معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

مردم توان خرید گوشت قرمز را ندارند

  • کد خبر: ۱۲۲۰۵
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج و شکر ارائه شده است، گفت: مطمئن هستیم که با شکر موافقت می‌شود و درباره برنج هم با وزارت صمت مذاکره می‌کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز؛ عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی امروز در دیدار با فعالان بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی ایران گفت: پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات برنج و شکر ارائه شده و مطمئن هستیم درباره شکر موافقت می‌شود و درباره برنج هم رایزنی می‌کنیم.

در صحبت‌های کشاورز مشخص بود که وی با اختصاص ارز دولتی به واردات کالا‌های اساسی مخالف است، اما گفت: ما نباید تنها به فکر تولیدکننده باشیم، بلکه باید شرایط مصرف‌کننده را هم در نظر بگیریم، اگر من بپذیرم که جزئی از دولت و ملت هستم نمی‌توانم بی‌تفاوت باشم، چرا که در شرایط فعلی حذف ارز دولتی قیمت‌ها را به شدت بالا خواهد برد.

وی افزود: در صورتی که ارز دولتی از واردات خوراک دام و طیور حذف شود و با ارز آزاد وارد شود قیمت مرغ به ۳۰ هزار تومان خواهد رسید و اگر ارز دولتی از نهاده‌های تولید حذف شود قیمت جو به کیلویی ۳۲۰۰ تومان و گندم به ۳۵۰۰ تومان افزایش می‌یابد و باید در نظر بگیریم که پس از این افزایش قیمت نان چگونه خواهد بود که البته گرفتاری‌های خاص خود را به وجود خواهد آورد.

*گوشت قرمز را مردم نمی‌توانند بخورند حداقل مرغ را از آن‌ها نگیریم

کشاورز با اشاره به اینکه در مورد اختصاص ارز باید با احتیاط عمل کنیم، گفت: گوشت قرمز را که الحمدلله مردم نمی‌توانند بخورند ما حداقل مرغ را از دست آن‌ها نباید بگیریم.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی درباره نظر شخصی‌اش درباره حذف ارز گفت: در شرایط فعلی اعتقاد دارم که ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به کالا‌های واسطی که در تولید نقش دارند مانند خوراک دام و طیور داده شود و کالا‌های اساسی آرام آرام به سمت ارز نیمایی برود.

وی با بیان اینکه واردات با کالا‌های نیمایی در حال حاضر برای چای، گوشت، کره و حبوبات اجرا می‌شود، گفت: همچنان که در مورد واردات گوشت هم دیدیم اختصاص ارز نیمایی به این محصول اتفاقاً قیمت را در بازار کاهش داد، بنابراین ما باید به این سمت برویم.

کشاورز در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اگر بتوانیم قیمت را آزاد کنیم و یارانه را از بخش کشاورزی برداریم در این حالت بسیاری از مسائل کشاورزی را می‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: من اعتقادم بر این است که به غیر از مسائل حاکمیتی باید همه امور در بخش کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود، مثلاً وزارت جهاد کشاورزی نمی‌تواند قرنطینه را کنترل کند و یا از جنگل‌ها محافظت کند، چرا که کار اداری ساعتی است، در حالی که این امور باید ۲۴ ساعته انجام شود.

وی به تجربه تلخی در مورد چاه‌های غیرمجاز هم اشاره کرد و گفت: برای کنترل حفر چاه‌های غیرمجاز کسانی بوده‌اند که دولت به آن‌ها به اندازه یک سوم گذران معیشت زندگی‌شان حقوق می‌داد و انتظار داشت که همین افراد بتوانند جلوی کسانی را که حفر غیرمجاز می‌کنند، بگیرد در حالی که به هیچ عنوان موفق نشد. باید این مسائل به بخش خصوصی داده شود و مدیریت خوبی از آن‌ها طلب شود.

کشاورز همچنین گفت: ۶ سال است آسیب‌شناسی صادرات کالا‌ها در همین اتاق بازرگانی انجام می‌شود و نتیجه آن بوده که بازار ما هر روز محدودتر و کوچکتر شده است ما آرام آرام بازار‌های اروپا و پس از آن کشور‌های دیگر را از دست دادیم و اکنون بازار‌های ما محدود به عراق، افغانستان و تا حدودی آذربایجان است.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا زمانی که تولیدکننده و کشاورز نتواند پس‌اندازی داشته باشد منجر به توسعه در بخش نمی‌شود، گفت: ما باید تمام توان خود را به افزایش درآمد کشاورزان و تولیدکنندگان معطوف کنیم. در حالی که اکنون صادرات هم برای ما پول نمی‌شود، به غیر از محصولاتی مانند پسته و زعفران که رقیبی در دنیا نداریم بقیه محصولاتی که صادر می‌کنیم، برای ما پول نمی‌شود و مشکلات زیادی سر راه آن‌ها است.

*سالانه ۶ میلیارد دلار صادر کردیم، اما اتفاق خاصی در کشاورزی نیفتاد

وی با بیان اینکه از سال ۹۲ سالانه حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی داشته‌ایم گفت:، اما هیچ اتفاقی در بخش نیفتاده است، در حالی که باید شرایط بهتر از گذشته می‌شد. به این دلیل است که این صادرات برای ما پول نمی‌آورد و منجر به پس‌اندازی برای تولیدکننده نمی‌شود.

کشاورز افزود: زمانی که عراق صادرات ما را قطع کرد با وزارت امور خارجه صحبت کردم و آن‌ها اعلام کردند که ما با کشور‌های مذاکره کردیم و پس از مدتی این مذاکرات متوقف می‌شود.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات مبنای توسعه است، گفت: صادرات جریانی است که منجر به انتقال تکنولوژی می‌شود و کانالی است که ما را با فضای جدید آشنا می‌سازد و از همه مهمتر صادرات به تولید نظم می‌دهد و اگر بتوانیم قیمت محصولات کشاورزی را آزاد کنیم در آن صورت خواهیم توانست یارانه‌ها را حذف کرده و بسیاری از امور را به بخش خصوصی انتقال دهیم.

وی چند نکته هم درباره تولید گفت و از تولیدکنندگان درخواست کرد که هیچ اقدامی را بدون در نظر گرفتن وضعیت آب تولید نکنند.

به گفته کشاورز، برنامه‌های وزارتخانه این خواهد بود که چه محصولی را در کدام منطقه تولید کند و تولید با چه میزان آب حمایت کند.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: بر اساس بررسی‌ها گوجه‌فرنگی که در تابستان تولید می‌شود، به ازای یک کیلوگرم تولید ۶ مترمکعب آب مصرف می‌کند در حالی که این مصرف در پاییز حدود ۳ مترمکعب است، بنابراین تلاش وزارتخانه این خواهد بود که از تولید پاییزه حمایت کند و در سایر محصولات کشاورزی هم چنین عمل خواهد کرد.

وی به رابطه با تولیدکننده اشاره کرد و گفت: ما برنامه‌های خرید توافقی و قیمت پایه را برای کشاورزان در نظر خواهیم گرفت.

کشاورز همچنین گفت در دنیا بخش خصوصی در مسائل تولید دخالت داده می‌شود و در مدیریت جدیدی که در وزارتخانه ایجاد شده به این مسأله اهمیت ویژه‌ای خواهیم داد و وی از بخش خصوصی تقاضا کرد که پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی همچنین جوان‌گرایی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زنان را از برنامه‌های وزارتخانه در مدیریت جدید عنوان کرد.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->