به گزارش شهرآرانیوز، عبدالله توکلی لاهیجانی امروز در برنامه «رویداد روایت برنامه تحولی صنعت خودرو» که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل مورد نظر بحث خودروی اقتصادی است.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت ادامه داد: با توجه به وضعیت تولید خودرو در کشور اکنون با تولید حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار دستگاه تولید خودرو در رده هفدهم یا هجدهم دنیا قرار داریم که هدفگذاری ما تولید سالانه ۳ میلیون دستگاه خودرو است که اگر به چنین رقمی دست یابیم عملا جزء ۱۰ صنعت برتر خودرو دنیا خواهیم بود.
وی با بیان اینکه موانعی برای رشد تولید خودرو وجود دارد گفت: مانع اصلی برای رشد تولید خودرو در دنیا کاهش تقاضا در بازار است.
توکلی لاهیجانی اظهار داشت: بازار ما بازار بزرگی است، اما این بازار بزرگ برای محصولات خاص و ارزان قیمت است.
وی با اشاره به هدفگذاری برای تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو در سال جاری، گفت: این هدفگذاری غیرممکنی نیست، زیرا در سالهای گذشته این تعداد خودرو در کشور تولید شده است و از سوی دیگر براساس کار تحلیلی انجام شده در وزارت صمت میزان ظرفیتخودروسازان را سنجیدهایم.
توکلی لاهیجانی تصریح کرد: در قوای محرکه ظرفیت تولید برای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو وجود دارد و در خط بدنه هم این ظرفیتها برای رسیدن به هدف ۳ میلیون دستگاه در سال وجود دارد.
وی افزود: بنابراین با توجه به ظرفیتهای تولید میتوان به تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو رسید.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت اظهار داشت: در سال ۹۷ به واسطه تحریمها و برخی کمبودها ظرفیت تولید ما به نصف رسید و از سال ۹۷ تا سال گذشته از تعداد خودروهایی که تولید میشد تقریبا به میزان نیمی از آنها قابلیت عرضه به بازار نداشت، یعنی اگر ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو سالانه در کشور تولید میشود امکان عرضه حدود ۴۰۰ هزار از آن تعداد به بازار وجود نداشت و به عبارتی خودروها به شکل ناقص تولید میشود و این مساله باعث شد که شکاف عرضه و تقاضا در بازار زیاد شود.
این مقام مسئول در وزارت صمت خاطرنشان کرد: در طرح تحول صنعت خودرو، بحث خودروهای اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است که در خودروهای اقتصادی مصرف سوخت در کمترین میزان قرار دارد.
وی افزود: با اینکه با توجه به میزان تولید در رده هفدهمین تولید کننده خودرو قرار داریم، اما در سرانه مالکیت خودرو در ردههای بعد از ۱۰۰ قرار میگیریم و به عبارتی ظرفیت سرانه مالکیت خودرو در کشور اصلا مناسب نیست و در این بازار همچنان جا دارد که خودرو تولید و فروخته شود.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت گفت: توزیع ناعادلانهای در سرانه مالکیت خودرو وجود دارد و تقریبا بیش از ۵۰ درصد از خانوارهای ما فاقد خودرو هستند و بنابراین در بخش خودرو توزیع عادلانهای وجود ندارد.
منبع: فارس