بهگزارش شهرآرانیوز، زمزمه حذف ارز ترجیحی دارو از سوی دولت این روزها قوت گرفته و مقرر شده است یارانه این بخش هدفمند شود و در اختیار شرکتهای بیمهگذار مثل بیمه سلامت قرار بگیرد.
با وظیفهای که بر شرکتهای بیمهگذار محول شده است، مردم آسیب کمتری از افزایش قیمت دارو با حذف ارز ترجیحی خواهند دید. بر اساس گفته مدیر دانشگاه علومپزشکی مشهد، چهار دسته از داروها افزایش قیمت ندارند؛ اول داروهایی که زیر پوشش بیمه هستند، دسته دوم ۳۶۶قلم دارویی که زیر پوشش نیستند، دسته سوم ۱۱۹قلم از داروهای OTC که مصرف زیادی دارند و دسته چهارم داروهای گیاهی و مکملهای غذایی.
۱۱۹ قلم دارو مثل قرصهای سرماخوردگی، استامینوفن و... که مردم عموما بدون نسخه از داروخانهها میخریدند، طبق گفتهها از این به بعد فقط با تجویز پزشک و داشتن بیمه با نرخ ثابت تأمین خواهند شد.
دکتر علیرضا رمزی، مدیرکل بیمه سلامت خراسانرضوی، دراینباره به خبرنگار ما گفت: طبق مصوبه شورای عالی بیمه، داروهای otc از شمول تعهدات سازمانهای بیمهگر حذف شدند. این داروها با اجرای این طرح قرار است دوباره به تعهدات سازمانهای بیمهگر اضافه شوند.
بهگفته وی، هنوز دستورالعمل اجرایی دراینزمینه از سازمان ابلاغ نشده است. درعینحال برای تعهدات بیمهای اقلام دارویی، ارائه نسخه پزشک الزامی است. اکنون بیش از ۱۰۰۰قلم دارو مشمول یارانه ارزی شدهاند که ۳۰۰قلم آن با اجرای این طرح به تعهدات بیمه اضافه شده است.
بهگزارش شهرآرانیوز، مردم برای بهرهمندشدن از ثابتبودن نرخ دارو، بعد از حذف ارز ترجیحی باید بیمه شوند. وزیر بهداشت در خبری گفته است: همه کسانی که بیمه نیستند، تا سه ماه رایگان بیمه سلامت خواهند بود و میتوانند از همه خدمات پزشکی استفاده کنند. تاکنون فقط سه دهک پایین جامعه میتوانستند رایگان از بیمه سلامت استفاده کنند.