حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه
سرخط خبرها

فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است

  • کد خبر: ۱۱۶۷۱۴
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است
مجله آمریکایی فارن پالسی گزارش داده که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان در پی گسترش کنترل خود بر معادن افغانستان است و شبکه حقانی تحت رهبری او با کنترل معادن از بازیگری در حاشیه در بین طالبان به صحنه مرکزی رسیده‌ است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجله فارن پالیسی در این باره نوشت که سراج‌الدین حقانی با توجه به اختلافات درونی طالبان و احتمال وقوع جنگ داخلی بین این گروه تلاش دارد تا کنترل کامل بر معادن افغانستان داشته‌ باشد؛ زیرا کسی صاحب قدرت خواهد بود که پول استخراج معادن را در اختیار دارد.

جاوید نورانی، پژوهشگر مستقل و کارشناس معدن به فارن پالسی گفته‌ است: «شبکه حقانی در حال حاضر بسیاری از درآمدهای به دست‌ آمده توسط این بخش را نگه می‌دارد. ممکن است بسیاری از آن در نهایت به خلیج فارس منتقل شود؛ اما در این میان، فساد و مدیریت ضعیف این بخش و درآمد حاصل از آن، اختلافات را در میان طالبان بیش‌تر خواهد کرد؛ زیرا آن‌ها برای کنترل، شروع به مبارزه بین خود می‌کنند.»

او به درگیری مسلحانه طالبان بر سر معادن زغال ‌سنگ در ولایات بدخشان و سرپل اشاره کرده و گفته‌ است که در برخی از مناطق غنی از منابع، انفجار صورت گرفته است، جایی که فرماندهان محلی طالبان بر معادن حکومت می‌کنند.

به گفته نورانی، طالبان مثل دولت‌ پیشین، تلاش می‌کنند تا دلالان قدرت منطقه‌ای سرکش را در یک ساختار حکومتی ملی جمع کنند؛ اما به خاطر رانت‌هایی که استخراج معدن می‌تواند ایجاد کند، ضربه می‌زنند.

این کارشناس معادن گفته است: «بخش معدن – که در دولت سابق افغانستان هرگز به‌دلیل خطرات امنیتی ناشی از شورش‌های طالبان هیچ‌گاه رشد نکرد – هنوز به طور کامل شکوفا نشده است، حتی اگر کسانی که در راس گروه طالبان هستند درآمد و مشاغل آن را درک کنند.»

او گفته که معادن افغانستان فقط به پایه‌های قدرت و کسانی کمک می‌کند که آن را کنترل می‌کنند و هرگز موتوری برای رشد اقتصادی سراسری نبوده‌ است.

فارن پالسی همچنین گفته که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان، «تروریست مورد تحریم و وابسته به شبکه تروریستی حقانی» یکی از کسانی است که راه خود را برای رسیدن به قدرت باز می‌کند.

به گفته این مجله او مدت‌هاست که بر منابع عظیمی از کرومیت که از نزدیک کابل تا پاکستان امتداد دارد کنترل داشته‌ است.

این در حالی است که طالبان اخیرا یک فرمانده هزاره‌تبار خود را در ولایت سرپل به شدت سرکوب کردند. یکی از خواسته‌های او تسلط بر معدن زغال سنگ بلخاب بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->