به گزارش شهرآرانیوز؛ سید عبدالله ارجائی در مراسم افتتاح ساختمان توسعه ایستگاه ۹ (شهید نوروزی) و رونمایی از ۲۱ خودرو عملیاتی همزمان با رژه ناوگان خودرویی و لجستیک آتش نشانی مشهد که با حضور فرماندار مشهد، رییس شورای شهر تهران و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سرمایه اصلی هر سازمانی، نیروی انسانی آن سازمان است، نیروی انسانی دانشی، مسئولیتپذیر و آماده به کار شهرداری مشهد مفتخر است که امروز بیش از ۳۰ هزار نیروی انسانی پرتلاش دارد که نمونهای از تلاش آنان در دهه پایانی ماه صفر مشهود بود که در عرصههای مختلف خدمات شهری، حمل و نقل، اسکان امور فرهنگی و اجتماعی پیشگام بودند.
وی افزود: یکی از ویژگیهای خاص مشهد و تفاوت عمده آن با سایر شهرهای دیگر کشور، فلسفه ذاتی آن است، مشهد از به هم پیوستن روستاها، بسیار کهن و قدیمی نیست بلکه شهری جوان یا نوجوان با قدمت کمتر از هزار و ۳۰۰ ساله است که در یک بازه زمانی خیلی کوتاه گوی سبقت را از همه کهن شهرهای اطراف خود در جمعیتپذیری بوده است.
شهردار مشهد ضمن اشاره به کهن شهرهایی مثل نیشابور سبزوار و... در اطراف مشهد که جمعیت آن یک دهم مشهد نیست، بیان کرد: مشهد حدود سه میلیون جمعیت ساکن و ۱۰ برابر آن زائر است و توانسته در یک بازه زمانی بسیار کوتاه این رشد جمعیت را به خود ببیند، اما عامل اصلی این موضوع وجود مضجع منور امام هشتم است.
ارجائی خاطرنشان کرد: مشهد یک باغ خصوصی بدون سابقه سکونت بود که به یک ابرشهر جهانی تبدیل شده که ساکنان آن یا زائر یا مجاور هستند، مفهوم خدمت فقط کفشداری و دربانی نیست بلکه همه همکاران من در لباس سفید آتشنشان یا در لباس آبی اتوبوسران، تاکسیران، باغبانان، پاکبانان و... همه خادم امام رضا(ع) هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه مشهد شهر جهانی و ملی با مدیریت منطقهای است، اضافه کرد: اختیارات استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد با سایر شهرها تفاوتی ندارد؛ ما مدتها به دنبال این هستیم که سختی کار برای آتشنشانان بگیریم، آیا واقعا شغل آتشنشانی و ایثار و فداکاری آنان با من کارمند معادل است؟ با وزیر کشور چندین بار مکاتبه کردیم تا افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مزایای آتش نشانان لحاظ شود.
ارجائی تصریح کرد: نکته دوم بحث نگاه ملی به این شهر است، آیا نگاه مجلس شورای اسلامی، وزرا و معاونین به مشهد یک نگاه ملی است؟ اصحاب رسانه در سطح کشور نگاه ملی به این شهر دارند یا ما را در کنار ۳۰ استان دیگر قرار میدهند؟ آن روزی که اختیارات شهرداری و شهردار تهران جدای از سایر شهرداریها تعریف شد، آیا تهران آن روز از مشهد امروز بزرگتر بود؟ از نظر پرسنل، از نظر جمعیت، تهران آن روز از مشهد امروز بزرگتر نبود، ولی برای اداره آن اختیارات ویژه قائل شدند در صورتی که هیئت وزیران، مجلس، تمام شخصیتهای ملی و... آنجا تشریف دارند، اما در فاصله هزار کیلومتری در جایی که پایتخت معنوی و پایتخت تمام دلهای عاشق این کشور است، دسترسی به مدیران ملی بسیار سخت است.
وی ادامه داد: اختیارات شهرداری مشهد در سطح شهرداری ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار نفری است که نیازمند بازنگریهای جدی است؛ هر تغییر ساختار ما نیازمند هزار امضا است. اگر میخواهید مدیریت مشهد در تراز ملی و بینالمللی باشد و آبروی جمهوری اسلامی ایران و نظام مقدس ما باشد، توجه شما هم به مشهد باید در همان سطح باشد.
شهردار مشهد گفت: امروز فرماندار استاندار ما چه اختیاراتی فراتر دارد؟ شاید نیاز به اعتبارات نداشته باشیم، اما دست و پای ما را باز بگذارید، تفاوت دهه پایانی ماه صفر با عید نوروز چه بود؟ چرا بعد از عید نوروز مردم ناراضی بودند دو ر دهه پایانی ماه صفر همه تشکر میکنند؟ زیرا نگاه به مشهد ملی شد، انبارهای هلال احمر در این استان مملو از امکانات بود، اما استاندارد ما اجازه و اختیارت بازگشایی آن را نداشت که در نهایت معاون اول رئیس جمهور این اختیار را به استاندار ما داد و مشکل اسکان مسافران حل شد.
ارجائی عنوان کرد: یکی از اقدامات ویژهای که رخ داد؛ پلتفرم ۳۲ م تری است، در قسمتهایی که دارای بافت فرسوده بودند و معابری که مشکل تردد داشتیم، شکستهایی در نردبان ایجاد میشود که امیدواریم مشکلات ما را حل کند؛ همچنین تعدادی ون برای اولین بار وارد خدمترسانی میشوند که امیدوارم کاربرد مناسبی داشته باشند.
وی افزود: از همه نخبگان دعوت میکنم در ساخت خودروهای ویژه آتشنشانی به ما کمک کنند ما نیز از آنان حمایت میکنیم.
شهردار مشهد بیان کرد: ایستگاههای شماره ۹ یکی از قدیمیترین ایستگاههای مشهد است که ساختمان فرسودهای داشت و ایستگاهی برای آن ساختیم که ساختمان قدیم نیز تبدیل به مرکز تعمیرات شد همچنین ۲۱ دستگاه اورهال و جدید خریداری شده است که به چرخه خدمت با رقم ۴۲ میلیارد تومان اضافه میشوند.