با توجه به اختلافات درونی طالبان و احتمال وقوع جنگ داخلی بین این گروه تلاش دارد تا کنترل کامل بر معادن افغانستان داشته‌ باشد؛ زیرا کسی صاحب قدرت خواهد بود که پول استخراج معادن را در اختیار دارد.

جاوید نورانی، پژوهشگر مستقل و کارشناس معدن به فارن پالسی گفته‌ است: «شبکه حقانی در حال حاضر بسیاری از درآمدهای به دست‌ آمده توسط این بخش را نگه می‌دارد. ممکن است بسیاری از آن در نهایت به خلیج فارس منتقل شود؛ اما در این میان، فساد و مدیریت ضعیف این بخش و درآمد حاصل از آن، اختلافات را در میان طالبان بیش‌تر خواهد کرد؛ زیرا آن‌ها برای کنترل، شروع به مبارزه بین خود می‌کنند.»

او به درگیری مسلحانه طالبان بر سر معادن زغال ‌سنگ در ولایات بدخشان و سرپل اشاره کرده و گفته‌ است که در برخی از مناطق غنی از منابع، انفجار صورت گرفته است، جایی که فرماندهان محلی طالبان بر معادن حکومت می‌کنند.

به گفته نورانی، طالبان مثل دولت‌ پیشین، تلاش می‌کنند تا دلالان قدرت منطقه‌ای سرکش را در یک ساختار حکومتی ملی جمع کنند؛ اما به خاطر رانت‌هایی که استخراج معدن می‌تواند ایجاد کند، ضربه می‌زنند.

این کارشناس معادن گفته است: «بخش معدن – که در دولت سابق افغانستان هرگز به‌دلیل خطرات امنیتی ناشی از شورش‌های طالبان هیچ‌گاه رشد نکرد – هنوز به طور کامل شکوفا نشده است، حتی اگر کسانی که در راس گروه طالبان هستند درآمد و مشاغل آن را درک کنند.»

او گفته که معادن افغانستان فقط به پایه‌های قدرت و کسانی کمک می‌کند که آن را کنترل می‌کنند و هرگز موتوری برای رشد اقتصادی سراسری نبوده‌ است.

فارن پالسی همچنین گفته که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان، «تروریست مورد تحریم و وابسته به شبکه تروریستی حقانی» یکی از کسانی است که راه خود را برای رسیدن به قدرت باز می‌کند.

به گفته این مجله او مدت‌هاست که بر منابع عظیمی از کرومیت که از نزدیک کابل تا پاکستان امتداد دارد کنترل داشته‌ است.

این در حالی است که طالبان اخیرا یک فرمانده هزاره‌تبار خود را در ولایت سرپل به شدت سرکوب کردند. یکی از خواسته‌های او تسلط بر معدن زغال سنگ بلخاب بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->