به گزارش شهرآرانیوز، زهرا محسنی چهره ماندگار میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور، با اشاره به عمر ۱۰ هزار ساله پارچهبافی در جهان، قدیمیترین منسوج ایران را دارای قدمتی ۲ هزار و ۷۰۰ ساله عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در تمام حکومتهای باستانی ایران صنعت پارچه بافی وجود داشته، به شکوفایی هنر ابریشمبافی در ایران اشاره کرد که در دوره ساسانیان آغاز شد و با توسعه این صنعت در اقصی نقاط این سرزمین، در دوره صفویه؛ ایران بزرگترین صادر کننده ابریشم در دنیا شد.
محسنی، این منسوج ابریشمی با بیش از ۲۵۰ سال قدمت که مزین به کتیبه یاحسین مظلوم است را از جمله نفایس کم نظیر برشمرد.
وی با اشاره به بافت نام ائمه معصوم (ع) از امام علی (ع) تا نام ششمین امام شیعیان افزود: احتمالا برای این پرده قطعه دومی نیز وجود داشته که در حال حاضر در دسترس نیست که طی آن در کتیبه حاشیه آن نام ائمه معصوم از امام صادق (ع) تا امام زمان (عج) بافته شده است.
دکتر علیرضا کریمی؛ دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی و عضو هیئت موسس انجمن هنر اسلامی ایران نیز در این جلسه که به صورت وبیناری حضور یافت به بررسی تجلی عاشورا در هنر دینی پرداخت.
وی تصریح کرد: پذیرفتن عاشورا به مثابه شکلى از رفتار دینى قابل تبیین است که در این رویکرد، عاشورا سرمشقى براى الگوبردارى در زمان آینده مى شود