آخرین مهلت ویرایش نهایی محل آزمون داوطلبان سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه
سرخط خبرها

کلاهبرداری، بهانه مهاجرت

  • کد خبر: ۱۱۹۸۹۳
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵
کلاهبرداری، بهانه مهاجرت
جوان مشهدی به دنبال دریافت ویزای اقامت یک کشور خارجی، دار‌و‌ندارش را باخت.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ به هر دری زده بود تا بتواند مهاجرت کند و به کشور دیگری برود. روش‌های زیادی به ذهنش رسیده بود، اما هیچ‌کدام مؤثر نبودند. تمام فکر و ذهنش درگیر مهاجرت بود که ناگهان چشمش به تبلیغی در شبکه اجتماعی اینستاگرام افتاد. افرادی در این تبلیغ مدعی شده بودند که می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدامات قانونی برای مهاجرت تحصیلی را مهیا کنند. مرد جوان متوجه شد تمام شرایط اعلام شده را دارد، تنها مشکل، موضوع مقصد بود که او می‌خواست به کشور دیگری برود.

این مشکل هم پس از دریافت مشاوره تلفنی حل شد و مالکان مؤسسه‌ای که اقدامات لازم را انجام می‌دادند به او اطمینان دادند پس از استقرار در این کشور به راحتی می‌تواند به هرکجای جهان که خواست برود. همه‌چیز مهیای رفتن بود و مرد جوان هزینه‌های لازم را هم پرداخت کرد و منتظر رسیدن ویزایش شد، اما نه‌تن‌ها نتوانست از کشور خارج شود، بلکه با توجه به اینکه عده‌ای شیاد سر او را کلاه گذاشته و قسمت زیادی از پول‌هایش را از چنگش درآورده بودند، دیگر توانایی خارج شدن از مشهد را هم نداشت.

با اعلام شکایت مرد جوان به دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای، او با دریافت مرجوعه قضایی به پلیس فتای خراسان‌رضوی معرفی شد تا کارشناسان این پلیس تخصصی به شکایت او رسیدگی کنند.
با مطرح شدن موضوع شکایت این شهروند، از آنجا که احتمال داشت افراد بیشتری اسیر این دام شوند، بلافاصله با دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، اقدامات لازم به منظور شناسایی متهمان این پرونده آغاز شد.

اصلا شک نکردم

کارشناسان از شاکی خواستند تا جزئیات شکایتش را یک بار دیگر برای آن‌ها اعلام کند و مرد جوان با اعلام اینکه در اینستاگرام با فرد کلاهبرداری آشنا شده جزئیاتی از تبلیغات اغواگرانه متهم را مطرح کرد.
شاکی اعلام کرد: «می‌خواستم هر طور شده از کشور خارج شوم، البته با روش‌های قانونی. وقتی آگهی اقامت با اخذ ویزای تحصیلی را دیدم، بلافاصله وارد صفحه‌ای شدم که دنبال‌کنندگان بسیار زیادی داشت. با دیدن این همه فالوئر در این صفحه مطمئن شدم که کارشان درست است و اصلا شک نکردم.

بعد هم با گردانندگان صفحه تماس گرفتم و آن‌ها تمام اقدامات و مدارکی که لازم بود را به من گفتند و برای تأمین ویزا نیز درخواست ۲ هزارو ۵۰۰ یورو کردند، چون یورو نداشتم و فهمیدند حساب ارز دیجیتال دارم معادل این مبلغ را رمزارز به آدرس کیف پول (والت) اعلامی‌شان واریز کردم. بعد از واریز به من گفتند منتظر باشم تا خبرم کنند. بعد از حدود ۱۰ روز با آن‌ها تماس گرفتم که وعده دادند کار‌ها دارد انجام می‌شود، منتظر باشم. اما با گذشت چند هفته باز هم خبری نشد و بعد از آن هم دیگر به تماس‌هایم جواب ندادند. تازه آنجا متوجه کلاهبرداری شدم.»

در جست‌و‌جوی متهمان

مأموران پلیس فتا با دریافت این گزارش اقدامات خود را با توجه به سرنخ‌هایی که شاکی در اختیارشان گذاشته بود در فضای سایبر آغاز کردند. بررسی‌ها نشان می‌داد که این فرد تنها شاکی این پرونده نیست و افراد دیگری هم اسیر چرب‌زبانی متهم شده‌اند.
پس از بررسی‌های فنی، کارشناسان پلیس فتا در ادامه با انجام اقدامات فنی و پلیسی و تخصصی، متهم که مردی جوان بود را در یکی از استان‌های دیگر شناسایی کردند.

دستگیری در استان البرز

با اقدامات قانونی محل اختفای متهم در استان البرز شناسایی و موضوع به مقام قضایی اعلام شد. با دستور صادر شده این فرد در محل سکونتش دستگیر شد و پرونده برای رسیدگی در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.
به گفته فرمانده انتظامی پلیس فتای استان، کلاهبرداران اینترنتی با درج آگهی و تبلیغات جعلی در فضای‌مجازی به بهانه‌های مختلفی همچون وعده اخذ اقامت موقت و دائم در کمترین زمان، دریافت ویزا، فراهم کردن شغل مناسب در خارج از کشور و تحصیل همراه با اخذ بورسیه مبالغ هنگفتی از متقاضیان به صورت رمز‌ارز کلاهبرداری می‌کنند.

سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه از متهم حدود ۸۰ میلیون تومان کلاهبرداری شده است، بیان کرد: متأسفانه برخی از شهروندان با مشاهده تبلیغات شیادان در فضای مجازی، بدون تحقیق و بررسی اقدام به همکاری و ثبت‌نام کرده و مبالغی به صورت پول دیجیتالی به حساب آنان واریز می‌کنند و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->