زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟
سرخط خبرها

واکسن و دردی که التیام یافت

  • کد خبر: ۱۲۳۹۵۷
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
واکسن و دردی که التیام یافت
محمد حسین‌زاده - داستان‌نویس

برای زدن دز سوم واکسن کرونا راهی مرکز بهداشت محله شدم که با کاغذی در ورودی مرکز رو به رو شدم. حواله داد بود به مرکز جامع خدمات بهداشتی؛ چند خیابان آن طرف تر! به خودم گفتم حتما شلوغ است و باید در صف بمانم تا نوبتم شود. مرکز جامع، ساختمان مرتبی بود که با نشانه‌هایی راهنمایی کرده بود در قسمت همکف و از دری مستقل، متقاضیان واکسن مراجعه کنند.

بر خلاف انتظار، مرکز واکسن خلوت بود و گویا ایشان منتظر مشتری ای، چون من بودند. کادر درمانی مرکز با رفتاری خوش و نیک با مراجعه کننده سر ظهرشان برخورد می‌کردند. خانمی که پشت سیستم نشسته بود اول کدملی را خواست و بعد اشاره به فهرست واکسن‌های موجود کرد. فهرستی پر و پیمان؛ برکت؛ نورا، فخرا، اسپایکوژن؛ سینوفارم، کووپارس، برکت پلاس و ...!

دز اول و دوم را برکت زده بودم و به سبب گفت وگویی که با دکتر عالی زاده سازنده واکسن برکت چند ماه پیش داشتم و خبر از واکسن برکت پلاس داده بود، برکت پلاس را برای دز سوم انتخاب کردم. پرستار مسئول تزریق واکسن هم با گفتن بسم ا...؛ تزریق را انجام داد. تقریبا همه فرآیند زیر ۵ دقیقه طول کشید. تشکر کردم و به روز‌های پر استرس کرونایی که پشت سر گذاشتیم فکر می‌کردم. روز‌های کرونایی ما انسان‌های جهان به قبل و بعد واکسن تقسیم می‌شود.

قبل واکسن، کرونا هیولایی بی رحم بود که روز به روز قربانی می‌گرفت و هر انسانی در ناخودآگاهش خودش را تصور می‌کرد که با کرونا در حال دست وپنجه نرم کردن است و روز‌های بعد واکسن،  کرونا موشی بود ضعیف و بی رمق که به دست علم زمین گیر شده بود. اما ماجرای ما ایرانیان قصه دیگری است.

ما هم مثل جهان درگیر کرونا شدیم، ولی در جهانی که ما را می‌خواهند در حصار تحریم‌ها زندانی کنند، کرونا شامل تحریم‌ها نبود، ولی راه‌های مقابله با آن جزو تحریم‌ها بود. از ماسک گرفته تا وسایل پزشکی و تا واکسن قرار بود به ایران نرسد و هر چه نرسید، خودمان تولید کردیم.

اگر در اروپا کشور‌های غربی از هم ماسک و واکسن می‌دزدیدند، در ایران مساجد و حسینیه‌ها شد کارگاه دوخت ماسک. پزشکان و پژوهشگران ما افتادند پی ساخت واکسن؛ چند پروژه که یکی پس از دیگری به نتیجه رسید و پرچم افتخاری شد برای ایرانیان.

در همان ایامی که قرنطینه‌ها غربی‌ها را به سوی رقابت در غارت فروشگاه‌ها سوق می‌داد اینجا رقابت در تهیه بسته معیشتی برای محرومان و مستضعفان در مساجد و هیئت‌های مذهبی شکل گرفته بود. امروز شاخ هیولای کرونا شکسته شده است.

روز‌های تلخ و سخت کرونا تمام شده و نور امید به زندگی جایگزین سیاهی ترس از اپیدمی کرونا شده است. این افتخار امروز نصیب کشوری شده است که برای تأمین پزشکان عمومی در سال‌های قبل از انقلاب تا اواخر دهه ۶۰، دست به دامن پزشکان هندی و فلیپینی و .. بوده است. محل تزریق واکسن روی بازوی دست راستم درد می‌کند و همین درد وادارم می‌کند بنویسم که فراموش نکنیم که کجا بودیم و به کجا رسیده ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->