رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین شوک در میدان سوریه؛ حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ترکیه و زمزمه جنگ با آنکارا | تحلیل تنش تل‌آویو-ترکیه واکنش ترامپ به سقوط وال‌استریت: فرار به زمین گلف در بحبوحه جنگ تجاری! افشاگری رئیس برکنارشده شاباک درباره اختلاف با نتانیاهو: درخواست حکم امنیتی برای تعویق دادگاه برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه؛ محور سفر نتانیاهو به آمریکا انهدام خودروی بمب‌گذاری‌شده داعش در غرب الانبار عراق اظهارات تلافی‌جویانه نخست‌وزیر کانادا: آماده‌ایم جای آمریکا را در رهبری اقتصاد جهان بگیریم رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح!
سرخط خبرها

ساز و کار استخدام در دولت به نفع نخبگان تغییر می‌کند| «کابینه سیزدهم» پر هیئت علمی‌ترین کابینه بعد از انقلاب

  • کد خبر: ۱۱۹۷۹۷
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۰
ساز و کار استخدام در دولت به نفع نخبگان تغییر می‌کند| «کابینه سیزدهم» پر هیئت علمی‌ترین کابینه بعد از انقلاب
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در مورد ساز و کار استخدام در دانشگاه‌ها به عنوان یکی از دغدغه‌های معاونان مالی و اداری دانشگاه‌ها گفت: سازوکار استخدام در کل دولت و دانشگاه‌ها در حال بازنگری است.

به گزارش شهرآرانیوز، میثم لطیفی در نشست سراسری معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و رؤسای پارک‌های علم و فناوری که هم اکنون در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، سخنان خود را با سوالی در مورد شیوه اداره دانشگاه‌ها آغاز کرد و گفت: برنامه ریزی راهبردی دانشگاه‌ها به عهده هیات امنای دانشگاه هاست؛ اما نقش هیات امنا که بر اساس مصوبه‌ای از سال ۶۹ اداره دانشگاه به عهده آن‌ها گذاشته شد، واقعا جدی است؟

وی ادامه داد: جوهره الگوی هیات امنایی شدن دانشگاه‌ها، حفظ استقلال دانشگاه از تکانه‌های سیاسی و به این دلیل است که دانشگاه نیازمند اختیاراتی است که با الگوی هیات امنایی محقق می‌شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی با اشاره به نکاتی در مورد اداره دانشگاه‌ها یادآور شد: ناشناخته ماندن سرمایه‌های انسانی دانشگاه‌ها بسیار مهم است، باید نیاز‌ها و مساله‌ها را بشناسیم. همچنین اگر بدانیم چقدر علم و دانشگاه برای حل مشکلات کشور مهم هستند، برای شناخت سرمایه‌های انسانی شب و روز وقت می‌گذاریم.

وی خاطرنشان کرد: گاهی افراد مشهور، اما پرمشغله یا شاخص علمی را عضو هیات امنا می‌کنند که، چون نمی‌توانند به اندازه کافی وقت بگذارند، مناسب نیست.

وی ادامه داد: ساختار ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید چابک‌تر باشد تا فرصت نفس کشیدن به دانشگاه‌ها بدهد.

لطیفی دوری گزینی از وابستگی به دولت و منابع دولتی را برای دانشگاه‌ها مهم دانست و تاکید کرد: هر چقدر دانشگاه‌ها با بهره‌وری کمتری اداره شود، هزینه‌های جاری از هزینه‌های عملیاتی و تخصصی بیشتر می‌شود.

وی تاکید کرد: دانشجویان مقطع دکتری می‌توانند با استفاده از گرنت (پژوهانه) یا کار تحقیقاتی دانشجویی هزینه‌های خود را تامین کند. باید از ظرفیت دانشجویان استفاده کرده و برخی نیاز‌ها را با اضافه کار، حق تدریس، حق مشاوره، کار دانشجویی حل کنیم.

لطیفی مردمی‌سازی را راهکار دیگر برای تامین نیاز‌های آموزش عالی دانست و گفت: باید به گسترش وقف و خیریه و استفاده از کمک خیرین توجه کرد.

وی تصریح کرد: جوهره الگوی هیات امنایی شدن دانشگاه ها، حفظ استقلال دانشگاه از تکانه‌های سیاسی و به این دلیل است که دانشگاه اختیاراتی نیاز دارد که با الگوی هیات امنایی محقق می‌شود.

لطیفی تصریح کرد: راه تحقق حکمرانی مطلوب و در شان مردم ایران و آغاز حکمرانی عادلانه از دانشگاه است. این حکمرانی ابتدا باید از خود دانشگاه شروع شود و بعد به بقیه جامعه تسری یابد.

وی در تبیین دیدگاه علمی در کابینه سیزدهم گفت: بیشترین اعضای هیات علمی را در کابینه سیزدهم بین دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی شاهد هستیم، بیشترین وزرا و معاونان از دانشگاه هستند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی با تاکید بر شیوه اداره هیات امنایی دانشگاه‌ها ادامه داد: باید به سمت بازسازی انقلابی نهاد هیات امنای دانشگاه برویم برای این امر باید مفهوم استقلال دانشگاه از نظر فکری و مالی دانشگاه تبیین شود. در این راه می‌توانیم از ظرفیت پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها استفاده کنیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در مورد ساز و کار استخدام در دانشگاه‌ها به عنوان یکی از دغدغه‌های معاونان مالی و اداری دانشگاه‌ها گفت: سازوکار استخدام در کل دولت و دانشگاه‌ها در حال بازنگری است. آیین‌نامه‌ای در شورای توسعه مدیریت به نام ایین‌نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد‌های برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی تدوین شده که براساس آن جذب کارمندان نخبه ارزیابی و شناسایی می‌شوند.

وی ادامه داد: از این ظرفیت قانونی می‌توان در دانشگاه‌ها به خوبی استفاده کرد، آیین نامه شورای توسعه مدیریت به تازگی ابلاغ شده و همه مراحل آن نیز از طریق سامانه‌ای انجام می‌شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تاکید کرد: باید مقداری از زاویه گسترده‌تری نسبت به این موضوع نگاه کرد. متولی اصلی سیاست‌گذاری راهبردی دانشگاه‌ها هیئت امنا‌ها هستند، اما باید سوال کنیم که آیا این اتفاق رقم می‌خورد یا خیر؟ از دهه ۶۰ کمیته هیئت امنا دانشگاه‌ها مطرح شده است و تجربه طولانی است.

وی ادامه داد: ناشناخته ماندن سرمایه‌های دانشگاه‌ها برای ما فاجعه‌آور است و حمایت نکردن از آن‌ها خسران عظیمی است که در حال اتفاق افتادن است؛ بنابراین باید وقت بگذاریم تا نیاز‌ها و مسائل و ظرفیت داخلی را بشناسیم و کار هیئت امنا در این زمینه بسیار مهم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->