دانلود قسمت یازدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم بهترین سریال ۲۰۲۴ از منظر منتقدان از فردا روی آنتن است مروری بر کارنامه بازیگرانی که در سال گذشته رکورد زدند | پرکارترین بازیگر زن سینمای ۱۴۰۳ کیست؟ فیلم «پدرخوانده» کجا فیلم‌برداری شد؟ نظر بهتاش فریبا درباره استفاده از اسمش در پایتخت | تنابنده باید به من زنگ می‌زد کدام فیلم‌ها امروز از تلویزیون پخش می‌شود؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) واکنش اداره کل فرهنگ و ارشاد کرمان به لغو کنسرت حامد همایون انیمیشن «سفینه نجات» به مرحله تولید رسید نگاهی به حواشی «پایتخت ۷» دانلود قسمت دهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) دانلود قسمت نهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم واکنش وزیر فرهنگ به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان + ویدئو دانلود قسمت هشتم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم خبرنگار ایسنا درگذشت قائم‌مقام سیما: مردم در سال ۱۴۰۴ منتظر سریال‌های خوبی در تلویزیون باشند تهیه‌کننده صاحب‌نام رادیو درگذشت جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) دانلود قسمت هفتم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم دانلود قسمت ششم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم
سرخط خبرها

ادبیات در حوزه نشر کتاب از همه سبقت گرفت

  • کد خبر: ۱۲۲۰۰۷
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
ادبیات در حوزه نشر کتاب از همه سبقت گرفت
طی سه ماه گذشته آمار نشر کتاب‌های حوزۀ ادبیات از سایر گروه‌ها پیشی گرفته و البته بخش عمده‌ای از این کتاب‌ها را آثار تألیفی دربر می‌گیرند که به نظر می‌رسد این حوزه بیشتر درگیر تعدد عنوان شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس آمار ماهانۀ نشر کتاب (که در فروردین‌ماه امسال منتشر نشده) و توسط خانۀ کتاب و ادبیات ایران به انتشار می‌رسد، در اردیبهشت‌ماه سال جاری جمعاً ۱۰,۶۷۷، در خردادماه ۸,۸۶۲ و در تیرماه ۸,۰۱۴ نسخه کتاب در همۀ حوزه‌ها منتشر شده است.

این در حالی است که براساس جزئیات این آمار، در هر سه ماه، بیشترین آمار نشر در میان همۀ گروه‌ها مربوط به کتاب‌های حوزۀ ادبیات بوده است. در اردیبهشت‌ماه ۲,۰۵۰، در خردادماه ۲,۰۹۵ و در تیرماه ۱,۶۵۰ نسخه کتاب در این زمینه به چاپ رسیده است.

تألیفی‌ها بازار نشر ادبیات را گرفته‌اند

آمار نشر کتاب در این سه ماه نشان می‌دهد که در هر سه دوره، میزان نشر آثار تألیفی از آثار ترجمۀ ادبی بیشتر بوده است.

از میان کتاب‌های ادبی منتشرشده در اردیبهشت‌ماه، ۱,۴۶۹ نسخه تألیفی و ۵۸۱ نسخه ترجمه بوده است. به همین شکل، در خردادماه نیز ۱,۳۲۲ نسخه تألیفی و ۷۷۳ نسخه ترجمه و در تیرماه نیز ۱,۱۴۵ نسخه تألیف و  ۵۰۵ نسخه ترجمه بوده است.

هرچند میزان شمارگان کتاب‌های ادبیات همانند آمار کلی نشر آن‌ها چندان امیدوارکننده نیست. براساس آمار اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱، میانگین شمارگان کتاب‌های حوزۀ ادبیات ۷۵۰، براساس آمار خردادماه، ۸۰۹ و براساس آمار تیر ماه، ۶۸۵ نسخه است.

این میزان، در هر سه ماه نسبت به بسیاری از گروه‌های دیگر همچون فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، کودک و نوجوان، زبان، تاریخ و جغرافیا و... کم‌تر است و این موضوع گویای آن است که در ناشران حوزۀ ادبیات گرچه در تعدد عناوین از دیگران جلو زده‌اند، اما در بالا بردن یا حتی بعضاً حفظ میزان شمارگان نسبت به گذشته چندان موفق نبوده‌اند. 

چه بسا البته برخی بررسی‌ها حاکی از آن است که میزان شمارگان کتاب‌های ادبی حتی از این میزان نیز کم‌تر است و کتاب‌ها به تعدادی که در داخل آن‌ها درج و حتی بابت‌شان سهمیۀ کاغذ دریافت شده، منتشر نمی‌شوند. 

پرواز در نمایشگاه کتاب تهران 

نگاهی به آمار نشر کتاب‌های ادبیات نسبت به زمان مشابهِ سال گذشته گویای آن است که برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران موجب پروازی (رشدی) در چاپ کتاب‌های این حوزه شد. البته این موضوع در کلیت ماجرا نیز صادق است. 

درحالی کتاب‌های اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ نسبت به زمان مشابه در سال ۱۴۰۰ مجموعاً ۴۲درصد رشد داشته (درصد تغییر هیچ حوزه‌ای منفی نبوده است)، کتاب‌های خردادماه ۱۴۰۱ نسبت به زمان مشابه در سال ۱۴۰۰ مجموعاً ۱۰ درصد کاهش و در تیرماه نیز ۱۹ درصد کاهش داشته است. 

اما در مورد کتاب‌های حوزۀ ادبیات، میزان نشر کتاب‌های این حوزه در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به سال گذشته ۳۷درصد و در خردادماه ۹درصد افزایش داشته، درحالی که همین قیاس دربارۀ ماه تیر گویای دو درصد کاهش است. 

دیگر بخش‌های آمار نشر کتاب هم البته نشان می‌دهد که عموم کتاب‌های این حوزه چاپ اول هستند. در اردیبهشت‌ماه، بیش از ۶۱، در خردادماه بیش از ۵۸ و در تیرماه بیش از ۶۵ درصد کتاب‌های ادبی چاپ اول بوده‌اند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->