واکنش شبکه آی‌فیلم به حذف برخی از سکانس‌های سریال بزنگاه برنامه برمودا میزبان مریم شیرزاد، دوبلور «اوشین» می‌شود + زمان پخش فیلم‌های جدید در صف اکران نوروز ۱۴۰۴ علت توقف فیلم‌برداری «جودی» چه بود؟ کامران نجف‌زاده مجری برنامه «نسیم ۴۰۴» شد فیلم کوتاه راعون در جشنواره JIFF نپال ۲۰۲۵ آهنگ‌هایی که سال ۱۴۰۳ خیلی شنیده شد انتشار کتاب انجیر‌های نقره‌ای | داستان‌هایی درباره زندگی علما یادی از «احمد فخر صباحی»، کارگردان و برنامه‌ساز مشهدی رادیو و تلویزیون انتشار نمایشنامه خوش‌دلان اثر سعید پورصمیمی پیچک های هرز | درنگی بر سریال «فریبا» و پایان بندی قابل انتظارش نمایشگاه گروهی عکس «سرشت» در نگارخانه آسمان مشهد | عکس‌های امروز از کهن‌الگو‌های دیروز آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش اول) ماجرای انتشار غیرقانونی سریال تاسیان تیزر سفیدبرفی منتشر شد + فیلم قسمت دوم ببعی قهرمان ساخته می‌شود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

بها دادن به پدیده‌های فرهنگی، موجب رشد هنر می‌شود

  • کد خبر: ۱۲۲۲۴
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۳
بها دادن به پدیده‌های فرهنگی، موجب رشد هنر می‌شود
حمید متبسم
در ادامه واکنش‌ها به ثبت جهانی «مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن دوتار» در فهرست معرفی میراث‌فرهنگی ناملموس بشری یونسکو که ۲۳ آذر پرونده‌ای به‌تفصیل درباره‌اش منتشر شد و در آن، موسیقی‌دانان و پژوهشگران و اهالی موسیقی مقامی همانند محمدرضا درویشی، کیوان ساکت، هوشنگ جاوید، محمد یگانه، محمد حقگو، عزیز تنها و اسفندیار تخم‌کار به بیان امید‌ها و بیم‌هایشان پرداختند، امروز هم حمید متبسم، موسیقی‌دان مطرح مشهدی، درقالب یادداشت نظرش را درباره اهمیت ثبت جهانی میراث ایران و خراسان به‌ویژه دوتار، ساز ماندگار این خطه، مطرح کرده و دراختیار روزنامه شهرآرا گذاشته است.
جهان امروز ما دچار کم‌دانشی و بی‌بینشی است. گام‌های فرهنگی تحت‌تاثیر صرفه اقتصادی همواره در برهه‌های تاریخی با فرازونشیب عمیقی روبه‌رو بوده‌اند و مردمان را از جریان پیوسته فرهنگی جدا ساخته‌اند، لیکن بها دادن به پدیده‌های فرهنگی موجب رشد هنر می‌شود و مردمان را به شناخت ارزش‌های فرهنگی سوق می‌دهد. پرداختن به جنبه‌های فرهنگی مانند ثبت جهانی دوتار، نشان خویش‌باوری یک ملت و پیشینه ارزشمند فرهنگی آن است. سرزمین ما در حوزه حفاظت از فرهنگ و هنر برای آیندگان، همواره کوتاهی کرده است و خطر از بین رفتن پیشینه ارزش‌های فرهنگی و هنری همواره جامعه ما را تهدید می‌کند، از این‌رو بر این باورم که چنین گام‌هایی مرز‌ها را درمی‌نوردد و به این شکل، حفاظت پدیده‌های هنری و فرهنگی نه‌تن‌ها برعهده صاحب آن هنر یا فرهنگ بلکه به‌عهده جهانیان خواهد بود. افق روشن جهانی بر تاریکی صفحه تاریخی یک سرزمین، غالب است و این‌گونه نام ایران نیز به‌نیکی یاد می‌شود و آهسته‌آهسته به ارزش‌های ازدست‌رفته‌اش توجه می‌شود و چه چیز والاتر از ثبت این ارزش‌ها برای آیندگان؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->