طنین همتی|شهرآرانیوز،حسن حشمتی با بیان این مطلب اظهار کرد: بیشترین مصرف برق در شهرستان مشهد در هفته قبل، به پنجشنبه ۳۰ تیرماه با اوج بار ۱۶۷۰ مگاوات مربوط بوده است. البته بیشترین عدد امسال تاکنون در شهر مشهد به روز ۸ تیر با بار ۱۷۶۷ مگاوات مربوط بوده است، بهطوریکه اوج بار پارسال مشهد در ۱۶ تیر عدد ۱۵۷۹ مگاوات بوده است.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی گفت: ما در سال گذشته در کنار شیوع کرونا، قطعیهای برق داشتیم که در مصرف برق تأثیرگذار بود. ولی امسال کرونا کمرنگتر شده است و همه کسبوکارها فعال هستند. ما هر سال مشترکهای جدیدی هم اضافه میکنیم و مشترکان موجود هم هر سال برخی وسایل الکترونیکی اضافه میکنند و این وسایل نسبت به سال قبل مصرف خانوارها را بیشتر میکند. مثل کولر گازی که هر سال به تعداد آن اضافه میشود و مصرف برق را افزایش میدهد.
حشمتی به این نکته اشاره میکند که رشد سالانه مصرف انرژی یا اوج بار در بیست سال گذشته حدود ۵ تا ۷ درصد در ایران است که نرخ ثابت فارغ از شیوع کرونا و افزایش مشترکان برق است. البته افزایش دما در سالهای گذشته هم بیتأثیر نبوده و مشهد تجربه دمای بیش از ۴۰ درجه داشته است.
وی افزود: مشهد در سالهای گذشته خنکتر بوده، ولی بهدلیل خشکسالیهای مداوم میانگین دما افزایش یافته است و مسلما بر مصرف برق هم تأثیر میگذارد.
حشمتی تصریح کرد: باتوجهبه محدودیتهای مصرف برق در بخش صنعتی، تولیدی و چاههای کشاورزی، امسال توازنی در مصرف برق و تولید برق برقرار شده است و از همه مهمتر قطعی برق در بخش خانگی حذف شده است. خوشبختانه امسال قطعی ناگهانی و ناخواسته برق در بخش صنعتی هم حذف شده است.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی گفت: بهدلیل کنترل مصرف انرژی شاهد پیکزدایی مصرف برق بودیم. در استان حدود ۴۳۰ مگاوات روزانه (در روز اوج مصرف) کاهش مصرف انرژی داریم که اگر این میانگین صرفهجویی را در کل استانهای کشور در نظر بگیریم، رقم زیادی میشود. تعیین جدول زمانبندی مصرف برق برای بخش تولید، صنعت و چاههای کشاورزی در مشهد میانگین ۱۷۰ مگاوات روزانه به کاهش مصرف انرژی کمک میکند.