دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

در شأن آیه تطهیر

  • کد خبر: ۱۱۸۳۲۸
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۹
در شأن آیه تطهیر
حسین ابراهیمی - فعال فرهنگی

همان‌طور که می‌دانید معارف دینی ما به اصول و فروع تقسیم می‌شوند، درباره فروع دین که دستورات عملی دین هستند، ما اگر خودمان متخصص و مجتهد نباشیم، از گفتار و علم علمای متخصص در این‌باره استفاده می‌کنیم که در اصطلاح به آن تقلید می‌گویند، اما طبق دستورات دینی، در اصول دین تقلید جایز نیست، بلکه باید تحقیق نمود، اصول دین همان مواردی است که ما در دین به آن‌ها اعتقاد داریم که عمده آن‌ها بازگشت به توحید دارند، اما در عقاید شیعه رکنی به نام امامت در میان آن‌ها وجود دارد، یعنی اعتقاد به امامت، امامان دوازده‌گانه، که باز در این رکن جزئیات مهم دیگری نیز وجود دارد، از جمله این جزئیات، عصمت امامان دوازده‌گانه شیعه است، به این معنا که شیعیان، پیشوایان دوازده‌گانه خود را از هرگونه خطا و اشتباه و گناه مبرا و مصون می‌دانند.

از آنجایی که عقاید شیعه به صورت استدلالی و با ادله عقلی و غیرعقلی بیان می‌شود، علما ادله‌ای را نیز در کتاب‌های خود در باب عصمت اهل‌بیت بیان کرده‌اند.
یکی از این دلایلی که در موضوع عصمت اهل‌بیت بیان می‌شود، استدلال به آیه شریفه تطهیر است.
«إِنَّما یُریدُ اللَّهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ أَهلَ البَیتِ وَیُطَهِّرَکُم تَطهیرًا» خداوند فقط می‌خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد. (احزاب۳۳)

در زمان نزول این آیه شریفه؛ پیامبرخدا (ص)، برنامه‌های مختلفی را اجرا کردند تا مصداق اهل‌بیت که در این آیه از ایشان نام برده شده است، کاملا برای مردم مشخص شود. از جمله رفتاری است که خیلی از ما در ماجرای حدیث‌کسا شنیده ایم که پیامبرخدا پوششی را روی چهار نفر انداختند، حضرت زهرا (س)، امیرالمؤمنین (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و این‌چنین مصداق این آیه شریفه را پس از نزول آن مشخص کردند، سپس برای این اصحاب کسا دعا کردند که در کتب شیعه و سنی این ماجرا از زبان عایشه و ام‌سلمه که همسران پیامبر هستند، نقل شده است.

از جمله این روایات، روایاتی است که از امّ‌سلمه و عایشه نقل شده است که براساس آن‌ها، وقتی از پیامبر (ص) می‌پرسند: آیا ما نیز جزو اهل‌بیت هستیم؟ حضرت آنان را مشمول آیه نمی‌داند.
تعداد دیگری از این احادیث بیان می‌دارد که پس از نزول آیه پیشین، پیامبر (ص) مدت شش‌ماه هنگامی که برای نماز صبح از کنار خانه فاطمه (س) می‌گذشت، صدا می‌زد: الصلوة یا اهل البیت انّما یریدالله لیذهب عنکم الرّجس اهل‌البیت ویطهّرکم تطهیراً و بر اهل خانه به عنوان اهل‌بیت خطاب می‌کرد و این آیه شریفه را تلاوت می‌فرمود.

اهل‌بیت علیهم‌السلام که در حدیث ثقلین، هم وزن قرآن معرفی می‌شوند و راه آن‌ها جدایی‌ناپذیر از قرآن معرفی می‌شود، همان کسانی هستند که به عنوان افراد پاک و مبرا از گناه معرفی می‌شوند.
امیدواریم خداوند تعالی ما را از پیروان این دوازده نور پاک قرار بدهد که با این پیروی شایسته، رسیدن به شفاعت ایشان در قیامت برای ما میسر و حاصل باشد، ان‌شاءا....

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->