به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه هشت شهریور و سالروز حادثه انفجار دفتر نخستوزیری در سال ۶۰ سریال «راز ناتمام» از شب گذشته به روی آنتن رفته است. راز ناتمام در کش و قوس یک ماجرای امنیتی به زندگی پرفراز و نشیب شهید باهنر میپردازد که پس از انقلاب وزیر آموزش و پرورش و سپس دومین نخستوزیر دولت جمهوری اسلامی ایران بوده است.
همچنین این سریال با بازسازی چهره برخی شخصیتها نظیر آیتالله رفسنجانی و شهید رجایی در روزهای اخیر خبرساز شده است. به همین بهانه بر ۹ بازنمایی نسبتا موفق کارکترهای سیاسی در تلویزیون ایران مروری خواهیم داشت.
ناصر گیتیجاه در نقش محمدرضا پهلوی
ناصر گیتی جاه نخستین بازیگری بود که پس از انقلاب در مجموعه تلویزیونی «طبل تو خالی» نقش محمدرضا شاه را بازی کرد. او پس از آن در «سقوط» به کارگردانی محمدرضا ورزی بار دیگر در این نقش ظاهر شد.
طبل توخالی نام یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی احمد نجیبزاده است که در دهه فجر ۱۳۶۲ از شبکه ۱ پخش گردید. در توطئهای به منظور براندازی نظام جمهوری اسلامی، یکی از عوامل رژیم گذشته به کمک شخصی که شباهت ظاهری زیادی به محمدرضا پهلوی دارد، مرگ شاه را تکذیب کرده و شایعه بازگشت او را پخش میکند. عوامل بیگانه نیز به کمک او میشتابند، اما دست اندرکاران توطئه، یکدیگر را نیز به بازی میگیرند تا آنکه سرانجام رازشان فاش و همگی دستگیر میشوند.
رامین راستاد در نقش آیتالله رفسنجانی
کاراکتر آیت الله هاشمی رفسنجانی در سریال تاریخی «راز ناتمام» را رامین راستاد بازی میکند که چهرهپردازیاش در روزهای اخیر پربازدید شده است.
مجموعه تلویزیونی «راز ناتمام» شخصیتهای اصلی انقلاب اسلامی از جمله آیتالله بهشتی، آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید رجایی را بازسازی کرده و روایتهایی از وجوه مبارزاتی این شخصیتها و حزب جمهوری اسلامی و وقایع دهه۶۰ به نمایش میگذارد.
مهدی نصرتی در نقش محمدرضا کلاهی
قصه فیلم سینمایی «ضد» در یکی از بحرانیترین دوران دهه ۱۳۶۰ روایت میشود؛ در واقع قصه این فیلم سینمایی از اسفند سال ۱۳۵۹ آغاز میشود و تا اواخر سال ۱۳۶۰ ادامه دارد. «ضد» درباره واقعه تروریستی هفت تیر است و داستان محمدرضا کلاهی را روایت میکند
مهدی نصرتی در این فیلم نقش محمدرضا کلاهی را ایفا کرده است.
داریوش کاردان در نقش امیرعباس هویدا
داریوش کاردان در سریال «معمای شاه» در نقش امیرعباس هویدا ایفای نقش میکند. معمای شاه عنوان مجموعه تلویزیونی با ژانر تاریخی به کارگردانی محمدرضا ورزی است.
این سریال داستان به قدرت رسیدن رضاشاه پهلوی و محمدرضاشاه پهلوی در ایران و جریانات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در دوره پادشاهی محمدرضا پهلوی، و دوران حکومت محمدرضا پهلوی را از زمان بازگشت او از مصر، پس از ازدواج با ملکه فوزیه تا انقلاب ۵۷ را به تصویر میکشد.
مهدی پاکدل در نقش مسعود کشمیری
نام مسعود کشمیری در تاریخ انقلاب و حوادث دهه ملتهب ۶۰ همواره به گوش میرسد. وی پس از انقلاب توانسته بود به مسوولیتهای ارشد سیاسی و امنیتی ارتقا یابد و نهایتاً به طور مستقیم عامل انفجار دفتر نخست وزیری در هشت شهریور ۶۰ شد.
مهدی پاکدل در فیلم ماجرای نیمروز نقش مسعود کشمیری را ایفا کرد.
محسن قصابیان در نقش منصور ستاری
این فیلم درباره بخشهایی از زندگی تیمسار منصور ستاری، فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ساخت اولین جنگنده ایرانی است.
محسن قصابیان بازیگر نقش شهید منصور ستاری، متولد اول مرداد سال ۱۳۴۸ در قوچان است که در علاوه بر بازیگری، مجری، نویسنده و کارگردان تئاتر و تلویزیون نیز میباشد. او که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس و کارشناسی بازیگری است، در حال حاضر مدرس بازیگری فن بیان میباشد و در مجری و داور برخی جشنوارهها نیز بوده است.
جعفر دهقان در نقش رضاشاه
معمای شاه فیلمی به کارگردانی محمدرضا ورزی بود که روایتگر داستان زندگی محمدرضا پهلوی و اتفاقات پیرامون او بود و در سال ۹۴ و ۹۵ از شبکه یک سیما پخش شد.
جعفریکی دیگر از چهرههایی است که در گریم محمدرضا پهلوی توانست به خوبی از پس نقشش برآید. این هنرمند کشورمان که در سریال پدرخوانده در نقش شاه جلوی دوربین رفته بود باز هم در سریال معمای شاه در نقش شاه درخشید.
فریبرز عربنیا در مصطفی چمران
فریبرز عرب نیا یکی از بازیگرانی است که در گریم شخصیتهای سیاسی درخشید. فریبرز عرب نیا بازیگر نقش مختار در سریال مختارنامه در فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی ایفاگر نقش مصطفی چمران شد.
فیلم «چ» روایتگر زندگی دکتر مصطفی چمران بود که سال ۹۲ ساخته شد و فریبرز عرب نیا با گریمی زیبا به چهره دکتر چمران در این فیلم نزدیک شد و برای بازی در این نقش انتخاب شد.
داوود رسولیان در نقش شهید بهشتی
داوود رسولیان که در سریال معمای شاه نیز همین نقش را بازی کرده بود برای بازی در همین نقش در ماجرای نیمروز هم انتخاب شد.
معمای شاه، ماجرای نیمروز و برخی دیگر از آثار تاریخی همواره با استفاده از بازسازی کاراکترهای سیاسی توانستند بازخورد نسبتا خوبی را از مخاطبان بگیرند.
منبع: بهترین ها