چرخ خودروسازی برای مردم نمی‌چرخد ثبت‌نام برای عرضه جدید خودرو‌های وارداتی از هفته آینده | تحویل چهارماهه خودروها ویدئو | فرایند انتقال سهام متوفیان به وراث آمار عجیب فروش ربع‌سکه در حراج سکه | حراج بعدی، فردا (۷ آذر ۱۴۰۳) ارزش معاملات خرد رکوردشکنی کرد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۶ آذر ۱۴۰۳) جمع‌آوری ۴ میلیارد تومان در اپلیکیشن «بله» درراستای اجرای پویش «ایران همدل» بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ آذر ۱۴۰۳) حق ثبت مهریه برای هر تعداد سکه چقدر است؟ + جزئیاتی جدید از طرح پرداخت حق ثبت مهریه زمان تحویل چانگان‌های وارداتی سایپا مشخص شد افت قیمت سکه در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افت کرد هشدار فعالان صنعت سیمان درباره اعمال محدودیت گازی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

ارز رسمی شکر در آستانه حذف

  • کد خبر: ۱۲۲۵۵
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۷
ارز رسمی شکر در آستانه حذف
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی شکر خبر داد و گفت: بازار‌های صادراتی به سه کشور محدود شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در نشست با فعالان اقتصادی برگزار شد با اشاره به اینکه بازار‌های صادراتی ما روز به روز محدودتر می‌شود، اظهار داشت: بازار‌های ما هر روز خلاصه شده، تقریبا اروپا را از دست داده ایم و عمده صادراتمان به سه کشورعراق افغانستان و آذربایجان انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه چقدر قبول داریم صادرات را با اتفاقات داخلی تفکیک کنیم، گفت: صادرات مبنای توسعه است، جریانی برای انتقال تکنولوژی و کانالی است که در آن با فضا‌های جدید کشاورزی آشنا می‌شویم. از همه مهمتر صادرات به تولید نظم می‌دهد، چون امری است که هم به نفع تولید کننده است و هم صادر کننده.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موافق هستم که موانع صادرات را بررسی و رفع کنیم، افزود: در این زمینه باید به چند نکته توجه کنیم. اول اینکه چه کالایی را از چه مناطی و با چه حجم مصرف آبی باید صادر کنیم. مثلا آیا صادرات گوشت قرمز با شرایط آب کشور باید مورد حمایت قرار بگیدر در حالی که تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز ۱۵ تن آب مصرف می‌کند.
کشاورز با اشاره به اینکه تولید هر کیلوگرم گوجه فرهنگی در تابستان ۶ متر مکعب آب مصرف می‌کند، گفت: این عدد در پاییز به ۳ متر مکعب کاهش می‌یابد و به همین جهت ما تفاهم کردیم که از کشت این محصول در پائیز حمایت کنیم.

وی تصریح کرد: بنابراین صادرات باید با توجه به شرایط موجود و بحث آب جهت دار شود.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به در این وزارتخانه یک آدم اقتصادی نیست و همه فکر می‌کنند که کشاورزی چی‌ها باید وزارت جهاد را اداره کنند، گفت: تولید یک امر بسیار جزئی است و لازم است که متخصصان اقتصادی کنار ما قرار بگیرد در غیر این صورت نمی‌توانیم رقابت کنیم و فقط با یکدیگر دعوا می‌کنیم.
کشاورز تصریح کرد: همه امور تصدی گری باید به بخش خصوصی واگذار شود و حتی بخشی از امور حاکمیتی نیز به اعتقاد بنده قابلیت انتقال دارد. دنیا کشاورزی را با بزرگ شدن دولت پیش نبرده و دولت باید در این حوزه مختصر شود. مسئولیت‌ها را باید به فعالان بخش خصوصی بدهیم و آن‌ها نیز باید مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه میزان کود مصرفی کشور حدود ۲.۷ میلیون تن است، ادامه داد: تنها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن از این میزان وارد می‌شود که با توجه به شرایط ایجاد شده این مقدار نیز به تدریج داخلی خواهد شد.
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به نفع بخش است
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اگر بتوانیم قیمت محصولات را روانتر و آزادتر کنیم می‌توانیم یارانه را حذف کنیم، گفت: تا زمانی که کالایی یارانه‌ای است دولت باید در بازار آن حضور داشته باشد و این مسئله خارج از اختیار ما است.
کشاورز با اشاره به اینکه دلمان می‌خواهد ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، گفت: این امر بسیار به نفع بخش است چرا که مسائل شفاف می‌شود، اما به عنوان یک عضو دولت نمی‌توانم این را مد نظر قرار ندهم که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهاده‌ای مثل ذرت، قیمت مرغ به حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان افزایش می‌یابد.
وی گفت: آیا ما توانستیم در بحث بنزین این مسئله را کنترل کنیم در حالی که مصرف کنندگان بنزین از مرغ کمتر هستند، مردم الان نمی‌توانند گوشت قرمز مصرف کنند و بیشتر از مرغ استفاده می‌کنند. آیا ما باید مرغ را هم از آنان بگیریم؛ بنابراین نمی‌توانیم فقط به فکر تولید کننده باشیم و باید مراقب مصرف کننده هم باشیم، چون اگر تقاضا نباشد تولید هم سرکوب می‌شود.


ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات شکر حذف می‌شود


کشاورز با بیان اینکه سال گذشته تلاش کردیم هر چه می‌توانیم واردات کالا‌های نهایی را با ارز نیمایی انجام دهیم، گفت: کالا‌هایی مانند چای، گوشت قرمز، کره و حبوبات شامل این طرح شده اند. این پیشنهاددرباره شکر و برنج هم به دولت داده ایم. فکر می‌کنم درباره شکر این امر پذیرفته شود، اما درباره برنج باید با وزارت صمت رایزنی‌هایی انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از برخی کالا‌ها مانند چای و گوشت قرمز منجر به پائین آمدن قیمت آن‌ها در بازار شد، افزود: درباره کالا‌های واسطه به دلیل اینکه به قیمت تمام شده محصول نهایی گره خورده است نمی‌توانیم این کاررا به راحتی انجام دهیم. مثلا اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی را از واردات جو حذف کنیم قیمت آن به بالای سه هزار تومان می‌رسد. یا درباره گندم قیمت به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد رسید. آیا می‌توانیم این کالا‌ها را با قیمت مذکور بخریم؟ و آیا فکر می‌کنیم که قیمت نان و سایر فرآورده‌ها چقدر افزایش پیدا می‌کند.

کشاورز با بیان اینکه در مسابقه قیمت همه بازنده هستند، گفت: بنابراین در بخش کشاورزی باید به گونه‌ای حرکت کنیم که این مسئله به حداقل برسد.

 

 

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->