سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

وام مسکن گران‌تر شد (۲۸ تیرماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۱۷۶۷۸
  • ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۸
وام مسکن گران‌تر شد (۲۸ تیرماه ۱۴۰۱)
تا همین چند سال پیش، تسهیلات مسکن برای برخی واحد‌های مسکونی تا ۸۰درصد قیمت آن را پوشش می‌داد، اما اکنون این اختلاف به کمتر از ۳۰درصد در همان خانه‌ها رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز،«قبلا بانک‌ها واحد ارزیابی داشتند و پس از قیمت‌گذاری تعیین می‌شد برای این واحد مسکونی چقدر وام پرداخت خواهد شد تا از میزان ۸۰درصد قیمت کل بیشتر نشود، اما اکنون قیمت مسکن آنقدر زیاد شده که بخش اندکی از نرخ کل آن را تشکیل می‌دهد. طبق آخرین گزارش بانک مرکزی نرخ هر متر مربع مسکن در تهران به ۴۰میلیون تومان رسیده که این موضوع به افزایش تقاضای تسهیلات برای خرید ملک منجر می‌شود. اکنون اعداد و ارقامی برای تسهیلات مسکن اعلام می‌شود، اما باید توجه داشت هر وام مسکن هزینه‌هایی دارد.

هزینه تسهیلات مسکن نسبت به حدود ۱۰روز قبل با یک شیب ملایم روندی صعودی گرفته است؛ به طوری که متاهل‌های ساکن پایتخت باید برای اخذ این وام بیش از ۱۳۵ میلیون تومان پرداخت کنند. همچنین باید در نظر داشت مصوبات دولت برای خرید خانه متاهلان و مجردان متفاوت است. مجرد‌های ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰میلیون تومان وام جعاله می‌شود؛ پس برای دریافت ۲۰۰میلیون تومان وام باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن بخرند که هزینه این تعداد اوراق با تسه ۱۴۵هزار تومانی، ۵۸میلیون تومان می‌شود. همچنین با در نظر گرفتن ۸۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ورق به مبلغ ۲۳میلیون و ۲۰۰هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۷۹میلیون و ۲۰۰هزار تومان می‌رسد.

هزینه وام در تهران و شهر‌های دیگر

زوج‌های تهرانی نیز بر همین اساس می‌توانند تا سقف ۴۸۰میلیون تومان شامل ۲۰۰میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن بخرند که هزینه آن ۱۱۶میلیون تومان می‌شود که همراه با هزینه ۲۳میلیون و ۲۰۰هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۱۳۹میلیون و ۲۰۰هزار تومان بپردازند. سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهر‌های با جمعیت بیش از ۲۰۰هزار نفر برای مجرد‌ها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰میلیون تومان رسیده است که با توجه به این‌که مجرد‌ها باید ۳۲۰ و متاهل‌های ساکن این شهر‌ها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجرد‌ها باید ۴۴میلیون و ۸۹۶ و متاهل‌ها نیز باید ۹۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومان‌بپردازند.

دریافت تسهیلات از بانک‌های دیگر

مواردی که گفته شد مربوط به تسهیلات بانک مسکن است، اما بانک‌های دیگر نیز اقدام به ارائه تسهیلات مسکن می‌کنند، با این تفاوت نرخ سود تسهیلات آن‌ها که یک درصد از بانک مسکن بیشتر است و به ۱۸درصد می‌رسد. سری به بانک‌های مختلف دولتی و خصوصی زدیم تا شرایط تسهیلات‌دهی آن‌ها را جویا شویم. باید سند را همراه دو ضامن به شعبه بیاورید تا وام را دریافت کنید. ضامن باید کسر از حقوق داشته باشد و حداقل سه ماه طول می‌کشد. مدت زمان بازپرداخت وام هم نهایتا پنج‌سال است. برخی از این موارد مانند ضامن با کسر از حقوق در بانک مسکن هم اجرا می‌شود و متاسفانه این موضوع بهانه‌ای شده برای وام‌ندادن بانک‌ها.

در شرایطی که سند در دفاتر اسناد رسمی در رهن بانک قرار می‌گیرد و در صورت پرداخت نشدن آن بانک به نوعی مالک واحد مسکونی می‌شود، اما با این حال شرایط ضامن همچنان وجود دارد. از سوی دیگر، مدت بازپرداخت تسهیلات بانک مسکن با نرخ ۱۷درصد تا ۱۲سال نیز امکان‌پذیر است که این شرایط در بانک‌های دیگر هفت سال کمتر است. در بانک‌های دولتی و خصوصی بین ۲۰تا ۳۵میلیون تومان از مبلغ وام در بانک بلوکه می‌شود که این اقدام خلاف قانون است. حتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در این باره چندین بار هشدار داده، اما برخی از بانک‌ها توجهی نمی‌کنند. حالا باید دید دولت اقدامی اساسی در این زمینه می‌کند یا خیر. یکی از مواردی که مجموعه تصمیم‌گیران دولت باید در نظر داشته باشند این است که تقاضا برای تسهیلات مسکن وجود دارد، اما نحوه دریافت تسهیلات آن‌قدر سخت است که برخی افراد عطای دریافت آن را به لقایش می‌بخشند.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->