بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
مرکز آمار ایران:

گرانی بنزین، هزینه سبد یک خانوار ایرانی در دهک پایین درآمدی را گران کرده است+جدول

  • کد خبر: ۱۲۷۷۱
  • ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
گرانی بنزین، هزینه سبد یک خانوار ایرانی در دهک پایین درآمدی را گران کرده است+جدول
تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، هزینه سبد یک خانوار ایرانی در دهک پایین درآمدی، پس از گرانی بنزین در آذر ماه نسبت به آبان ماه ۴.۱ درصد رشد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، شوک بنزین باعث افزایش فشار هزینه‌ها، دست‌کم در آذرماه امسال، بر دوش خانوار‌های فقیر و دارای سطح درآمدی پایین، شده است. این آمار می‌تواند یکی از دلایل ناآرامی‌های آبان‌ماه، به‌ویژه در حاشیه کلانشهر‌ها را توضیح دهد. به‌گزارش همشهری، تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، هزینه سبد یک خانوار ایرانی در دهک پایین درآمدی، پس از افزایش قیمت بنزین، در آذرماه نسبت به آبان‌ماه، ۴.۱ درصد رشد کرده؛ درحالی‌که، در این دوره، طبقه ثروتمند که از کمک معیشتی دولت هم محروم مانده، تنها شاهد گران‌شدن سبد هزینه‌های خود، به میزان ۳.۱ درصد بوده است. افزون بر اینکه نرخ تورم ماهانه سبد کالا‌های خوراکی و آشامیدنی در آذرماه در دهک فقیر جامعه ۶.۹ درصد و در دهک ثروتمند فقط ۲.۹ درصد برآورد شده است. شاخص دیگری که نشانگر تأثیر قیمت بنزین بر سبد هزینه خانوار‌های ایرانی است، به رشد شاخص قیمت خدمات حمل‌ونقل بازمی‌گردد، در آذرماه نسبت به آبان‌ماه امسال، نرخ تورم در کل کشور ۱۴.۷ درصد، در مناطق شهری ۱۴.۱ درصد و در مناطق روستایی ۱۷.۹ درصد برآورد شده که نشان می‌دهد هزینه خدمات حمل‌ونقل در مناطق روستایی، پس از افزایش قیمت بنزین، بیشتر از مناطق شهری رشد کرده است.



گرانی بنزین، هزینه سبد یک خانوار ایرانی در دهک پایین درآمدی را گران کرده است+جدول


روند صعودی تورم نقطه به نقطه


تازه‌ترین آمار مرکز آمار ایران نشان می‌دهد نرخ تورم ماهانه از ۱.۶ درصد در آبان‌ماه به ۳.۲ درصد در آذرماه افزایش یافته و نرخ تورم نقطه به نقطه هم از ۲۷ درصد در آبان‌ماه امسال به ۲۷.۸ درصد رسیده است. رشد همزمان نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه پس از افزایش قیمت بنزین در ۲۴ آبان‌ماه در حالی رخ داده که مرکز آمار ایران از کاهش ۱.۱ درصدی نرخ تورم سالانه خبر داده و نرخ تورم سالانه از ۴۱.۱ درصد در آبان به ۴۰ درصد در آذرماه رسیده است.

 

اثر بنزین بر تورم آذر


اما همزمان آمار از تأثیر افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین بر نرخ تورم آذرماه حکایت دارد. افزایش شاخص ماهانه تورم به ۳ درصد، یک‌ماه پس از افزایش قیمت بنزین در حالی نمایان شده که این بالاترین نرخ تورم ماهانه از فروردین‌ماه امسال است که شاخص تورم ماهانه به ۴ درصد رسیده بود. شاخص ماهانه تورم که تغییرات قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی را در هر‌ماه نسبت به‌ماه قبل نشان می‌دهد در شهریور امسال به نیم درصد کاهش یافته بود که کمترین میزان نرخ تورم ماهانه از فروردین سال ۹۷ به‌شمار می‌آید. افزون براینکه شاخص تورم نقطه به نقطه که نشانگر رشد قیمت کالا‌ها و خدمات در هر‌ماه نسبت به‌ماه مشابه سال قبل است در آذرماه امسال پس از اردیبهشت سال‌جاری که روند نزولی گرفته و از ۵۲.۱ درصد در اردیبهشت‌ماه به ۲۷ درصد در آبان‌ماه کاهش یافته بود در آذرماه امسال دوباره روندی افزایشی را تجربه کرد و به ۲۷.۸ درصد رسید. تغییر مسیر ۲ شاخص تورم ماهانه و نقطه به نقطه در آذرماه احتمالا نشان‌دهنده اثر افزایش قیمت بنزین بر نرخ تورم کشور است، اما با این حال شاخص سالانه تورم همچنان مسیر کاهشی را تجربه می‌کند، بنابراین به‌نظر می‌رسد آثار افزایش قیمت بنزین بر نرخ تورم در ماه‌های آینده مشخص شود. پیش از این رئیس‌کل بانک مرکزی اثر افزایش قیمت بنزین بر شاخص تورم را حداکثر ۲ درصد برآورد کرده بود که انتظار می‌رود بخشی از آن درصورت ثبات در بازار ارز و پول کشور مهار شود، اما پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم کشور در پایان سال آینده با فرض انضباط مالی دولت و پولی بانک مرکزی به ۳۵ درصد برسد.

