ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم چین ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد| پاسخ به جنگ اقتصادی ترامپ چین به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار داد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران شرط گذاشت! لایحه دوفوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی به دولت تصویب شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: نباید برای پیشبرد کار‌ها معطل منابع بمانیم شمار شهدای بمباران شجاعیه غزه به ۳۵ شهید افزایش یافت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حمله جدید یمنی‌ها به تل‌آویو و ناو هواپیمابر آمریکا (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) رسانه صهیونیستی فاش کرد: ارتش تصمیم دارد رفح را به بخشی از منطقه حائل تبدیل کند حضور ۴۰۰۰ سرباز انگلیسی در عملیات منطقه هند-اقیانوسیه کشته شدن ۹۸ نفر در حادثه ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن رژیم صهیونیستی از سلاحی جدید در غزه استفاده کرد| ۷۰ شهید و مجروح در بمباران شجاعیه شمار شهدای غزه از ۵۰ هزار و ۸۴۰ نفر عبور کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قالیباف خبر داد: افزایش ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار
سرخط خبرها

وزیر نفت: اگر منتظر برجام می‌ماندیم، امسال قطعی گاز و برق داشتیم

  • کد خبر: ۱۲۲۸۵۹
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵
وزیر نفت: اگر منتظر برجام می‌ماندیم، امسال قطعی گاز و برق داشتیم
وزیر نفت گفت: اگر منتظر مذاکرات برجام می‌ماندیم، مردم در زمستان پارسال و امسال نیز با قطعی گاز و برق روبه‌رو می‌شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد اوجی در آیین رسمی آغاز عملیات اجرایی طرح‌های توسعه‌ای وزارت نفت و افتتاح پروژه‌های مسئولیت اجتماعی وزارت نفت همزمان با هفته دولت اظهار داشت: در آغاز کار دولت سیزدهم در شهریورماه ۱۴۰۰ زمانی که وزارت نفت دولت مردمی کارش را آغاز کرد، با یک بررسی اولیه مشخص شد که به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاری، با یک کسری گاز ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در آغاز فصل سرما روبه‌رو خواهیم بود.

وی با اشاره به گره زدن سرمایه‌گذاری به رفع تحریم‌ها در دولت گذشته، بیان کرد: وزارت نفت را در شرایطی تحویل گرفتیم که ذخیره‌سازی‌های سوخت مایع در نیروگاه‌ها ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته بود و دولت نیز بدهی‌های سنگینی داشت.

وزیر نفت کسری بودجه دولت سیزدهم در ابتدای کار را ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بر اساس درآمد حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی با توجه به پیش‌بینی‌های بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در همان زمان اعلام کرد و گفت: عمده تأمین این کسری در شرایطی به‌عهده وزارت نفت بود که صادرات نفت، فرآورده و میعانات گازی در آن سال بسیار پائین بود و حتی برای نمونه مقدار فروش میعانات گازی در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ روزی ۷ هزار بشکه ثبت شده بود.

اوجی افزود: به همت کارکنان صنعت نفت و لطف خدا، با بازاریابی خوب در کشور‌ها و قاره‌های مختلف از جمله آمریکای لاتین، هند، آسیا و اروپا و نیز استفاده از همه ظرفیت‌ها، افزون بر افزایش صادرات، معوقه‌های خود را پرداخت کردیم و درآمد‌های ارزی که چند سال در حوزه صادرات گاز مانده بود، وصول شد که کمک بزرگی به دولت برای تأمین منابع ارزی کرد و وزارت نفت در عمل به تکالیف خود در بودجه ۱۴۰۰ درخشید.

وی با اشاره به لزوم تمرکز وزارت نفت به بحث تأمین امنیت انرژی در داخل با توجه به شرایط به وجود آمده در کاهش حجم ذخیره‌سازی‌ها گفت: با تلاش همکارانم در همه حوزه‌ها به‌ویژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سطح ذخیره‌سازی‌ها را ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش دادیم و زمستان گذشته را بدون کمبود پشت سر گذاشتیم و تابستان امسال نیز به لطف خدا و همت همه کارکنان صنعت نفت و گاز کشور، قطعی گاز و برق نداشتیم.