 

سبقت تورم روستایی از شهری


تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد میانگین رشد قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آذرماه نسبت به آبان‌ماه امسال ۳ درصد، نسبت به آذرماه پارسال ۲۷.۶ درصد و نسبت به ۱۲‌ماه منتهی به آذرماه امسال نسبت به‌مدت مشابه پارسال ۳۹.۳ درصد رشد کرده درحالی‌که رشد تورم ماهانه در مناطق روستایی ایران در‌ماه گذشته ۴.۲ درصد، نسبت به آذرماه سال گذشته ۲۸.۹ درصد و نرخ تورم سالانه آذرماه هم ۴۳.۹ درصد برآورد شده است.

 

فشار تورم بر اقشار ضعیف


از نکات قابل تامل در تورم آذرماه امسال می‌توان به افزایش فشار تورم بر دهک دهم هزینه‌ای به‌عنوان اقشار ضعیف اشاره کرد به‌نحوی که رشد ماهانه قیمت سبد کالا‌ها و سبد مصرفی دهک دهم ۴.۱ درصد برآورد شده درحالی‌که دهک یکم به‌عنوان ثروتمندان جامعه شاهد افزایش ۳.۱ درصدی سبد هزینه‌های خود بوده‌اند که کمترین نرخ تورم ماهانه در بین سایر دهک‌هاست. همچنین میانگین رشد قیمت سبد کالا‌های خوراکی و آشامیدنی برای دهک فقیر جامعه در آذرماه امسال ۶.۹ درصد برآورد شده درحالی‌که دهک ثروتمند جامعه رشد ۲.۹ درصدی هزینه سبد کالا‌های خوراکی و آشامیدنی را در‌ماه گذشته تجربه کرده، البته رشد ماهانه قیمت سبد کالا‌ها و خدمات غیرخوراکی در آذرماه برای اقشار ضعیف ۱.۶ درصد و برای اقشار ثروتمند ۳.۲ درصد برآورد شده است.

 

جهش تورم از کانال حمل‌ونقل


گزارش مرکز آمار ایران، نخستین گزارشی است که اثر واقعی رشد قیمت بنزین بر شاخص تورم رسمی را به تصویر می‌کشد. آمار‌ها نشان می‌دهد تصمیم سران قوا باعث شده تا شاخص قیمت حمل‌ونقل در کل کشور در طول آذرماه امسال نسبت به آبان‌ماه سال‌جاری رشدی ۱۴.۷ درصدی را تجربه کند. براساس سبد محاسبه تورمی مرکز آمار ایران، وزن گروه حمل‌ونقل بر سبد خانوار‌های ایرانی ۹.۴۱ درصد است و انتظار می‌رود بخشی از افزایش قیمت بنزین در ماه‌های آینده در گروه حمل‌ونقل تکرار شود. نکته قابل تامل اینکه اثر افزایش قیمت بنزین بر خدمات حمل‌ونقل در مناطق شهری ایران ۱۴.۱ درصد و در مناطق روستایی ۱۷.۹ درصد برآورد شده که نشان می‌دهد تصمیم اتخاذ شده برای افزایش و سهمیه‌بندی بنزین هزینه حمل‌ونقل در مناطق روستایی را بیش از مناطق شهری افزایش داده است.

 

نبض تورم در سبد خوراک مردم


براساس روایت رسمی نهاد آماری کشور، میانگین قیمت سبد کالا‌های خوراکی و آشامیدنی مردم ایران در آذرماه امسال نسبت به آبان‌ماه گذشته ۴.۲ درصد، نسبت به آذرماه سال گذشته ۲۸.۷ درصد و نرخ تورم سالانه گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۵۵.۷ درصد رشد کرده است. همچنین رشد قیمت گروه پوشاک و کفش در آذر نسبت به آبان امسال ۱.۹ درصد، گروه اجاره مسکن، آب و برق و گاز ۰.۴ درصد، لوازم خانگی و خدمات منزل ۱.۴ درصد، ارتباطات ۰.۷ درصد، تفریح و امور فرهنگی ۱.۱ درصد، هتل و رستوران یک درصد و سایر کالا‌ها و خدمات مصرفی هم ۱.۵ درصد برآورد شده است.

 

منبع: تابناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->