وزیر نفت با اشاره به اینکه با مشکلات و ظرفیت‌های استان خوزستان آشنا هستم، تأکید کرد: امروز ظرفیت تولید روزانه نزدیک به ۳ میلیون بشکه نفت از میدان‌های نفتی خوزستان را در اختیار داریم، بخش زیادی از تولید گاز کشور را نیز این استان به‌عهده دارد و افزون بر آن بسیاری از میدان‌های مشترک ما با کشور‌های همسایه از جمله میدان بزرگ نفتی آزادگان با تولید ۱۹۰ هزار بشکه در روز در این منطقه قرار دارد.

اوجی با تأکید بر این که اگر منتظر مذاکرات برجام می‌ماندیم، مردم در زمستان پارسال و امسال نیز با قطعی گاز و برق روبه‌رو می‌شدند، بیان کرد: دشمن بحث صادرات و درآمد‌های ارزی ما را هدف قرار داده بود و خط مقدم جبهه این جنگ، صنعت نفت و گاز کشور بود که با همت کارکنان نفت و نیز حمایت نیرو‌های مسلح (سپاه و ارتش) در بخش تأمین امنیت دریایی، ما از ارسال محموله‌های خود مطمئن بودیم و به لطف پروردگار دشمنان شکست خوردند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دشمن برای همه حوزه‌ها گفت: در بحث حمله سایبری به جایگاه‌های عرضه سوخت در آبان‌ماه پارسال، ۴ هزار و ۴۰۰ جایگاه سوخت را همزمان از برنامه خارج کردند که در همان ساعات نخستین با آماده‌باش همه کارکنان صنعت نفت و با صبوری مردم، ۷۰۰ جایگاه کلیدی و تا پایان شب ۱۲۰۰ جایگاه عرضه سوخت عملیاتی شد.

وزیر نفت با اشاره به اطلاع‌رسانی لحظه‌ای صداوسیما و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از راه‌اندازی جایگاه‌های عرضه سوخت افزود: همه نازل‌ها در جایگاه‌های عرضه سوخت دستی فعال می‌شدند و همین عملیات جهادی دشمن را مأیوس کرد، هدف دشمن این بود که مردم عصبانی شده و به خیابان بیایند، اما با ادامه نیافتن این اتفاق و جلوگیری از توقف سوخت‌رسانی به مردم، به لطف خدا و همت دستگاه‌های امنیتی و صبوری مردم دشمن ناامید شد.

اوجی تصریح کرد: اگر می‌خواستیم منتظر نتیجه مذاکرات وین و برجام بمانیم بی‌شک تأمین امنیت انرژی زمستان پارسال و تابستان امسال دچار مشکل می‌شد، همین امروز هم مقدار تولید و مصرف بنزین نزدیک به‌هم است و از همه مدیران وزارت نفت خواستیم که پروژه‌های اولویت‌دار برای تامین امنیت انرژی و تولید و صادرات را ارزیابی کنند.

وی افزود: برآورد این بود که برای حدود ۱۴۰ پروژه اولویت‌دار تا ۸ سال آینده ۱۶۰ میلیادر دلار سرمایه نیاز است تا کشور محتاج واردات فرآورده نشود.

وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، سرمایه‌گذاری فوق‌سنگین است، گفت: امروز هیچ پروژه‌ای مانند پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی سودآور نیست، آن‌ها کم‌ریسک، پربازده و زودبازده هستند و به جای گرفتن تسهیلات از بانک‌ها، از توان مالی آن‌ها و هلدینگ‌های اقتصادی برای تکمیل و ساخت‌شان استفاده شده است.

اوجی با اعلام اینکه در یک سال اخیر نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهم‌نامه داخلی و خارجی امضا شده است، با تأکید بر افزایش اشتغالزایی با اجرای پروژه‌های گوناگون، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی انجام‌شده بی‌شک این پروژه‌ها تا چند سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند و اقتصاد کشور حرکت می‌کند، مردم هم این موضوع را در سفره خود احساس خواهند کرد.

وی بیان کرد: اصل توسعه کشور بر محور نیرو‌های انسانی است و اگر انگیزه نباشد، پروژه‌ها هم به انجام نمی‌رسند.

وزیر نفت گفت: همه استان‌های ایران در یک سال اخیر از سوی رئیس‌جمهوری و هیئت دولت بازدید شدند که این موضوع سبب می‌شود مشکلات و چالش‌ها از نزدیک لمس شوند و حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی تخصیص داده شد.

اوجی یادآور شد: وزارت نفت هم از این موضوع غافل نمانده و حدود ۱۴ هزار میلارد تومان پروژه مسئولیت اجتماعی قبول کردیم که ۵۰ درصد آن در استان خوزستان هزینه می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->